Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Teleshop helanke za mrsavljenje

Teleshop helanke za mrsavljenje

Zar je moguce je da neko poveruje ovoj i slicnim reklamama?!? Posle trcanja u nemagicnoj trenerci -ne volim da trcim u pamuku- i citanja ovog teksta pozelim da istrcim jos 5 km u mojim obicnim helankama za trcanje koje kostaju mnogo manje od helanki za mrsavljenje a daju bolje i dugotrajnije rezultate 🙂. Prvo ti sve lepo objasni kako su Hot Shapers lose i kako samo uzimaju pare sa cime se slazem a onda na kraju neciji proizvod reklamira Anti-Celulit Trenerka koju kao i sve ostale proizvode treba naruciti odmah.

Blog Vam je odlican, u celosti kao takav, kao i teme koje obradjujete inspirativno, lucidno a nadasve duhovito i sa uzivanjem Vas citam. Ono sto bih posebno istakla, kao nesto sto me licno impresionira, je Vas odgovoran i savestan pristup u koriscenju javne reci i uticaja. Zelela bih da se nadovezem na Vas gore iznet osvrt na Zakon o zastiti potrosaca, odnosno na zakonsku regulativu problematike kojom se bavite na ovom blogu. Kao sto je a i na ovom sajtu opste poznato, pojedincu potrosacu je jako tesko, a nekada i nemoguce, da realizuje neka svoja osnovna prava kao, na primer, pravo na naknadu stete.

Naime, iako zakoni postoje obimni i opsirni cesto su prevashodno usmereni na obezbedjivanje mehanizma drzavi, kojim bi mogla da kaznjava nesavesne proizvodjace i trgovce a sto posredno zaista i doprinosi zastiti potrosaca, ali kada je u pitanju neposredna zastita konkretnog pojedinca ti mehanizmi kojima bi on pojedinac mogao da se koristi su smanjeni na najmanju mogucu meru ili su cak nepostojeci. Primera radi, a u vezi sa onim sto u ovom postu analizirate, pod naslovom Pojam nepostenog poslovanja zakon u cl.

Ovo gore stvarno zvuci sjajno, zakon tim normama gle, zaista stiti i sprecava zloupotrebu svih onih koji su zbog svojih estetskih, zdravstvenih, psiholoskih, fizickih ili bilo kojih drugih problema, u maglovenju izazvanom tim problemima, skloni da posezu za lakim i brzim resenjima, kao i decu i mlade koja su, po prirodi stvari, podlozna uticaju reklama, medjutim!

Hladan tus. Uobicajeno oglasavanje? Kakvo tacno? Podrazumevane preterane izjave? Izjave koje ne treba uzimati doslovno? Kakve tacno? Da ne shvatim doslovno?

Dakle, ta norma je klasicno zamagljivanje kao i otvoren prozor za bekstvo od naknade stete. Jer, utvrditi i dokazati sta TACNO znaci uobicajeno, podrazumevano, uobicajeno preterano i podrazumevano nedoslovno je skoro ako ne i sasvim nemoguce.

Sto ce reci, u praksi maltene neostvariva jer se radi o lakoj steti za koju se ne dosudjuje naknada a i dokazivanje direktne uzrocne veze izmedju helanki i gljivica u nekom konkretnom slucaju i nije bas lak posao. Na stranu i naknada stete, zbog iste norme i istih pitanja i problema koje norma otvara, potrosac ili udruzenje tesko da moze da realizuje svoje ovim zakonom regulisano pravo na ostvarivanje zabrane nepostenog poslovanja cl.

Izvinjavam se dugackom komentaru, inspirisali ste me da dam svoj doprinos kritici sistema i pokusaju poboljsanja istog. Zapravo, prvi put si mi sad ti skrenula pažnju na taj Član Pa, čoveče! Hvala ti za ovaj komentar i ovo prosvetljenje. Sad ću da baš pokušati da zatražim od Ministarstva trgovine da mi protumači to. Ček samo. Nov zakon, koji stupa na snagu Одредбе става 4. To bi valjda bila izjava koja je dopuštena, ali je ne treba uzimati doslovno? A u proslosti od To je ono što je zabrinjavajuće! Skoro da ispada da je ozakonjeno šišanje ovaca samo zato što ih ima. Tacno tako, zakon toboze iziricito stiti osetljivu kategoriju stanovnistva sto je pozeljno i pohvalno a istovremeno ustanovljava normu kojom upravo oni od kojih zakon stiti mogu da se ogrnu, po potrebi.

Ne vidim neophodnost postojanja tog stava. To je toliko podlozno tumacenju da ostavlja prostor razlicitim teorijama a nijedna zakonska norma ili kvalifikacija ne bi trebalo da bude takva. Nije ocigledno trebalo da shvatim doslovno.

Sa druge strane, ako se reklamiraju pilule koje ce da poboljsaju probavu ako se piju dve dnevno posle jela a ja ih pila jednu dnevno svaki drugi dan, ne mogu da se zalim nikome sto mi se probava nije poboljsala.

Trebalo je ocigledno da shvatim doslovno. I ako mi se zadese negativne neocekivane posledice od slepog pracenja uputstva za upotrebu preporucenog nacina upotrebe, jesam li ja kriva sto sam doslovna i bukvalna a lepo mi zakon rekao da se ne drzim oglasavanja kao pijan plota ili ako mi se ne zadese pozitivne ocekivane posledice zbog nepracenja uputstva za upotrebu jesam li ja kriva sto nisam doslovna i bukvalna a lepo mi proizvodjac rekao da ih slusam sta mi kazu.

Recimo ovako: ovaj proizvod ne bi bio to što jeste, da nema dodatnih izjava koje ga opisuju. I sve to, bez mukotrpnog vežbanja i iscrpljujućih dijeta. Da nema tog svojstva — to bi bile obične helanke za vežbanje.

Zar ne? A tada bi bile u konkrenciji sa svim drugim helankama na tržištu u kojima moraš da vežbaš ili da izlaziš u njima ;. Hajde da pođemo od toga da bi trgovac za sve te svoje tvrdnje morao da ima dokaze: analize, ispitivanja, ogledi, rezultati i zaključci.