Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Gojaznost kod devojcica

Gojaznost kod devojcica

 • Gojaznost kod dece
 • Gojaznost kod dece 10 puta veća nego pre 20 godina – rezultati novog istraživanja
 • Gojaznost kod dece

  To između ostalog, može da bude uzrok potencijalnog seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja, od kojih dete ne ume da se odbrani. Zbog toga usporavamo pubertet, da bi psihička zrelost bila u skladu sa godinama. Ukoliko se sumnja na ovaj poremećaj, potrebno je uraditi određene testove: endokrinološki pregled, procenu skeletnog sazrevanja i ultrazvuk unutrašnjih organa male karlice, da bi se videlo da li je uvećan uterus, jajnici i endometrijum, a nakon toga je potrebno proveriti hormone.

  Najčešći razlog za to jeste malo kasnije sazrevanje, bez dubljeg uzroka. Ipak, ako se primeti stagniranje rasta i drugi znaci kasnog puberteta, potrebno je proveriti postoji li drugi zdravstveni problemi. Treba uzeti u obzir i anamnezu, jer ukoliko je otac kasnije ušao u pubertet, izrastao tek u srednjoj školi, kasnije počeo da se brije, velika je šansa da će kod sina biti ista situacija.

  Ukoliko se pregledima utvrdi da je testosteron kod dečaka nizak, daju se male doze ovog hromona, kako bi se pubertet "pogurao". Ako se primeti da kod devojčica nema rasta dojki do Kod devojčica se prepoznaje po maljavosti, koja se javlja pubično i ispod grudi. Ovoj pojavi su najviše sklona gojazna deca i prevremeno rođene devojčice. Ringier Axel Springer d. Kompanija je osnovana Od Uzroci gojaznosti različiti kod devojčica i dečaka? Foto: Shutterstock. Pokrivene teme. Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

  Previše mleka utiče na pojavu gojaznosti kod dece. Dečaci brže reaguju na kofein. Inicijalizacija u toku Pratite nas. Follow yumamaportal. Dete mora uravnotežiti svoj kalorijski unos sa trošenjem kalorija, naravno, ne na uštrb rasta i razvoja. Dodajte još priloga.

  Pretrazi Ako ste pacijent. Zapamti me.

  Gojaznost kod dece 10 puta veća nego pre 20 godina – rezultati novog istraživanja

  Zaboravljena lozinka? Nemate nalog? Registrujte se. Pitajte doktora Pedijatrija Gojaznost kod dece.