Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Kako brzo skinuti stomak

Kako brzo skinuti stomak

U osnovi, ako vam je aktivnost ugodna, nastavit ćete je raditi. Ako vaše slobodno vrijeme uključuje sjedenje na sofi ili stolici, zapravo možete nadoknaditi pozitivne zdravstvene učinke vježbanja, čak i ako redovito vježbate. Ali stvarno, naš odmor bi se trebao sastojati od spavanja, a naše slobodno vrijeme treba sastojati od zabavne tjelesne aktivnosti, a to je aktivni odmor.

Statistika sugerira da od mjeseci u svom životu prosječna osoba u zapadnom svijetu provede oko mjeseci gledajući televiziju, pet mjeseci žalivši se na svog šefa i pet mjeseci čekajući nešto. Zamislite ostale stvari koje biste mogli učiniti u tih mjeseci svog života. Mogli biste naći aktivnosti koje su bolje za vaše zdravlje i pomoći će vam da skinete salo sa vašeg stomaka.

Nažalost, vježbe trbušnjaka ne mogu izravno eliminirati visceralno salo. Ne možete smanjiti masnoću iz određenih dijelova tijela vježbanjem tog dijela tijela — naša tijela jednostavno ne rade na taj način.

Uz sjedenje uz zid ili neke druge vježbe za trbuh tonirate trbušne mišiće, ali ne sagorijevate masti unutar trbuha. Ključ je sniziti ukupnu tjelesnu masnoću tjelesnim aktivnostima umjerenog intenziteta i zdravom prehranom. Kad smanjite ukupnu tjelesnu masnoću, smanjit ćete i masnoće u trbuhu.

Dakle, ako želite raditi vježbe za ravan trbuh, učinite ih dijelom vaše fitness rutine. Samo ih nemojte tretirati kao zamjenu za preporučenih minuta tjedno tjelesnih aktivnosti umjerenog intenziteta.

Kako su mišići metabolički aktivniji od masti, što više mišića imate, više kalorija ćete sagorjeti kad mirujete. Tokom dana preporučuje se da popijete još dvije do tri čaše vode sa limunom. Ukoliko ne podnosite kiseli ukus limuna možete da dodate steviju da ga malo zasladite. Obavezno se trudite da izbegavate hljeb tokom dana, jer on goji — čast izuzecima.

Umjesto sendviča, zdravije je da pojedete tanjir ljekovite supe od povrća. Oprezno sa soli. Izbegavajte dodatno soljenje hrane koje podstice zadržavanje vode u organizmu zbog čega se osjećate naduvano. Ukoliko vam je neophodno soljenje, preporuka je da se koristi himalajska so. Smanjite količinski porcije na vašem tanjiru. U početku je moguće da će vam sve to itekako djelovati teško, ali vjerujte da ćete se vrlo brzo osjecati puno bolje i lakše cete skinuti salo sa stomaka i nećete se više prejedati — koje je danas itekako često među populacijom.

Dobar izbor su organske ovsene pahuljice jer su prepune vlakana i ne naduvajuju vas, a stvaraju osjećaj sitosti. Jogurt je odličan za međuobrok, a možete da ga upotpunite sa medom i svježim sezonskim voćem. Veliki plus je to što on pomaže kod varenja i ubrzava metabolizam. Treba da izbjegavate jogurt sa izuzetno malim procentom masnoće, jer pospješuje nadimanje stomaka — uvijek pijte redovan probiotski jogurt.

Vocne kiseline koje se sadrže u orasima, avokadu, razlicitim sjemenkama i tamnoj crnoj čokoladi su izuzetno zdrave i možete ih svakodnevno jesti. Zeleni čaj je antioksidans koji je odličan za zdravlje cijelog organizma i pomaže da se salo sa stomaka brže istopi. Utiče na regulaciju šecera u krvi, i odlican je diuretik. Krastavac je isto izvanredna namirnica koja pomaže u izbacivanju suvišne tečnosti iz organizma. Jedite ga s korom, jer kora podstiče organizam na varenje i doprinosi da brzo skinete suvišne masnoće i salo sa stomaka. Zbog toga saveti za ravan stomak kao što su kako smršati u stomaku za 3 dana i kako skinuti salo sa stomaka za 7 dana nisu ozbiljni i nećemo ih uzimati u razmatranje.

Razlog za naš pristup nalazi se u činjenici da je gomilanje sala kontinuiran proces, shodno čemu je i skidanje sala postupak koji zahteva vreme. Neki stručnjaci veruju i da su dijeta za stomak ili ishrana za mršavljenje stomaka najvažnije stavke u dugoročnom procesu skidanja sala sa stomaka.

Iako se slažemo da je ishrana za skidanje sala sa stomaka veoma važan faktor, smatramo da tema kako istopiti salo sa stomaka treba da bude detaljnije razmatrana iz uglova kao što su. OneFit saveti za skidanje kilograma sa stomaka ti mogu poslužiti kao smernice za mršavljenje stomaka, bilo da te muče spojleri na stomaku, pivski stomak ili prosto veliki stomak. Šećer je namirnica koju moraš da izbaciš iz ishrane ako te zanima da saznaš kako smanjiti struk i stomak. Izbacivanjem dodatnog, prerađenog šećera iz ishrane delimično onemogućavaš salo na stomaku i bokovima da se dodatno taloži.

Trans masti ili trans-masne kiseline većinski nastaju industrijskim putem dodavanjem hidrogena biljnom ulju.

Delimično hidrogenizovano ulje se teže kvari, čime se produžava rok trajanja hrane koja ga sadrži i zato ga prehrambrena industrija obilato upotrebljava. Međutim, trans masti su na izuzetno lošem glasu jer povećavaju rizik od pojave srčanog udara, šloga i dijabetesa tip 2. Studija medicinske škole Vejk Forest Univerziteta o trans mastima objavljena na ScienceDaily sajtu pokazala je da trans masti povećavaju telesnu težinu uključujući i obim stomaka čak i u slučaju kontrole unosa ukupne količine kalorija. Zbog svega navedenog, mnogi lekari smatraju da su trans masti najlošiji tip masti koji možeš da jedeš, zbog čega ih većina dijeta za ravan stomak zaobilazi u širokom luku.

O pogubnom uticaju belog brašna na ishranu već smo pisali u našem postu na temu kako smršati. Ovom prilikom ćemo da redefinišemo loš uticaj belog brašna na tvoje telo, čime ćemo ti pomoći da lakše shvatiš kako skinuti salo sa bokova i kukova. To se najpre dešava jer je belo brašno rafinisano, zbog čega ono može da izazove velike poraste i padove nivoa šećera u krvi. Nažalost, često se dešava da u te namirnice spadaju rafinisani ugljeni hidrati kao što su slatkiši, i gazirani sokovi, čime se stvara začarani krug koji dovodi do nabacivanja kilograma.

Time postaje jasno zbog čega se pitanje kako smanjiti obim struka uspešnije može rešiti ako se belo brašno izbaci iz ishrane. Na red dolazi četvrti OneFit savet za topljenje masti sa stomaka koji na pijadestal stavlja vlakna. Za razliku od rafinisanog belog brašna, brašno koje se dobija od celog zrna žitarica bogato je vlaknima. Značaj koji vlakna u ishrani imaju za ljudski organizam detaljno smo opisali u jednom od našim prethodnih blog postova.