Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Ekstremno skidanje kilograma

Ekstremno skidanje kilograma

 • Bolnička VMA dijeta
 • Bez obzira na razlike između sportova, ideja i praksa spuštanja kilaže su jednake: sportaši nastoje postići kilažu što nižu u odnosu na njihovu uobičajenu, kako bi ušli u nižu težinsku kategoriju te postigli kompetitivnu prednost nad lakšim protivnicima. Međutim, takva prednost nije uvijek očita, a sportaši si ekstremnim metodama nekad čine i medvjeđu uslugu. Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Jasno je stoga da je broj sportaša uključen u ovu za izvedbu i zdravlje potencijalnu štetnu praksu visok i da bi mnogi imali koristi od kvalitetnih smjernica i savjeta. Kako bi postigli kompetitivnu prednost pred lakšim suparnicima, sportaši u borilačkim sportovima prakticiraju kroničnu i akutnu manipulaciju tjelesne mase.

  Kronična manipulacija se odnosi na period od više tjedana ili čak mjeseci prije natjecanja, gdje se snižava udio masnog tkiva. Akutna manipulacija obuhvaća period od tjedan dana do dan prije natjecanja, odnosno do vaganja za isto. Iako i jedne i druge imaju implikacije za izvedbu, potencijalni negativni utjecaj potonjih je mnogo izraženiji. Razmak između vaganja i samog natjecanja varira između 3 i 36 sati, ovisno o sportu i specifičnom natjecanju. Navedene razlike uzrokuju različite strategije manipulacije tjelesne mase.

  Za brzi pad kilaže zaslužni su prvenstveno dehidracija i smanjenje razine glikogena. Dehidracija se postiže različitim tehnikama: uskraćivanjem tekućine, diureticima, laksativima, odijelima za znojenje sauna odijela, vrućim kupkama itd.

  Što je strategija agresivnija, to je viši rizik od narušavanja zdravlja i izvedbe te ozljede. Rezultati istraživanja o učinku ove prakse na uspjeh na natjecanju su dvojbeni 3—6. Istraživanja koja su dozvolila sportašu dovoljan period za regeneraciju glikogena i vode između vaganja i natjecanja nisu pokazala negativni učinak na specifičnim testovima 7.

  Pobjednici u prosjeku vrate veći broj kilograma od gubitnika 8. To bi mogla biti posljedica neadekvatnih nutritivnih strategija između vaganja i borbe, ili pak potvrda da je minimizacija kilaže metoda koja donosi kompetitivnu prednost. Iz perspektive sportaša, veća kilaža pruža im više od same fizičke prednosti nad lakšim protivnikom.

  Isti dobivaju osjećaj sportskog identiteta iz procesa postizanja kilaže 9, ostvarujući pritom psihološke benefite. Ovakve prakse dehidracije, kao i upotreba diuretika, natjerali su mnoge vrhunske natjecatelje na hospitalizaciju i odustajanje od borbe zbog problema s bubrezima Značajna dehidracija smanjuje volumen krvne plazme i dovodi do posljedičnog smanjenja volumena i povećanje frekvencije otkucaja srca, poremećaja renalnog toka te neravnoteže elektrolita.

  Navedeno čini sportaše podložnijim toplinskom udaru te mišićnim grčevima Intenzivna restrikcija hrane i tekućine dovodi do smanjenja bazalnog metabolizma, sniženja razine testosterona, hiperkolesterolemije, hipernatremije te akutne ozljede bubrega Psihološki faktori imaju ključan utjecaj u borilačkim sportovima Intenzivno spuštanje kilaže može narušiti psihu borca 17, izazivajući zbunjenost i poremećaje raspoloženja Što su prakse minimizacije kilaže ekstremnije, to su opasnije, kako po zdravlje, tako i po izvedbu u ringu. Kao posebnu rizičnu skupinu treba istaknuti djecu i adolescente, koji nisu izuzeti od ovakvih praksi, a koje se mogu dugoročno negativno odraziti na njihov rast i razvoj.

  Iako ne postoje čvrsti dokazi da prakse minimizacije kilaže imaju pozitivan utjecaja na izvedbu, iluzorno je očekivati da će borci od njih odustati; pritisak je prevelik. Međutim, ono što bi svaki borac i njegov trener trebali imati na umu je da utjecaj na izvedbu prvenstveno ovisi o kvaliteti i sigurnosti kako redukcije, tako i povrata tjelesne mase. Idealno, sportaši bi u borbu ušli sa svojom uobičajenom kilažom, osiguravajući maksimalnu psihofizičku spremnost i optimalnu izvedbu.

  Međutim, nerealno je očekivati da će sportaši odustati od prakse brzog spuštanja kilaže, riskirajući pritom inferiornost pred težim protivnikom. S obzirom na to, radi optimizacije izvedbe i zaštite zdravlja potrebno je postići ravnotežu između kompetitivne prednosti i održavanja zdravlja sportaša. Prije svega, važno je održavati prihvatljivu kilažu te udio masnog tkiva tijekom sezone, kako bi se izbjegla potreba za ekstremnim mjerama njenog skidanja.

  Za sportaša od 80 kg to bi moglo značiti skidanje do kg. Sigurno skidanje kilaže uključuje minimizaciju zaliha glikogena, prehranu s niskim udjelom vlakana, umjerenu dehidraciju restrikcijom tekućine i soli te korištenje laksativa Sigurno skidanje kilaže ne uključuje korištenje sauna odijela u svrhu pojačanog znojenja, korištenje diuretika te namjerno povraćanje. Treba imati na umu da su varijacije kilaže i odgovor na njih prilično individualne pa ove brojke ne treba uzimati zdravo za gotovo. Doručak: Jaje, pola banane, kriška tosta. Ručak: Šolja svežeg sira, tvrdo kuvano jaje i pet slanih krekera. Večera: Dve viršle bez hleba, šolja brokolija, pola šolje rendane šargarepe, pola banane, i pola šolje sladoleda od vanile.

  Doručak: Kafa ili čaj sa jednom do dve kašičice zaslađivača, pet slanih krekera, 26 grama sira i jedna manja jabuka. Večera: Šolja tunjevine, pola banane i jedna šolja sladoleda od vanile. Liposukcijska dijeta: Skida kilograme, vraća zdravlje - zbog ove ishrane Monika Beluči izgleda savršeno u Činjenica je da vojna dijeta ima jednoličan plan ishrane. Za one koji bi ovu dijetu držali u više navrata može biti jako opasno a i dosadno!

  Evo nekih trikova koji vam mogu pomoći da prošarate jelovnik vojničke dijete. Popijte najmanje 30 minuta pre jela i možete pojesti neku drugu voćku uz obrok. Poželjno je citrusno voće. Um dijeta: Stručnjaci tvrde da ćete od nje postati vitki i pametni! Mnogi čitaoci nas pitaju da li smeju da vežbaju dok su na ovoj dijeti. Odgovor je da! Ne zaboravite da je ovu dijetu koriste i vojnici, a sami znate da su oni veoma aktivni tokom dana.

  Ako ste preterano gojazni možete šetati po kraju. I to je sjajno, samo se krećite! Možda ćete ove nedelje moći da prepešačite samo par kilometara, ali sledeće nedelje će to biti duplo više! Evo nekih primera vežbi za mršavljenje.

  Ne zaboravite da popričate sa svojim lekarom kako biste odredili najbolji tip fizičkih aktivnosti za sebe. U zadnji čas Brza vojnička dijeta koja skida kilograme za 3 dana: Bez mnogo odricanja, detaljan plan ishrane i kupovnine! Nega Najbolji rezultati bilo koje dijete su uvek u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću, bilo da je to šetanje, trčanje, lagane vežbe, kardio ili joga.

  Uvek ćete biti zadovoljniji krajnjim rezultatima ako uz promenu načina ishrane uvrstite i neku vrstu treninga. Takođe o benefitima po vaše zdravlje ne moramo ni da pričamo, jer ako vežbate činite sebi i svom zdravlju uslugu.

  Bolnička VMA dijeta

  Ako muku mučite sa ovom dosadnom pojavom, kao i mnoge druge žene, biće vam drago da čujete da pored kilograma nestaje i pomorandžina kora. Celulit nije loš, skoro sve žene ga imaju i to je sasvim normalna pojava. Ali isto tako lepše je kada ga nema, a jako je teško otarasiti ga se. VMA dijeta je tu da vam pomogne i u borbi protiv celulita, kao ni jedna dijeta do sad.

  Naravno trebate biti realni i smanjiti očekivanja. Nemojte da mislite da će posle 15 dana celulit bukvalno nestati kao rukom odnešen i da će koža biti mekana kao svila. Koliko ćete kilograma izgubiti sa ovom dijetom zavisi od mnogo faktora.

  U proseku se tokom jedne faze izgubi kilograma. To znači da se za 15 dana, odnosno tri kruga ove dijete možete osloboditi i do 15 kilograma viška. Vrlo je bitno da se strogo pridržavate navedenih pravila, ako želite uspeh.