Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Balzamiko sirce za mrsavljenje

Balzamiko sirce za mrsavljenje

Kod ujeda insekata — neutrališe bolove i sprečava lokalnu upalnu reakciju tkiva pa treba mesto ujeda mazati sirćetom. Medno sirće — Proizvod nastao fermentacijom rastvora meda i vode. Po kvalitetu ne zaostaje za jabukovim sirćetom, a ima veoma specifičan ukus. Pirinčano sirće — Nastaje fermentacijom pirinča.

Ima veliku upotrebu u azijskim kuhinjama dobar dodatak dinstanom povrću, jelima od seitana, algama — jer ih omekšava. Blagog je ukusa, a čisti organizam od toksina i pomaže pri varenju. Koristi se i u makrobiotičkoj ishrani. Umeboši sirće — Umeboši šljive su zapravo fermentisan japanske kajsije, a sirće je u stvari tečnost koja nastaje pri procesu fermentacije. Tako kod nas postoji sirće nastalo fermentacijom trnjina ili kajsija prema tradicionalnom japanskom receptu.

Umeboši sirće pojačava apetit kod bolesnika, zaustavlja proces truljenja u crevima, momentalno vraća krv u bazno stanje iz kiselog, čisti organizam od otrova, pomaže kod opstipacije i smanjuje bolove.

Sirće od slada — Pravi se od ječmenog slada i najviše se koristi kao začin uz prženu hranu. Destilovano sirće — Pravi se od alkohola iz žitarica. Ima veoma jak ukus i najkiselije je od svih vrsta. Destilovano sirće esencija se najviše koristi kao konzervans za pravljenje turšije. Aromatično sirće — To je vinsko sirće obogaćeno začinskim biljem, začinima i voćem. Sirće sa aromom karanfilića, malina i morača divlje mirođije prodavalo se na ulicama Pariza u Balzamiko sirće — ital.

Aceto balsamico je posebna vrsta sirćeta specifičnog blago kiselog i slatkastog ukusa sa prefinjenim bukeom. Dobijanje balzamiko sirćeta odvija se u tri faze tj. Burad su pravljena od od čak 7 različith vrsta drveta, pa svako drvo utiče na konačni ukus. Ovaj proces traje minimalno 12 godina i originalno balzamovo sirće etiketira se sa godinom proizvodnje kao i vrhunska vina.

Osim navedenih vrsta sirćeta, u prodaji se mogu pronaći i sirće od drena, šipka, surutke, cvekle, dunje…. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed. Naslovna Sve o namirnicama Vrste sirćeta i njegova lekovitost. Pročitajte i:   Heljdino brašno kao lek i glavni adut za mršavljenje. Za ove namirnice ste mislili da su vegetarijanske. Kako se koristi jabukovo sirće za mršavljenje? Potrebno je da svako jutro, na prazan stomak popijete dve kašike jabukovog sirćeta koje ste razmutili u čaši vode.

U zavisnosti od metabolizma, može da se desi da kilogrami krenu da spadaju nakon prve nedelje. Jabukovo sirće je odličan sagorevač masti a za što bolje rezultate bilo bi dobro da ga pijete dva meseca. Oni koji su probali, tvrde da su u prvih mesec dana izgubili pet kilograma a kada nastavi da se pije, za godinu dana je moguće izgubiti i čak deset kilograma.

U prvih mesec dana ga možete koristiti tri puta dnevno pre svakog obroka ali ne i preko toga. Prejaka doza jabukovog sirćeta može izazvati gorušicu i stomačne probleme. Mnogi odobravaju dijetu sa jabukovim sirćetom jer je kod njih napravila čuda a ima i onih koji nisu pristalice iste.

Jedno je sigurno, kao i kod svake dijete ni kod ove ne treba očekivati čudo.