Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Obim struka gojaznost

Obim struka gojaznost

 • ODNOS OBIMA STRUKA I VISINE ODREĐUJE DUŽINU ŽIVOTA
 • Veći obim struka rizičniji za srce od telesne težine
 • Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Веб место. Notice: It seems you have Javascript disabled in your Browser. In order to submit a comment to this post, please write this code along with your comment: 12dc6bfbece87fd6f7. Nakon obroka ovi hormoni šalju signal mozgu da smo siti i da treba da prestanemo da jedemo. Postavlja se pitanje zbog čega jedemo čak i kada naš mozak dobija informaciju da smo siti?

  Kod gojaznih osoba receptori u mozgu su rezistentni — otporni na neke od ovih hormona a i sekrecija hormona iz digestivnog trakta je izmenjena, tako da mozak nema jasnu informaciju o potrebi za unošenjem hrane. Ono što je mnogo važnije je da veoma često jedemo i kada zapravo nismo gladni kao bi zadovoljili neku drugu potrebu. Jedemo zbog unutrašnjeg nezadovoljstva, tuge, emocionalnih problema, dosade, nervoze, stresa, želje za postizanjem blagostanja putem hrane.

  Jesti pri punoj svesnosti je najbolji način da manje pojedemo a više uživamo u hrani. To znači da prilikom obroka treba da budemo skoncentrisani na ono što radimo. Pogrešno je jesti za vreme dok gledamo televiziju, sedimo za računarom, igramo se sa mobilnim telefonom, čitamo knjigu. Treba pažljivo birati vrstu hrane, trudeći se da ne preterujemo u količini i uživamo u svakom zalogaju. Nisu sve osobe podjednako sklone dobijanju na telesnoj težini. Upravo takvi pacijenti treba što ranije da se jave endokrinologu kako bi što pre započeli sa lečenjem jer je njima potrebna posebna vrsta dijete i režima života uz redovne kontrole.

  ODNOS OBIMA STRUKA I VISINE ODREĐUJE DUŽINU ŽIVOTA

  Gojaznost treba na vreme prepoznati i lečiti jer  može biti uzrok pojave drugih oboljenja koje su komplikacije osnovne bolesti, kao što su visok krvi pritisak,  infarkt miokarda, šlog, šećerna bolest, maligne bolesti, bolesti koštano — zglobnog sistema, bolesti sistema za varenje, i druge.

  Ona značajno narušava kvalitet života i skraćuje životni vek. Centar za lečenje gojaznosti Euromedika, sa svojim timom stručnaka, osnovan je u  cilju lečenja i sprečavanja komplikacija gojaznosti a zasniva se na najnovijim preporukama evropskih i svetskih asocijacija iz ove oblasti. Da bi glukoza ipak ušla u ćeliju, insulin se  luči u mnogo većim količinima, što kasnije dovodi do iscrpljivanja Beta ćelija u pankreasu koje luče insulin.

  Najpre se razvija povišen nivo glukoze nakon obroka, zatim i povišen nivo glukoze ujutru nakon buđenja a u daljem toku bolesti i diabetes tip 2. Insulinska rezistencija napreduje  sa stepenom gojaznosti, povezana je sa poremećajem masnoća u krvi i povišenim krvnim pritiskom. Razvija se metabolički sindrom koji dovodi do pojave kardiovaskularnih komplikacija.

  Nastaje zbog toga što je visceralno masno tkivo, ono masno tkivo između organa u trbuhu, veoma metabolički aktivno i luči niz hormona i citokina koji su odgovorni za ove promene. Ono se ponaša kao posebna endokrina žlezda. Know How. Gastarbajter 9. Brale 8. Video dana. Sve iz rubrike Video dana.

  Preporuka sa Weba. Najnovije vesti.

  Veći obim struka rizičniji za srce od telesne težine