Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Kako smanjiti apetit kod dece

Kako smanjiti apetit kod dece

Posle navršenih godinu dana, normalno je da se detetov apetit smanjuje. Roditeljima se može učiniti da dete ne jede dovoljno, da nikad nije gladno, ili neće da ga drugi hrane. Ali, sve dok je aktivno i normalno napreduje, pad njegovog apetita je prirodan. Mnogi roditelji forsiraju decu da jedu zato što strahuju da će slabiji apetit da dovede do njihove neuhranjenosti i lošeg zdravlja. Međutim, to je pogrešno, jer insistiranje na jelu dovodi do smanjenja apetita. Roditelji misle da dete ne jede dovoljno ukoliko jede manje od svojih vršnjaka i sitnije je od njih.

Ali, u većini slučajeva je to normalno izuzev ako dete ne jede premalo ili je jako sitno, sve dok napreduje u težini i visini, što može da se proveri merenjem i upoređivanjem sa tablicama rasta. Poneko odstupanje od krivulje rasta je normalno - ako je postepeno, tokom nekoliko meseci. Što se tiče gubitka apetita, za to može da postoji mnogo razloga. Većina njih je normalna, odnosno nije zabrinjavajuća.

Naročito su mala deca sklona oscilacijama apetita. Osim toga, deca razvijaju snažne sklonosti prema određenim vrstama hrane, a mogu lako da ustuknu pred novom hranom, ili onom koju ne vole. Možda je detetu dosta podoja ili bočice, ili ima problema sa prelaskom na čvrstu hranu. Svaka promena uobičajenih okolnosti takođe ometa hranjenje. To može da se dogodi tokom svakog oboljenja.

Želim bebu. Naslovna » Dete »    Ishrana. Kako poboljšati detetov apetit Pojedini mališani su veoma probirljivi, a neke od njih roditelji moraju da mole da pojedu makar i najmanji zalogaj. Foto: Shutterstock. Pozitivan i negativan odnos prema hrani Dečje sklonosti u ishrani se menjaju iz dana u dan. Ne jedu, a rastu Pojedina deca veoma malo jedu. Smanjenje apetita Posle navršenih godinu dana, normalno je da se detetov apetit smanjuje. Uzroci smanjenog apetita - Smanjene potrebe za nutrijentima: između perioda ubrzanog rasta, deci nije potrebno toliko hrane kao kada intenzivno rastu. Ostale stranice:   1 2 Sledeća.

Novi broj časopisa "Mamina škola ishrane". Zašto je vitamin D važan za razvoj dece: Koja je količina potrebna i kako se unosi u organizam?

Uvođenje kupusa u bebinu ishranu - kada i kako dete sme da proba ovo povrće. Inicijalizacija u toku Pratite nas. Smatra se da dete ima premalu telesnu težinu ako je njegov indeks telesne mase ispod 5.

Pre nego što bilo šta učinite, odvedite dete kod pedijatra i obavite procenu na osnovu tabela kliničkog rasta. Pokušaj da podstaknete dete da jede više neće vam pomoći ako postoji osnovni uzrok lošeg apetita. Zbog toga je presudno isključiti medicinske uzroke premale težine.

Nidijagnostikovana intolerancija na hranu, dijetetske alergije i drugi probavni problemi, poput dečije inflamatorne bolesti creva, često uzrokuju loš apetit kod dece.

Sve, od intolerancije na laktozu, do celijakije — autoimune reakcije na protein gluten u hrani poput pšenice, raži i ječma — može uticati na detetovu želju da jede i dovesti do smanjenja težine. Alergije na kikiriki i jaja takođe su zastupljene kod dece. Neka vaš pedijatar odbaci osnovne probleme koji mogu sprečiti dete da jede dovoljno i dobija na težini. Ako vaše dete nema odgovarajući apetit, možda imate samo izbirljivo dete. Istina je, deca često nerado prihvataju novu hranu i mogu stvoriti problem zbog novih tekstura i ukusa.

Napravite popis zdrave hrane za koju znate da vaše dete uživa da jede i prilagodite obroke toj hrani. Možda ćete primetiti da je dete spremno da jede više kada se obroci sastoje od njegove omiljene hrane.