Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Najbolji trening za skidanje kilograma

Najbolji trening za skidanje kilograma

Samo ukoliko dovoljno čvrsto verujete u ono što radite, sigurno ćete i uspeti. Pravite plan ishrane — merenje hrane je jedan od najboljih načina da unesete neophodnu količinu hranljivih materija. Napravite plan ishrane koga ćete se pridržavati u potpunosti. Precizirajte unos tačne količine masti, proteina i hidrata. Unosite dovoljno kalorija — veoma važno je da tokom čitavog dana unosite dovoljno kalorija kako bi proizvodili dovoljno energije i održavali metabolizam na zadovoljavajućem nivou. Iako zvuči apsurdno, više obroka pomaže u procesu mršavljenja.

Jedite češće, ali pomalo. Neka vaša ishrana bude bogata proteinima i povrćem — proteini sagorevaju višak masti, oblikuju mišiće i daju osećaj sitosti. Mnoge studije pokazuju da hrana bogata proteinima dovodi do smanjenja kilograma. Trudite se da unosite što više povrća jer je ono najbolji izvor svih neophodnih vitamina i minerala.

Kardio trening utiče na razgradnju masti, a samim tim i na gubljenje viška kilograma. Za razliku od njega, običan  trening bolje deluje na izgradnju i jačanje mišića, odnosno pomaže stvaranju mišićne mase.

Dakle, uz kardio trening ćete smršati i sloboditi se viška masnih naslaga, a uz klasičan trening izgraditi mišićnu masu, ali ne i sagoreti masti.

Kao što smo spomenuli prethodno, važno je da se motivišete. Nemojte i pre samog početka gundjati sebi u bradu da vi to ne možete, puno se znojite, dehidriraćete, pojaviće se koja bubuljica, kosa vam se brže masti i sl. Sve ovo, tako je normalno i niste jedini. Kako ćete namestiti kosu, vezati je u rep, da li ćete je prati svaki dan i sl. A ukoliko vas i dalje muče ove teme, Magazin Sve o kosi, ima odgovore za vas na svako vaše pitanje. Kada ste doneli odluku da krenete na trening, savet za početnike da kombinacijom ovih vežbi, navikavate svoje telo na trening i na ljubav prema sportu.

Složićete se da ukoliko se borite sa viškom kilograma, očajavanje i sedenje nije opcija koja će vam pomoći da taj problem rešite. Umesto toga, prionite na posao i kombinacijom ovih vežbi smršajte za vrlo kratko vreme. Trčanje — kada su početnici u pitanju, jedan od najboljih načina za gubljenje viška kilograma je trčanje.

Sve što vam je potrebno za ovakav vid treninga, jeste udobna obuća i motivacija. Nemojte se preterano forsirati dok ne steknete kondiciju, trčite koliko možete, kada osetite zamor, hodajte. Vremenom, vaša kondicija će dostizati viši nivo i iz dana u dan intenzitet vežbanja će se povećavati. Ono što je najvažnije jeste da u svemu što radite, budete uporni i budite sigurni da će se trud isplatiti. Trbušnjaci — jedna od najkritičnijih zona kada je reč o gojaznim osobama je svakako stomak.

Svakako, najbolje vežbe za stomak jesu trbušnjaci. Postoje različite vrste ovih vežbi, a vi za početak pronađite one koje će vam biti manje naporne. Vremenom kako budete sticali kondiciju, povećavaćete intenzitet i uvoditi u svoj program vežbanja i one teže. Sklekovi — ovom jednostavnom vežbom, podstičete na rad, grupe najvažnijih mišića.