Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Kako koristiti jabucni ocat za mrsavljenje

Kako koristiti jabucni ocat za mrsavljenje

Ovi vitalni organi pomažu tijelu da apsorbira hranjive tvari, a nekorisne tvari da eliminira u obliku mokraće i stolice. Pročitajte i 7 znakova da vam je tijelo puno toksina. Jabučni ocat može biti probiotik. Jabučni ocat je derivat fermentiranog jabučnog soka pa kao i druge fermentirane namirnice može sadržavati bakteriju koja pospješuje zdravlje crijeva i održava urednu probavu. Ali, treba imati na umu da svojstva probiotika ima samo nepasterizirani jabučni ocat koji sadrže enzime, bjelančevine i spomenute probiotike.

Dakle, pasterizacijom nestaju probiotička svojstva jabučnog octa. Pijenje previše jabučnog octa može biti opasno. Odlučite li se pokušati smršavjeti uz pomoć jabučnog octa, ne konzumirajte više od dvije žlice dnevno. Previše jabučnog octa može iziritirati želudac, ali i uništiti zubni caklinu te oštetiti jednjak. Zbog toga se preporuča da jabučni ocat ne pijete na prazan želudac. Jabučni ocat možda je korisnije jesti nego piti. Najbolji način konzumiranja jabučnog octa je kao začin za salatu.

Pratiš li trendove na području popularnih dijeta, vjerojatno si čula i za način mršavljenja uz jabučni ocat. Zagovornici jabučnog octa tvrde kako nekoliko žličica jabučnog octa dnevno može pomoći u mršavljenju. Naime, jabučni ocat smanjuje apetit, stimulira probavu i izgara masti. Međutim, prije nego se odlučiš na mršavljenje pomoću jabučnog octa, pročitaj što o jabučnom octu kažu istraživanja. Jabučni ocat sadrži vrlo malo kalorija - samo 3 kalorije u jednoj žlici. Spoj koji se u jabučnom oct u smatra blagotvornim je oct ena kiselina, koju zapravo kako koristiti jabucni ocat za mrsavljenje naći i u drugim vrstama oct a uključujući vinski i balzamički oct. Jabučni ocat ne možemo smatrati čudotvornim sredstvom za mršavljenje.

Na taj način imat ćete najviše koristi od njega jer za tvrdnje da ispijanje jabučnog octa pomaže u mršavljenju ne postoje čvrsti znanstveni dokazi. Zapamtite da ne postoje brza rješenja kada je riječ o trajnom gubitku kilograma. Usvajanje zdravog načina života jedini je pravi put do vitke linije. Pročitajte i 10 pravila svih dijeta koje donose rezultate.

Međutim, prije nego se odlučiš na mršavljenje pomoću jabučnog octa, pročitaj što o jabučnom octu kažu istraživanja. Jabučni ocat sadrži vrlo malo kalorija - samo 3 kalorije u jednoj žlici. Spoj koji se u jabučnom oct u smatra blagotvornim je oct ena kiselina, koju zapravo možemo naći i u drugim vrstama oct a uključujući vinski i balzamički oct.

Jabučni ocat ne možemo smatrati čudotvornim sredstvom za mršavljenje. Međutim, u literaturi se ipak mogu pronaći neke obećavajuće informacije. U jednoj maloj studiji japanski su znanstvenici podijelili ispitanike u tri skupine. Prvoj skupini nisu davali ocat, dok su druge dvije dobivale ocat u obliku napitka i to u količini od 1 ili 2 žlice dnevno. Ispitanici koji su uzimali jabučni ocat, imali su niži indeks tjelesne mase u usporedbi s ispitanicima koji ga nisu uzimali.

Nakon 12 tjedana, kod ispitanika koji su jabučni ocat pili, zabilježeno je i sniženje triglicerida u krvi te niži opseg struka. Prije nego navališ na dijetu s jabučnim oct om, uzmi u obzir da je u istraživanju sudjelovao mali broj ispitanika i da je istraživanje financirao proizvođač jabučnog oct a.

Kada govorimo o utjecaju jabučnog oct a na razinu glukoze u krvi kod dijabetičara, tu već imamo neke obećavajuće rezultate. Naime, u istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Functional Foods, ispitanici s lagano povišenom razinom glukoze u krvi na tašte, a koji su pili 1 žlicu jabučnog oct a dva puta dnevno, uspjeli su sniziti za otprilike 9 posto razinu glukoze u krvi, u usporedbi sa kontrolnom skupinom, koja nije dobivala ocat. Iako ispitanici nisu uspjeli smršaviti uz pomoć oct a, sniženje glukoze u krvi je ipak koristan učinak za osobe koje imaju povišen rizik od razvoja dijabetesa.

Konačni zaključak je da ocat ipak nema čarobnu moć i neće puno pomoći u mršavljenju, međutim, za jabučni ocat možemo reći kako se radi o kvalitetnoj namirnici i kako bi ga svakako valjalo uvrstiti u prehranu bilo u salati ili kao specijalni napitak. Ako se ipak odlučiš na kuru mršavljenja uz pomoć jabučnog oct a, imaj na umu da ga obavezno moraš razrijediti vodom. Jabučni ocat je jaka kiselina koja može štetiti zubima, nagrizajući zubnu caklinu poput gaziranih pića.

Pronađi ideje za napitke s jabučnim oct om ili ga pokušaj napraviti sama u kućnoj radinosti. Pročitaj kako ti jabučni ocat može pomoći kod uljepšavanja. Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.