Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Pronizon i gojaznost

Pronizon i gojaznost

 • Pronison® 20mg tableta — Mediately Baza lekova
 • Autor Tema: Lek Pronison   Pročitano puta. Postovane moje dame, Da li neko od vas zna koliko se Pronison zadrzava u organizmu nakon sto se prestane sa uzimanjem? Treba li biti oprezan u smislu jela i pica i nakon uzimanja? Hvala unapred!

  Ja sam ga koristila zbog alergije, mislim da većina sličnih lekova deluje i 7 dana nakon korišćenja, tako da bi trebalo da toliko i ostaje u organizmu. Dobro je  meni su rekli da se zadrzava jako puno, i do tri meseca. Ne verujem da je toliko, mislim nije on toliko strašan Al svejedno možeš da svratiš u neku apoteku da pitaš, oni će ti najpozdanije reći.

  Vrlo je opasan lek i budite oprezni. Lekari ga cesto prepisuju za reumu i astmu, kako bi privremeno resili problem pacijenta. Duzom upotrebom pravi hormonski haos, dovodi do gojaznosti i unistava bubrege i sto je najgore stvara zavisnost. Ukoliko vam ga neko prepise obavezno potrazite misljenje jos nekog lekara Lek nije naivan, moze dovesti i do psihickih smetnji, halucinacija, sa njim stv oprez treba.

  Lek je jako opasan mojoj mami su ga prepisivali jako cesto sve dok joj specijalista nije rekao da ga vise ni slucajno ne pije i krstio se sto su joj ga prepisivali uz kommentar da se daje kad vise pomoci nema koliko je objasnio ostavlja posledice unutar organizma.

  Tanjalupusnefritis - Poruke : 2 Pol . Ja ga pijem vec 10 godina zbog lupusa i jedini problem koji imam zbog njega je 10ak kilograma viska,i ostecene hrskavice u zglobovima Meni je prepisan zbog dermatitisa i folikulitisa, od sutra bih trebala da krenem sa terapijom. San Pellegrino članica Poruke : 5.

  Pronison® 20mg tableta — Mediately Baza lekova

  Jel se neko gojio od pronizona? Ja se nisam ugojila ali sam zato bila mnogo nervozna,obarao mi je pritisak i umesto da mi pomogne jos vise mi je pogorsao crvenilo na licu koje sam imala i za koje mi je receno da je dermatitis Greska je bila pogresna dijagnoza. Molim vas, mozete li mi reci da li se terapija pronisonom ukida naglo ili postepeno? Wish članica Poruke : 6. Ali sme da se pije kratko- oko 6 meseci mislim, i razlaze se samo u crevima, postepeno se i ukida, pila sam 8 nedelja po 3, 8ned po 2pa 8 nedelja po jednu.

  Re: Kortikostereoidi Post by hombre » Mon Oct 31, pm Cao ja sam na pronizonu vec dve godine bez prestanka na vecim ili manjim dozama iako moze da se dobija samo oko dva meseca. Sad pronizona vise i nema valjda se ugasio taj deo kompanije koji ga je pravio. U glavnom zavistan sam od ks i cim smanjim na 20mg pocinju problemi. Posto ne tolerisem imuran sad sam na nekoj kombinaciji remicade,salizopirin ikortiko 10mg. Inace kad sam pio vece doze kortiko bio sam natecen kao bumbar i jeo sam kao lud.

  Inace kortiko je veliko nuzno zlo za gasenje pozara koji kod duzeg koriscenja imaju jos puno nuspojava. Re: Kortikostereoidi Post by maneken14 » Mon May 27, pm Ja sam dobar period proveo na pronizonu, oko 6 meseci cini mi se.

  Tada sam se najbolje i osecao. Koliko je pronizon u stvari stetan? Da li bi uzimanje od na pr. Moj lekar kaze da ima neke propratne efekte ali da to zavisi od osobe do osobe. Kaze i da neki zive na pronizonu 30 i vise godina, znate li vi za slicne primere? Re: Kortikostereoidi Post by Igor77 » Mon May 27, pm maneken14 wrote: Ja sam dobar period proveo na pronizonu, oko 6 meseci cini mi se.

  Dijagnoza: Mb. Crohn od Ja sam ovih dana pod pritiskom bas,meni je dobro ali povremeno imam krvi i lazne pozive. Da li to znaci da sam pod upalom i sta sledi dalje posto sam pronizon uzimala pre dva meseca.

  Bojim se da ce doktorka predloziti bolnicu,a ja ne mogu imam dete od godinu dana i nema ko da je cuva. Postoji li nesto drugo da ugasi vatru? Skipper « 09 Jun , » Samo krv i lazni pozivi ne moraju da znace da imas upalu. Prvo, uradi lab. Rezultati ce pokazati da li postoji neka ozbiljnija aktivnost, kada je tvoja bolest u pitanju. Nadam se da ce sve biti unutar referentnih vrednosti, ali ako se pokaze da je bolest aktivna, tj.

  Uglavnom se, sem antibiotika "Orvagil" i "Ciprocinal" i kortikosteroida, nista drugo ne daje da bi se upala sto pre smirila.

  Sem "Pronison" tableta, dobri su "Hydrocortisone" i "Dexason", ali ovi lekovi se prevashodno daju intravenski kao infuzije, sto znaci da 'zahtevaju' hospitalizaciju! A verujem da imam upalu jer mi je crp pre mesec dana bio