Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Laneno seme caj za mrsavljenje

Laneno seme caj za mrsavljenje

 • Kako se priprema čaj od lanenog semena?
 • Količina šećera i skroba u semenu lana je zanemarljivo mala. Dakle, nizak nivo ugljenih hidrata kaže — laneno seme je dobro za mršavljenje. Antioksidansi kojih ima u semenkama lana ne utiču direktno na gubljenje težine, ali kako kontrolišu slobodne radikale i poboljšavaju celijsku funkciju, oni ipak indirektno potpomažu sagorevanje masnih naslaga.

  Ono što je meni potpuni hit kod lanenong semena jeste činjenica da skida višak tamo gde najviše smeta, a to je obično salo na stomaku. A da ne pričam, kako skida celulit na zadnjici i isto tako celulit na stomaku. E, sada, istina je da, kao što ja uvek naglasim, nema magičnog štapića koji će ti ukloniti višak, jer ga nisi magijom ni dobila. Laneno seme za mršavljenje prema brojnim istraživanjima daje veliki doprinos kod gubitka kilograma i uopšte ubrzava proces mršavljenja.

  Nećes izgubiti 10 kilograma za 10 dana, ali će ubrzavajući tvoj metabolizam u kombinaciji sa pravilnom ishranom i vežbama dovesti do zdravog gubitka kilaže, i što je najbitnije neće biti jo — jo efekta. Uh, odmah se nižu nova pitanja. Da li je bolje celo zrno ili ipak mleveni lan? Ili je sigurnije i efektnije ulje? A, možda je  ipak mrvljeno seme lana najbolje za mršavljenje? Za bolji efekat i brže mršavljenje bolje je koristiti mrvljeni ili samleveni lan. I odmah da razjasnimo, ovo ne znači da celo seme lana ne doprinosi mršavljenju, ili da ne valja, već je razlog tome što se celo zrno teže vari.

  Samim tim nemoguće je iz njega izvući sve one dobre sastojke semena lana za mršavljenje o kojima smo prethodno govorili.

  Da bismo bili sigurni da smo izvukli sve ono što će ubrzati naš metabolizam, pospešiti varenje i uticati na gubitak kilograma, opredelićemo se za mrvljeni ili mleveni lan, ili po želji ulje. Još jedna dobra ideja za korišćenje lanenog semena za detoksikaciju, kompletno čišćenje organizma i istovremeno mršavljenje jeste čaj od lanenong semena. Možeš ga pripremati na različite načine, a evo predloga za neke od njih. Dve kašike lanenog semena preliti sa jednim litrom ključale vode. Ostavi da ovako preliveno laneno seme odstoji 6 do 8 sati.

  Savet je da potopljeno seme stoji u nekoj limenoj posudi, u bilo čemu samo ne u plastici.

  Laneno seme ima snažne zdravstvene koristi! Stoga je izuzetno cenjeno. Laneno seme blagotvorno deluje na probavni trakt, smanjuje apetit, a samim tim i kilažu. Celo seme ili brašno od semena lana potpuno je bezopasno, a čisti creva poput metle skidajući masne naslage sa stomaka. Laneno seme vodi daje sluzavu, prilično gustu konzistenciju.

  Ovaj čaj se pije tokom čitavog dana. Piješ ga neproceđenog, dakle zajedno sa semenkama, jer će jedino na taj način proces detoksikacije i mršavljenja biti sto posto uspešan. Drugi način za pripremu čaja od semena lana za mršavljenje je da 3 do 4 kašike lanenog semena preliješ sa 2 do 3 litra hladne vode. Kada voda i laneno seme proključaju, sklanjaš sa ringle i ostavljas da odstoji ponovo između 6 i 8 sati, a može i da prenoći. Nakon toga procediš čaj i piješ. Jako je bitno da čaj ne stoji u plastičnoj posudi. Dakle, u obzir dolazi šerpa, staklena flaša ili bilo koja druga posuda koja nije napravljena od plastike.

  Savet, dva prilikom pripreme čaja po ovom drugom principu. Šerpu sa ringle uklanjaš čim proključa jer brzo počinje da kipi. Veruj mi, niko ne želi tako uprljan šporet. Ovaj čaj za mršavljenje procedi dok je još topao, posle će to biti teže. Ako ti se dopadne ova druga verzija čaja, kasnije možeš da povećas količinu lanenog semena na do 6 kašika.

  Kako se priprema čaj od lanenog semena?

  Laneno seme sa svim svojim hranljivim sastojcima predstavlja idealan izvor vlakana i proteina koji su neophodni za pravilno funkcionisanje tvog organizma. Može da ti se dopadne ili ne, ali činjenica je da je izuzetno delotvorno u procesu mršavljenja a da je pre svega prirodno i zdravo.

  Jedino budi pažljiva ako imaš problema sa bubrezima ili piješ lekove. U tom slučaju se konsultuj sa lekarom i nutricionistom. U svakom drugom slučaju, ukoliko hoćeš zdravo i sigurno da mršaviš, laneno seme za mršavljenje mora biti deo tvog dnevnog menija. Leave this field empty. Naslovna » Laneno seme za mršavljenje pruža odlične rezultate! Jelena Mirković.

  I koja još pitanja ti se vrzmaju po glavi? Šta je laneno seme? Laneno seme za mršavljenje Obožavam dobre strane hrane! Možda si do sada probala čuvenu Dukan dijetu ili brazilsku dijeti, ali laneno seme, hej… Kako redovi budu odmicali i ti zapravo shvatiš vrednost lanenog semena za mršavljenje, a prevashodno za tvoju svakodnevnu ishranu, sigurno ćeš žaliti sto ga pre nisi uključila u svoj meni. U ovom obliku su ti mogućnosti gotovo neograničene. Zato znaj, da je laneno seme za mršavljenje odlično. Da vidimo zašto. Pa, drage moje i dragi moji, laneno seme —  in, salce oko stomaka — out!