Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Aminokiseline za sagorevanje masti

Aminokiseline za sagorevanje masti

 • Zlatna pravila ishrane za mišićnu masu i sagorevanje masti
 • Poznat vam je onaj osećaj kao da gorite kada pojedete ljutu papričicu? Pa ispostavilo se da je kapsaicin, sastojak od kojeg su papričice ljute, zapravo odličan prirodni sagorevač masti. Na isti ili sličan način deluju i ostali začini i namirnice jakog ukusa od kojih vam se čini da gorite : cimet, kurkuma, karanfilčić, đumbir. Cimet recimo pomaže da se glukoza pomera u ćelije brže, pa insulin ima manje posla. Da biste izvukli iz cimeta ovaj efekat sagorevanja masnih naslaga, potrebno je da konzumirate četvrtinu kašičice dnevno.

  Zašto baš kruške? Naime, jedna studija rađena na Univerzitetu u Rio de Žaneiru pokazala je da žene koje jedu 3 kruške dnevno unose manje kalorija tokom dana i izgube više kilograma u odnosu na one koje to nisu radile. S amo navalite generalno na hranu bogatu vlaknima. Kruške su izuzetno bogate pa su zato istaknute, ali i druge namirnice će pomoći takođe. Vlakna vas čine sitim i sprečavaju prejedanje. Više su preventiva nego pravi sagorevač masti, ali vredi ih uzeti u obzir, zar ne?

  Predlog: Pojedite krušku pre jela! Sa korom! A ako ne ide sa kruškom, probajte druge namirnice bogate vlaknima kao što su ovsene mekinje, chia seme, laneno seme, ostalo voće i  povrće. Znamo da niko ne uživa preterano u njegovoj gorčini, ali verovali ili ne, on je odličan prirodan sagorevač masti sam po sebi. Pojedite pola grejpfruta pre svakog obroka i daćemo vam orden!

  Zlatna pravila ishrane za mišićnu masu i sagorevanje masti

  Pojedite pola grejpfruta pre svakog obroka i možete izgubiti pola kilograma nedeljno, a da ništa drugo ne menjate u ishrani. Pa vi probajte! On ima sposobnost da reguliše nivo insulina koji je zadužen za skladištenje masnih naslaga. Ova grupa hemikalija koja se nalazi u masnim kiselinama i ne proizvodimo je u našem telu nego moramo da je unosimo spolja. Može se naći u namirnicama kao što su punomasno mleko, sir, govedina, maslac, nešto malo u piletini i svinjetini.

  Rezultati studija pokazali su da ima sposobnost da smanji apetit i poveća snagu i energiju.

  JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser. Dodatak ishrani sa konjugovanom linolnom kiselinom za sagorevanje mastnih nasaga,  gel kapsula.

  Zato se često izoluje kao sastojak sagorevača masti u vidu suplemenata. Nemasno meso, poput onog koje se može naći u pilećim grudima, ima visok termogenički efekat. Kada vam nedostaje hranjivih materija u organizmu, metabolizam se usporava jer telo ne radi efikasno. Nedostatak gvožđa i nedostatak kalcijuma pokazali su se kao posebno značajni na ovom polju. Nedostatak gvožda nadoknadite konzumiranjem namirnica bogatih gvožđem, nedostatak kalicijuma konzumiranjem što više mlečnih proizvoda. Unošenjem dovoljno kalcijuma smanjuje se aposrpcija masti iz drugih namirnica.

  Bademi su prirodni sagorevači masti i mogu vam pomoći da se rešite viška masnih naslaga i dobijete borbu sa celulitom takođe. Da biste to postigli, potrebno je da pojedete šaku badema dnevno. Recimo, umesto kesice čipsa uz film, vi navalite na njih. Em ste loše zamenili dobrim, em ste pojeli namirnicu koja uspešno sagoreva masti. Koliko uspešno, pitate se? Jedna studija je pratila učesnike šest meseci.

  Masna riba generalno bogata je omega 3 masnim kiselinama, neophodnim za naše zdravlje. One pomažu da se smanji osetljivost na insulin, što sa druge strane za posledicu ima smanjenje masnih naslaga i topljenje sala na stomaku.

  Takođe, aktivira hormone štitne žlezde koji ubrzavaju metabolizam. Zaključak je da treba da jedete ribu na regularnoj bazi, a ne samo kad se posti.