Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Gojaznost i zacece

Gojaznost i zacece

 • Muški sterilitet i začeće: Šta utiče na broj i pokretljivost spermatozoida?
 • Začeće
 • Zdravom ishranom do zdrave bebe.

  Muški sterilitet i začeće: Šta utiče na broj i pokretljivost spermatozoida?

  Lekari se u praksi sve češće susreću sa problemima koje imaju parovi koji žele da dobiju dete. Jedan od uzroka ovog problema je gojaznost. Procenjuje se da 20 procenata parova ima problem sa začećem.

  Kod žena neplodnost ima mnogo mogućih uzroka, uključujući polno prenosive bolesti, endometriozu, poremećaje menstrualnih ciklusa uz gojaznost, hormonske poremećaje i izostanak ovulacije, neprohodnost jajovoda.

  Mogu postojati i drugi problemi. Porast starosne dobi gravidnih žena je značajan činilac pošto žene rađ aju u sve kasnijem životnom dobu, tako da rizik od neplodnosti raste.

  Gojaznost i Sindrom policističnih jajnika. Kod žena u reproduktivnom periodu gojaznost je povezana sa povišenim nivoima muških polnih hormona androgena i izostankom ovulacije kao što je slučaj u Sindromu policističnih jajnika PCO, kao najčešćem hiperandrogenom poremećaju. Sindrom PCO pred stavlja skup simptoma kao što su gojaznost, izostanak menstruacije, pojačana maljavost, policistični jajnici koji se javljaju u 5 do 10 posto žena i najčešći su uzrok neplodnosti kod žena.

  Prema roterdamskim kriterijumima dijagnoza Sindroma PCO postavlja se na temelju prisutnosti dva od tri sledeća simptoma. To je povezano sa poremećajem polnih hormona, seksualnom disfunkcijom i drugim zdravstvenim problemima kao što je dijabetes tipa 2 i apnea tokom spavanja, što je sve povezano sa smanjenim nivoom testosterona i erektilnim problemima.

  Višak od 10 kilograma smanjuje plodnost kod muškaraca za 10 odsto. Gojaznost utiče ne samo na kvalitet i količinu spermatozoida već dovodi i do promene na njima na nivou molekularne strukture. Promena načina ishrane i vežbanje mnogo utiču na plodnost i mogu da povećaju šanse za začeće.

  I muškarci i žene su radi da promene navike koje se tiču zdravlja ukoliko ih promeni i njihov partner. Veće su vam šanse da ostanete trudni ukoliko zajedno sarađujete i promenite ishranu, a vežbanje je uvek lakše udvoje.

  Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja. Covid uživo u svetu Oboleli ,, Umrli 2,, Gojaznost u trudnoći takođe sa sobom određene rizike koji mogu dovesti do: Trudničkog dijabetesa — Tip dijabetesa koji se javlja samo u trudnoći, ali može izazavati pojavu dijabetesa u budućnosti. Trudnički dijabetes povećava rizik od porođaja putem carskog reza. Preeklampsije -koja je prouzrokovana visokim krvnim pritiskom, a može dovesti do  preranog porođaja. Spavačke Apnee- poremećaja od kog često boluju gojazni ljudi, a on se manifestuje kratkotrajnim prestankom disanja u snu.

  Loše spavanje ako dugo traje, oštećuje mnoge organe — srce i krvne sudove, pluća, mozak, remeti nivo šećera i masnoća u krvi. Kako gojaznost dovodi bebu u rizik: Šanse da dođe do pobačaja mnogo su veće kod preterano gojaznih trudnica nego kod trudnica normalne težine.

  Bebe čije su majke bile preterano gojazne tokom trudnoće izloženije su riziku od srčanih bolesti i drugih zdravstvenih problema.

  Začeće

  Bebina prva knjiga o oblačenju. Vodič za roditelje - od prvih koraka do prvih slova. Slični postovi Višeplodna trudnoća Diabetes i trudnoća Ishrana dojilja Vanmaterična trudnoća Miom i trudnoća Srčani pritisak i trudnoća. Ostavi komentar.

  Ime i prezime. Email adresa. Vaša poruka. Budite u toku! Ostavite svoju email adresu kako biste dobijali najnovije informacije.