Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Caj od rujevine za mrsavljenje

Caj od rujevine za mrsavljenje

Ima veoma jaku koru, koja ulazi u zemlju do jednog metra. Kada govorimo o našoj zemlji, drvo rujevine se najviše upotrebljava za bubrege, kamen u bubregu, kao i za mokraćne kanale i prostatu.

Ono što je zanimljivo, da istu konzumiraju kako bolesne, tako i zdrave osobe, radi preventive. Tako se govori o njenim ljekovitim dejstvima kod afte ranica u sluznici usta. Preporučuje se ispiranje usta tinkturom rujevine. Također, česta je upotreba iste kod herpesa, koji se premazuju nerazrijeđenom tinkturom rujevine. Rane, i manje opekline možemo također da mažemo ovom ljekovitom biljkom.

Česta je uporeba i kod upale sluznice, kao i upale zubnog mesa. Potrebno je da dvije velike kašike usitnjene kore Rujevine staviti u litar hladne vode. Kuhati min. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju. Kapi rujevine su visoko koncentrovana otopina. Proces ekstrakcije u proizvodnji kapi znači da se cijela paleta ljekovitih sastojaka rujevine uspješno iskoristi dok čajna otopina povlači samo dio ljekovitih sastojaka. Kapi su praktične za koristiti jer ne zahtijevaju svakodnevnu pripremu kao čaj.

Možete ih lako nositi sa sobom i konzumirati na odmoru, poslu isl. Rujevina čaj i kapi potražite u našoj apoteci na adresi Grbavička do br.

Slatki pelin čaj Slatki pelin kapi Ulje slatkog pelina Pšenična trava. Vitamin C mg Rujevina Brekinja Čurokotovo ulje. Ranjenik — biljka Majčina dušica Vrbovica Aronija. Uspješno ste se ostavarili kupon na kupovinu u našoj apoteci. Skip to content. Gdje pronaći drvo rujevine Najviše je rasprostranjena na području južne Europe, zapadne i središnje Azije. Kako izgleda drvo rujevine? Listovi rujevine su sa unutrašnje strane zelene boje. Dobar je čaj, ali ja sam nedavno u biljnoj apoteci u Sarajevu kupila Rujevina kapi, i mnogo su efikasnije, a i praktičnije za koristiti.

Ako koga interesuje, može ovdje da pogleda… link, radi se o Biljnoj apoteci Biomed. Komentarišet koristeći svoj WordPress. Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Notify me of new comments via email. Obavesti me o novim člancima preko e-pošte. Doktori su mi rekli da moram na dijalizu da bih izbacio toksične tvari iz organizma koje preostali bubreg nije mogao da odradi i dok se ne popravi stanje.

Ako se kojim slučajem ne popravi idem na listu čekanja za transplataciju, a to bi značilo i moju smrt. Čuo sam za priču o drvetu koje je najbolje za slabost bubrega, celog organizma, mokraćnih kanala, krvi, pa sam ga pronašao. Veoma je jeftino 1 euro vrećica naseckanih grančica.

Trebaju biti od punog kvalitetnog drveta, posečene sa zdravog drveta, punog soka, tako da grančice zadrže taj sok, i kad su suve od njih možete dobiti kvalitetan tamnocrvenkasti, obojen čaj, koji je toliko jak da isprlja svaku posudu, i oporavlja organizam za par dana.

Čaj se pravi od drveta RUJEVINE, stavite komadić drveta, od cm ili kompaktnog ili iseckanog u litar hladne vode, da prokuva nekih 20 minuta i ostavite da prenoći, sutra dan pijete tri puta dnevno po jednu veliku šolju, mada možete piti i češće zavisno šta želite postići, prije upotrebe možete zagrejati čaj. Videćete da je ovo pravi čaj. Ponekad nam je nešto tako jeftino i blizu, a mi ne primećujemo u moru laži koje nam se serviraju.

Nećete se pokajati jer vam ne može odmoći.