Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Magnezijev klorid za mrsavljenje

Magnezijev klorid za mrsavljenje

 • Magnezijevo ulje – za zglobove, lice i kosu, nuspojave i gdje kupiti?
 • S vremenom, posebno kod muškaraca, može doći do kalcifikacije folikula na vlasištu što rezultira smanjenim protokom krvi i nutrijenata. To dovodi do opadanja kose i prestanka rasta novih vlasi.

  Direktnim nanošenjem magnezijevog ulja na vlasište razbijate stvorene naslage kalcija u korijenima vlasi i potičete njihovu obnovu. Ulje možete namazati na skalp prije pranja kose i temeljito ga umasirati. Nakon 20 — 30 minuta počnite s uobičajenim pranjem kose. Već nakon par tjedana možete zamijetiti poboljšanje u rastu kose.

  Nemojte tretirati vlasište ako imate problema s kožom ili ste je oštetili, a prije primjene se svakako dobro savjetovati s dermatologom. Trenutno ne postoje čvrsti dokazi koji bi povezali mazanje lica magnezijevim uljem sa poboljšanjem iritacija  kože lica ili akni. Ipak, znanstvenici se slažu u tome da uzimanje suplemenata magnezija na bilo koji način, nikako ne može odmoći. Kako magnezij djeluje na stres organizma, može djelovati pozitivno i na stres kože. Otopinu magnezij klorida možete nanositi direktno na lice, ali morate biti pažljivi i ne mazati područja lica koja su aktivno upaljena.

  To bi moglo rezultirati jakom iritacijom i ljuštenjem kože. Magnezijevo ulje je najbolje nanositi prije spavanja, dobro ga umasirati i nakon 30 minuta isprati. Kožu lica nemojte tretirati svaki dan, a prije primjene se posavjetujte s dermatologom.

  Gotovo je nemoguće uzeti prevelike količine magnezija, ali se to u rijetkim slučajevima ipak može dogoditi. Štetnost prevelikih količina magnezijevog klorida se vidi na sljedećim simptomima. Magnezijev klorid i bubrezi su  povezani jer magnezij sprječava stvaranje štetnih bubrežnih kamenaca koji se stvaraju iz oksalata i kalcija.

  Magnezij se natječe za vezanje s oksalatom i ne stvara kamence. Smanjena proizvodnja inzulina i dijabetes se usko povezuju s pretilošću, te tako održavanje zdrave težine mora ići ruku pod ruku s kontroliranjem razine šećera u krvi. Uz dovoljne količine magnezija, inzulin se može normalno stvarati, a glukoza iz krvi se koristi za energiju. Osim pretilosti, stres je glavni uzročnik svih bolesti suvremenog doba. On drži stres pod kontrolom jer kontrolira izlučivanje nadbubrežne žlijezde — hormone adrenalin i kortizol koji diktiraju našu količinu stresa.

  Iako su oni neophodni tijelu za normalno funkcioniranje, njihovo pretjerano izlučivanje izuzetno šteti organizmu. Najučinkovitiji način povećanja unosa magnezija je hranom. Ovim se putem lakše apsorbira nego iz dodataka prehrani.

  Hrana koju bi trebali češće konzumirati uključuje bademe, brazilske oraščiće, kvasac, heljdu, indijske oraščiće, morske alge, kikiriki, bučine sjemenke i žitarice od cjelovitog zrna. Magnezijev klorid, za razliku od drugih magnezijevih spojeva ima visoku razinu  apsorpcije dok, primjerice, magnezijev oksid ima nisku. Dva su načina primjene magnezijevog klorida: oralna prehrambena i lokalna. Kristali magnezijevog klorida koji se oralno konzumiraju mogu ojačati organizam, dok se za lokalnu upotrebu mogu koristiti u obliku otopine.

  Magnezijevo ulje, tekući magnezij, magnezijev sprej - sva imena se odnose na koncentriranu otopinu magnezijevog klorida koja se primjenjuje na koži. Iskustva  oralne konzumacije magnezijevog klorida koja možeš pronaći na internetu su većinom pozitivna.

  Otopina kristala magnezijevog klorida i vode najčešće se pije ujutro na prazan želudac a svakodnevna konzumacija, prema svjednočanstvima korisnika, može utjecati na poboljšanje probave, povećanje energije, bolje raspoloženje, ten te zdravlje kose i noktiju. Dakako, rezultati ovise o zdravstenom i fizičkom stanju te starosti osobe. Način pripreme i dozu koju najčešće možeš pronaći je sljedeća.

  Magnezijev klorid je jedan od oblika unosa magnezija, s odgovarajućim biološkim svojstvima koji se razlikuju od ostalih oblika magnezija: magnezijevog-citrata, -bisglicinata, -treonata, -laktata ili oksida s kojim ima određene sličnosti. Gastrointestinalne smetnje s magnezijevim kloridom mogu biti jednako česte kao i s magnezijevim oksidom, zbog slabije apsorpcije. Studije s magnezijevim kloridom pokazale su da je on jedan od korisnih ne i superiornih oblika magnezija. Koristi mogu biti: bolji kardiovaskularni status primarno uravnoteženje krvnog tlaka, bolja tolerancija glukoze i inzulinska osjetljivost, pa onda i blago do umjereno antidepresivno djelovanje, kao i bolji metabolički status.

  Magnezijevo ulje – za zglobove, lice i kosu, nuspojave i gdje kupiti?

  Svi ovi potencijalni benefiti u ovisnosti su o zdravstvenom statusu osoba, kao i u činjenicu da li je osoba deficijentna s magnezijem hipomagnezija ili ne, što su i pokazale studije. Rezultati jednog tajvanskog istraživanja provedenog Puno je i drugih istraživanja čiji rezultati nedvojbeno upućuju na to da dodatno konzumiranje magnezija pospješuje zdravlje krvnih žila, pospješuje njihovu protočnost i smanjuje rizik od stvaranja krvnih ugrušaka. Magnezij se također uspješno koristi u liječenju bubrežnih kamenaca.

  Čini se da sprječava stvaranje kalcijevog oksalata i kalcijevog fosfata, dvaju tvari odgovornih za nastanak bubrežnih kamenaca i kamenaca mokraćnog mjehura.

  U jednom je istraživanju objavljenom Istraživanje je provedeno na 63 bolesnika kojima je davana terapija kalij-magnezijevog citrata, a bili su praćeni kroz tri godine. Najmanji dnevni unos Najmanja preporučena količina magnezija koja bi se svaki dan trebala unijeti u tijelo je mg za odrasle zdrave žene, a mg za odrasle zdrave muškarce. Terapijske doze se kreću od do mg na dan.

  Ovako velike doze se ne preporučuju ljudima koji imaju problema s bubrezima. Apsorpcija Magnezij se ne bi trebao uzimati prije i za vrijeme jela jer neutralizira želučanu kiselinu pa može poremetiti probavu. Oksalati koje nalazimo u zelenom lisnatom povrću i fitati vežu magnazij za sebe tako da on prestaje biti dostupan za apsorpciju u tijelu.

  Proteinska hrana pospješuje apsorpciju ovog minerala. Prisutnost velike količine fosfora u hrani je sprječava. Vitaminski pripravci U vitaminskim pripravcima magnezija na tržištu, magnezij se pojavljuje u različitim oblicima i s različitim postotkom elementarnog magnezija.