Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Koliko puta nedeljno vezbati za mrsavljenje

Koliko puta nedeljno vezbati za mrsavljenje

 • Koliko puta nedeljno da vežbam
 • Važno je da steknete rutinu. Najlepše od svega je što je nagrada vrlo izvesna. Neće doći previše brzo, ali ćete nakon mesec dana videti prve rezultate. Za 27 dana imaćete guzu kao nacrtanu: Samo jedna vežba 10 minuta dnevno! Obratite pažnju Za vruhunsku liniju, skidanje sala: Koliko je puta nedeljno potrebno trenirati? Umesto trošenja dragocenog vremena pored televizora ili na društvenim mrežama, uradite nešto korisno za sebe. Autor Tema: Koje vezbe se preporucuju za mrsavljenje   Pročitano puta. Dosledna članica Poruke : Pol . Poštovani, molim Vas ako medju Vama ima strucnih lica iz oblasti sporta da mi odgovori sta se preporucuje od vezbi za mrsavljenje?

  Koje je Vase misljenje? U pitanju je mrsavljenje oko 14kg: Hvala Pozdrav. Markoni članica Poruke : 6. Kvalitetan kalorijski deficit u ishrani dakle, izbaciti zasicene masnoce, proste ugljene hidrate, preradjenu i time unistenu hranu plus dodatni deficit fizickim aktivnostima.

  Koliko puta nedeljno da vežbam

  Najvise kalorija trose vezbe koje dizu puls - od brzog hodanja, preko sobnog ili obicnog bicikla, skijaskog trcanja, stepera, elipticnog trenazera, pa do pravog trcanja - na traci ili napolju. Prema svojoj kondiciji i mogucnostima biras intenzitet i vrstu aktivnosti. Konkretna kalorijska potrosnja zavisi od osobe pol, starost, visina, tezina, ali i od kondicije. U svetu i kod nas, ovaj intervalni trening postao je omiljen među ženama. Ovde radi niz kratkotrajnih, intenzivnih kardio serija sa pauzama.

  Ako tek počinjete sa vežbanjem, počnite sa šetnjom. Hiit trening traje od 5 do 30 minuta i vrlo je efikasan. On je namenjen ljudima koji nemaju mnogo vremena za fizičku aktivnost. Primer kako izgleda hiit trening jeste kada trčite maksimalnim intenzitetom pola minuta, a onda hodate jedan minut. To ponavljate deset puta, što znači da imate deset serija.

  U ovom treningu možete kombinovati vežbe koje god želite. Važno je date sve od sebe u određenoj vežbi i da date maksimum jer vam posle toga sledi mala nagrada a to je pauza. Efikasan trening može da zameni sate neifikasnog vežbanja. Poznajem mnoge žene koje sa tugom pričaju kako im je nekad stomak bio ravan.

  Salo na stomaku se lako dobija, ali se teško skida. Skidanje stomaka može da bude prava noćna mora ili lagan posao, zavisi koje vežbe upražnjavate. Stomak koji više nije ravan javlja se od neadekvatne ishrane i od manjka fizičke aktivnosti. Najkritičniji deo je upravo stomak i na njemu se prvo vidi da nismo dovoljno aktivni. Morate malo da povedete računa o ishrani i da radite odgovarajuće vežbe i salo će vremenom nestati.

  Lezite na leđa i budite na podu. Noge blago savijte u kolenima i podignite ih u vis. Spuštajte ih ka podu, par sekundi neka budu u tom položaju, a onda ih vratite u prvobitni položaj. Dodirivanje stopala rukama i istezanje. Dodirnite prste svojim rukama a kada se podižete, istegnite celo telo što više možete. Popećete se na prste i tako ćete se istegnuti još više. Na ovoj vežbi, vaš stomak će biti zahvalan. Lezite na leđa i skupite noge, neka budu savijene u kolenima. Ruke ispružite uz telo i dlanove stavite ispod zadnjice.

  Podižite noge do ugla od 90 stepeni, pa ih spuštajte par centimetara do poda, ali ne skroz. Idealna za donje trbušne mišiće, ova vežba će vam pomoći da osetite kako vam mišići vibriraju. Vežbe ponavljajte 20 puta. Uradite od 3 do 5 serija, u zavisnosti u kojoj ste fazi treniranja. Ako smatrate da je teretana pravo mesto za vas i vaš cilj da smršate, onda je važno da vaš trening bude kvalitetan i maksimalno iskorišćen. Trčanje na traci je važan deo treninga u teretani i on treba da traje i do pola sata.