Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Juha od povrca za mrsavljenje

Juha od povrca za mrsavljenje

 • Magična supa dijeta: Za dve nedelje garantovano topi 10 kilograma! (RECEPT, JELOVNIK)
 • Uz juhu, prema danima u tjednu, određene su i namirnice koje se mogu jesti.

  Dijeta 'čarobnom juhom' kao osnovu za mršavljenje koristi juhu koja se, s obzirom na dane, kombinira s drugim namirnicama. Juha se priprema na način da se veća količina pripremi prvi dan i druge dane samo podgrijava. Uz juhu, prema danima u tjednu, određene su i namirnice koje se mogu jesti. Prvi dan dijete obuhvaća konzumiranje juhe i voća. Kad se govori o voću misli se na voće koje sadrži veliku količinu vode i nije toliko bogato ugljikohidratima, tako da su banane isključene. Od pića dopušteni su nezaslađeni čajevi, voćni sokovi bez šećera i voda. Juha od povrca za mrsavljenje dan uz juhu jede se povrće, koje može biti pripremljeno na različite načine; kuhanjem, pirjanjem, pečenjem ili svježe, ali bez dodataka masnoća.

  Prvi dan dijete obuhvaća konzumiranje juhe i voća. Kad se govori o voću misli se na voće koje sadrži veliku količinu vode i nije toliko bogato ugljikohidratima, tako da su banane isključene. Od pića dopušteni su nezaslađeni čajevi, voćni sokovi bez šećera i voda. Drugi dan uz juhu jede se povrće, koje može biti pripremljeno na različite načine; kuhanjem, pirjanjem, pečenjem ili svježe, ali bez dodataka masnoća. Za pečenje povrća može se upotrijebiti folija koja sprečava gubitak vlage pa nije potrebno uljiti povrće, dok se pirjanje preporuča uz podlijevanje vodom umjesto masnoćama.

  Dopušteno je konzumirati svo povrće bogato vlaknima, a siromašno ugljikohidratima. Treba razlikovati da su mahunarke, žitarice i krumpir energetski bogati pa se ne ubrajaju u spomenuto povrće. Dijeta, kao nagradu za uspješno "izdržan" drugi dan, dozvoljava večeru od nekoliko krumpira kuhanih u ljusci koji se mogu malo začiniti maslacem i soli. Treći dan uz 'Čarobnu juhu' dopušteno je jesti i povrće i voće, isključujući banane, mahunarke, žitarice i krumpir. Četvrti dan jedu se juha, banane, mlijeko i  mliječni proizvodi. Peti i šesti dana uz juhu se jedu kuhana govedina i povrće.

  Povrće, jednako kao i prethodnih dana može se jesti u neograničenim količinama, a govedina se može pojesti čak u količini od g. Sedmi, odnosno zadnji dan u nizu, uz juhu jede se kuhana riža, ali maksimalno do g riže,  za koju je preporuka da bude integralna. Također, može se jesti povrće pripremljeno na dosad opisane načine.

  Prilikom kuhanja potrebno je obratiti pažnju i na začine, tako da se juha, povrće i meso uglavnom začinjavaju samo solju.

  Magična supa dijeta: Za dve nedelje garantovano topi 10 kilograma! (RECEPT, JELOVNIK)

  Tijekom dana nisu ograničene količine pojedinih namirnica, a juhu se preporuča konzumirati barem tri puta dnevno i po mogućnosti kada god se pojavi osjećaj gladi. Takav slijed od tjedan dana ponavlja se sve dok se dijeta provodi. Za vrijeme dijete dozvoljeno je pijenje kave i crnog čaja bez šećera, a zabranjeno je konzumiranje svih oblika slastica i proizvoda od žitarica poput kruha, tjestenine, grickalica pa čak i žitarica u kuhanom obliku poput riže, osim ako dijetom nije propisano.

  Na kraju trećeg dana mogla bi se primijetiti prva značajnija razlika u kilogramima, koja može iznositi čak do 3 kilograma, no ipak treba znati da se taj manjak kilograma odnosi prvenstveno na gubitak tekućine, a tek manji dio na gubitak tjelesne masti.

  Otkrij sve dijete i koja ti najviše odgovara! Dijeta 'čarobnom' juhom je  jednostavna za izvedbu budući se juha kuha za nekoliko dana unaprijed, a jela u jednom danu uglavnom su načinjena od iste namirnice. To je ujedno i jedina prednost koja postaje nedostatak kada uzmemo u obzir da se učestalo podgrijavanje kuhanog povrća ne preporučuje zbog mogućnosti nastanka nepoželjnih spojeva. Dijeta se ne smije dugoročno provoditi više od mjesec dana jer ne zadovoljava nutritivne potrebe organizma, zbog čega se njezinom dugoročnom upotrebom mogu pojaviti ozbiljni zdravstveni problemi.

  Dijeta bi mogla biti uvod u druge nutritivno bogatije dijete i da se nakon maksimalno dva tjedna provođenja nastavi sa drugom dijetom. Za vrijeme dijete preporučuje se dodatak vitamina i minerala kako bi se izbjeglo prekomjerno iscrpljivanje organizma. Juha: 6 glavica luka, glavica kupusa, 3 zelene paprike, 3 mrkve, 4 rajčice-pelati, peršin, sol, papar, 1.

  Ručak: čarobna juha i  integralna riža kuhana u vodi maksimalno g, kuhano povrće. Večera: čarobna juha i integralna riža kuhana u vodi maksimalno g, kuhano povrće. Dijeta 'Čarobnom juhom' zbog neuravnoteženosti u raznovrsnosti i kombiniranju namirnica te zbog  nutritivne oskudice može se provoditi vrlo kratko kako ne bi došlo do pojave većih zdravstvenih problema.

  Tijekom provođenja dijete može se pojaviti prvenstveno manjak željeza, te vitamina B skupine. Dijeta je oskudna i proteinima jer je samo jedan dan u tjednu dopušteno unošenje proteina putem goveđeg mesa, a složeni ugljikohidrati zastupljeni su maloj količini. Dijeta ne daje nikakve smjernice za promjenu prehrambenih navika što je ključ za uspješno mršavljenje. Izbor namirnica u dijeti vrlo je oskudan čime se isključuje različitost unosa nutrijenata. Iako obuhvaća različite skupine namirnica i uključuje voće, povrće, nemasno meso, mlijeko i mliječne proizvode dijeta je oskudna dnevnim energetskim unosom i unosom raznovrsnih namirnica posebno tijekom jednog dana.

  Jedenje samo voća ili povrća tijekom dana osim detoksikacijske uloge, kod određenih osoba može imati negativne posljedice, zbog nastanka intenzivnog osjećaja gladi. Топ 3 на най-ефикасните супи за отслабване. Supa od povrća sa kupusom Kupus je takođe među hranom koja se preporučuje prilikom mršavljenja. On pospešuje motabolizam i dostavlja antioksidanse i korisne materije kao što su kalijum, mangan, riboflavin. Izvornik je još i vitamina U, vitamina A, vitamina B6 i vitamina C. Ako jedete u toku jedne nedelje supu od povrća sa kupusom, možete da skinete od kilograma.