Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Koja je najbolja dijeta za mrsavljenje

Koja je najbolja dijeta za mrsavljenje

 • Zvanično najbolja dijeta na svetu: Smršajte uz „Dash“ režim ishrane!
 • Ti toksini mogu biti prirodne otpadne tvari, pesticidi, onečišćivači zraka ili druge štetne tvari. Znanstvena studija objavljena u poznatom časopisu Journal of Human Nutrition and Dietetics navodi prednosti detox dijeta, ali i moguće rizike. Naime, detox dijete su odnedavno postale izrazito popularne dijetalne strategije koje navodno olakšavaju uklanjanje toksina i gubitak težine čime se promiče zdravlje i dobrobit. Iako industrija detoxa raste, postoji vrlo malo kliničkih dokaza koji podupiru korištenje tih dijeta.

  Niz kliničkih ispitivanja pokazao je da komercijalna detox dijeta poboljšava detoksikaciju jetre i uklanja postojane organske onečišćujuće tvari iz tijela, iako su ove studije sumnjive zbog manjkavih metodologija i malog broja ispitanika.

  Zbog toga bi se prije posezanja za ovakvim rješenjima trebalo konzultirati s liječnikom te provjeriti može li ovakva vrsta dijete štetno utjecati na vaše zdravlje. Više o detox dijeti pročitajte ovdje. Ono što jabučna dijeta nalaže je da se jede puno jabuka i pije puno vode. Voda je potrebna da bi pektin nabubrio. Tako se stvara osjećaj sitosti mada je unos kalorija u tijelo izrazito malen. Kada jedete jabuke, imate manju potrebu za teškim obrocima. Velika količina vlakana pomaže i u čišćenju probavnih organa pa se jabuke preporučuju za izbacivanje viška toksina iz tijela.

  Više o jabučnoj dijeti pročitajte ovdje. Karanja, N. Cleveland Clinic Journal Of Medicine, 71 9, Klein, A. Detox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence.

  Journal of Human Nutrition and Dietetics, 28 6, Le Sueur, J. Professional Beauty, Reddy, S. Effect of low-carbohydrate high-protein diets on acid-base balance, stone-forming propensity, and calcium metabolism. American Journal of Kidney Diseases, 40 2, Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu. Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo. Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

  Dakle, više kalorija trošite nego što ih unosite. U svakodnevnu rutinu uključite plan vježbanja koji omogućava barem 15 minuta trčanja, plivanja, plesa ili nekog drugog aerobnog sporta. Promijenite način ishrane i to je to! Fitness prehrana, Prehrana, Skini kile! Foto: Photospin. Tekst Dana Za vas izdvajamo Detoksikacija, Prehrana.

  Zvanično najbolja dijeta na svetu: Smršajte uz „Dash“ režim ishrane!

  Članak uređen: Izvori: Karanja, N. Skini kile! Vaši komentari Komentare nagrađujemo. Saznajte više Zatvori Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu. Izbegavajte mesne prerađevine. Za ručak možete pojesti 1 parče integralnog ili ražanog hleba. Izbegavajte da meso pržite na ulju. Užina: 1 jabuka, 1 kruška, 1 breskva, 1 šaka jagoda ili 1 šaka malina.

  Banane izbegavajte dok primenjujete ovu dijetu za stomak i struk. Večera: Bistra supa od povrća bez testeninte, sardina ili tuna sa oceđenim uljem. Možete pojesti i 1 parče integralnog hleba. Uz večeru možete popiti i 1 šolju nemasnog jogurta.

  Ova dijeta za mršavljenje stomaka, kao i prethodna, ne sme se primenjivati duže od 7 do 10 dana. Ukoliko primetite da vam ne odgovara i da se osećate slabo, odmah prekinite sa dijetom. ABS dijeta je nesumnjivo jedna od najpopularnijih dijeta za skidanje sala sa stomaka, zato se i našla među najblje dijete za skidanje stomaka. ABS dijeta za mršavljenje stomaka podrazumeva 6 obroka u toku dana 3 glavna i 3 međuobroka.

  ABS dijeta propisuje 12 moćnih namirnica koje su ishrana za skidanje stomaka. Obavezno je bar 2 namirnice sa liste jesti za glavni obrok i bar 1 namirnicu za međuobrok. Pored nabrojanih, namirnice koje još možete konzumirati za ravan stomak i struk, ali ne svakodnevno, jesu: dinja, jabuke, paradajz, krompir, kukuruz, grašak, morski plodovi, riža itd.

  S obzirom na to da ABS dijeta za stomak i struk nije toliko restriktivna kao prethodne dve, ona je možda i najpreporučljivija među dijetama za skidanje stomaka. Ono što takođe ide u prilog ABS dijeti jeste to što kod nje nema brojanja kalorija, već samo kontrolisanje porcija. Zinčenko, tvorac ABS dijete, naglašava da nijedna porcija ne sme da prelazi 1 tanjir. Svi tekstovi i informacije na sajtu www. Najbrža dijeta za mršavljenje stomaka Kao što sigurno već znate, postoji pregršt dijeta za skidanje sala sa stomaka. Ovako izgleda ishrana za skidanje stomaka uz pomoć ove dijete: Doručak: 1 šolja muslija prelivena nemasnim mlekom Užina: 50 g nekog orašastog voća bademi, orasi, lešnici itd.

  ABS dijeta za ravan stomak ABS dijeta je nesumnjivo jedna od najpopularnijih dijeta za skidanje sala sa stomaka, zato se i našla među najblje dijete za skidanje stomaka.