Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Cigota centar za mrsavljenje

Cigota centar za mrsavljenje

Čigota se posebno preporučuje onima koji imaju problem sa viškom kilograma i žele da smršaju na zdrav način. Čigotin program mršavljenja traje 7, 14 ili 21 dan a bazira se na zdravoj ishrani, svakodnevnim vežbama i edukativnim predavanjima. Ne brinite se, osoblje vas neće opteretiti više od onoga koliko možete da podnesete. Upravo zato, po dolasku u Čigotu najpre radite lekarski pregled. Na ovaj način se osoblje bolje upoznaje sa vašim ličnim stanjem, problemima i mogućnostima. Nakon toga gost se svrstava u grupu u kojoj su svi slični po spremnosti.

Čigota program prolaze i starije osobe koje imaju probleme sa visokim pritiskom, ali i one mlađe koje su samo gojazne. Ima i onih koji se teže kreću. Upravo taj lični pristup svakom gostu je ono po čemu se Čigota izdvaja od drugih programa mršavljenja. Svako dobija program po kojem će vežbati, odnosno hraniti se tokom trajanja Čigota programa. Na raspolaganju su vam jednokrevetne i dvokrevetne sobe, kao i apartmani. Ako volite društvo, višekrevetne sobe biće pun pogodak za vas.

A i svaka muka se u dobrom društvu lakše podnese, pa tako i borba sa skidanjem viška kilograma. Pored recepcije nalazi se kafe bar sa terasom, a na drugom spratu su pansionski restoran i aperitiv bar. Čigota ima i odličan unutrašnji bazen, dimenzija 25 x Tu su još i fitnes centar, sportski tereni, ali i frizerski salon, biblioteka, galerija i ostali sadržaji. Uz doplatu, možete koristiti sadržaje SPA centra poput tretmana lica i tela, parnog kupatila, masaža, saune…. Vredi posebno napomenuti to da sve procedure u SPA centru Čigota obavljaju profesionalni maseri, terapeuti i kozmetičari. Više od Pomoću Čigota programa nećete samo smanjiti telesnu težinu, već ćete i naučiti kako da se zdravije hranite, više vežbate i generalno, kako da sami uočite greške koje pravite u svakodnevnom životu a tiču se loše ishrane i lošeg stila života.

Dnevni energetski unos kreće se između i kcal. U zavisnosti od metaboličkih potreba i zdravstvenog stanja korisnika, individualno se propisuje kalorijski unos u konsultaciji sa dijetetičarom — nutricionistom i lekarom. Dnevni energetski unos raspoređen je na 5 obroka: tri glavna i dve užine.

Fizičke aktivnosti su dozirane, sprovode se sata dnevno i obuhvataju šetnje, vežbe u sali i u bazenu. Cilj programa nije samo smanjenje telesne težine, već je to i škola zdravog i pravilnog života! Naš zadatak je i da svakog polaznika programa naučimo kako da prepozna greške koje pravi u svakodnevnom životu, kako da ih ispravi po povratku kući i što je najvažnije da nauči da živi drugačije - aktivno i zdravo!

Ovaj jedinstveni dijetetsko rekreativni program će Vam pomoći da se tokom boravka na Zlatiboru oslobodite viška kilograma, da se odmorite, osvežite, obnovite kondiciju i unapredite zdravlje. Program je osnovan Suština programa je u uspostavljanju poremećene ravnoteže između unosa energije i potrošnje, smanjenje telesne težine i redukovanje faktora koji narušavaju zdravlje, trajno oslobađanje viška masnog tkiva i poboljšanje fizičkih sposobnosti i estetskog izgleda bez obzira na godine, starost i pol!

Koncepcija Čigota programa je zasnovana na: - dobro izbalansiranoj dijeti - strogo određenoj i doziranoj fizičkoj aktivnosti rekreativne šetnje, vežbe u bazenu i vežbe  u sali   - edukativnim predavanja lekara, profesora sporta, nutricionista i psihologa   - stvaranju pozitivne, grupne atmosfere.

Dnevni energetski unos se uobičajeno kreće između i kcal, a u zavisnosti od metaboličkih potreba i zdravstvenog stanja korisnika se i individualno propisuje kalorijski unos u konsultaciji sa dijetetičarom - nutricionistom i lekarom. Dnevni energetski unos je raspoređen na 5 obroka - tri glavna i dve užine.