Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Tablete od kupusa za mrsavljenje

Tablete od kupusa za mrsavljenje

Plan ishrane po danima za kupus dijetu Pored čorbe od kupusa, za svaki od 7 dana propisane su određene namirnice. Dobra vest je da čorbu možete jesti kada god osetite glad, bez ograničenja u količini, tako da ne morate gladovati. Pored čorbe od kupusa, prvog dana možete jesti isključivo voće i to sve osim banana.

Bržem mršavljenju doprineće voće sa većim sadržajem vode i manje kalorija poput dinja i lubenica, što je idealno ukoliko diejtu držite u letnjem periodu. Od tečnosti, pored vode možete unositi nezaslađene čajeve i crnu kafu. Drugog dana dijete, čorbi od kupusa možete dodati povrće. Povrće možete konzumirati sirovo, kao salatu ili bareno. Najbolje da se držite lisnatog i niskokaloričnog povrća, a izbegavate korenasto i ono sa velikim sadržajem skorba grašak, boranija, kukuruz, krompir, šargarepa. Za večeru možete pojesti jedan pečeni krompir sa dodatkom maslaca, ali bez soli.

Treći dan je kombinacija prvog i drugog dana. Uz čorbu od kupusa koju je potrebno da jedete barem jednom u toku dana, možete jesti voće i povrće, ali bez pečenog krompira za večeru. I ovog dana izbegavajte banane i korenasto povrće. Ako ste se pridržavali pravila prethodnih dana, sada bi već trebalo da ste smršali kg. Verovatno već osećate neodoljivu potrebu za ugljenim hidratima i slatkišima. Danas je možete utoliti tako što ćete pored čorbe od kupusa jesti banane do 6 u toku dana i piti mleko sa niskim sadržajem masti u neograničenim količinama.

Današnji jelovnik pored obavezne kupus čorbe obogatite sa g govedine i 6 svežih paradajza. Ako baš niste ljubitelj crvenog mesa, umesto govedine možete pojesti g piletine ili ribe bez kožice. Takođe, povećajte unos vode kako biste podstakli izbacivanje toksina iz organizma. Govedina i povrće u neograničenim količinama uz barem jedan tanjir kupus čorbe čine jelovnik pretposlednjeg dana dijete sa kupusom.

Poslednjeg dana kupus dijete možete jesti integralni pirinač i povrće koliko god želite i naravno, nemojte zaboraviti da makar jedan obrok bude čorba od kupusa. Za piće pored vode, možete popiti i ceđeni sok od voća bez šećera. Nakon 7 dana uz poštovanje ovog plana ishrane trebalo bi da ste skinuli oko 7kg. Sada je vreme da napravite pauzu, naravno i dalje pazeći na količinu kalorija kako se izgubljeni kilogrami ne bi brzo vratili nazad. Kao i svaka druga dijeta i dijeta sa kupusom ima svoje prednosti i mane.

Pogledajte benefite i nedostatke ovog jednostavnog režima ishrane, pa ćete lakše doneti odluku da li je kupus dijeta pravi način za vas da se efikasno i brzo rešite viška kilograma. Najveća prednost kupus dijete koju ističu korisnici jeste njena efikasnost u skidanju kilograma i brzo vidljivi rezultati.

Već nakon 2 dana primetićete promene na telu. Ako 7 dana jedete čorbu od kupusa uz ostale propisane namirnice bićete nagrađeni sa kg manje. Neki od korisnika su pomoću kupus dijete skinuli i do 10kg za nedelju dana, što vas može dodatno motivisati naročito ako niste ljubitelj kuvanog kupusa. Kupus dijeta je jeftina, naročito ako je držite u sezoni kupusa. Jednostavna je za primenu i ne zahteva sabiranje dnevnog unosa kalorija. Kupus je pun vlakana, koja daju osećaj sitosti, a kupus čorbu možete jesti kada god ogladnite, pa je ovo jedna od dijeta bez gladovanja.

Takođe, vlakna stimulišu probavu, pa neće biti neprijatnosti sa zatvorom koji je česta posledica proteinske ishrane. Dijeta sa kupusom je odličan izbor za sve koji ne vole da kuvaju svaki dan. Možete skuvati zalihe čorbe od kupusa za dana i staviti je u frižider, pa podgrejati količinu koju planirate da pojedete za taj obrok. Najveća mana kupus dijete je relativno strog i jednoličan izbor namirnica. To će posebno osetiti oni koji i nisu ljubitelji kupusa spremljenog na ovaj način.

Takođe, kako čorba od kupusa ima nisku kaloričnu vrednost, nakon nekoliko dana može se javiti osećaj iscrpljenosti i manjka energije, a kod nekih korisnika i gorušica.

Iako djeta sa kupusom daje brzo vidljive rezultate, iskustva korisnika kažu da se kilogrami mogu brzo i vratiti ako po prestanku dijete ne nastavite da vodite računa o broju unetih kalorija. Najveći deo skinutih kilograma biće zapravo voda i toksini iz organizma diuretički efekat, ali ako ponovite ciklus nakon pauze, uspešno ćete otopiti i masne naslage.

Rezultati koje daje dijeta sa kupusom svrstavaju je u jednu od najefikasnijih dijeta za brzo skidanje kilograma. Iskustva korisnika potvrđuju da se ovom dijetom u proseku može izgubiti kg za nedelju dana i to bez gladovanja.

Još samo da napomenem da sam izgubila 3 cm u kukovima i 5 cm u struku u obimu, što znači da nisam samo vodu izbacila, što se često može čuti za kupus dijetu. Svima koji žele da izgube kilograme na brzinu i pročiste organizam preporučujem ovu dijetu. Kupus dijeta se, barem kod mene, pokazala vrlo efikasna i jedino sam malo krizirala prvih dana dok se nisam uhodala, a posle i nije bilo nekih većih kriza. Problem je što, kako su dani odmicali, sve sam manje i manje kupus čorbe jela, a u dijeti stoji da što više jedeš to više mršaviš, tako da navalite na kupus, nemojte biti kao ja.

Samo treba čorbu napraviti ukusno, ti sastojci su bazični a ja dodam i šargarepe i puno luka i jos povrće bez ugljenih hidrata, pa puno začina i to više izgleda kao đuveč, a daje rezultate. Dijeta nije rizična pošto uzimaš sve vitamine iz te supe od kupusa, i dodatno voće i povrće. Ja sam izgubila 7 kg i super sam se osećala tokom dijete. Moj savet je da svako malo modifikuje čorbu i napravi je po svom ukusu.

Dobila sam volju jer sam bila oduševljena rezultatom mojih prijatelja. Nakon 7 dana vaga je pokazala 5,2 kg manje. Inače pravim je najčešće posle praznika kad preteram s kolačićima pa moram brzinski maknuti stomačić. Meni je baš ukusna i fina, kad sam je pre par godina otkrila toliko mi se svidela da sam je svako malo prvila i uz normalnu prehranu, bez ovog 7-dnevnog jelovnika. U nastavku teksta smo predstavili i ostale dijete sa kupusom …. Za samo tri dana uz ovu dijetu moguće je skinuti tri kilograma i temeljno očistiti organizam od toksina.

Možete je držati i nekoliko puta mesečno i svaki put izgubiti 3 kg na zdrav način. Kiseli kupus je zdrava, jeftina i niskokalorična namirnica, idealna za skidanje kilograma Kiseli kupus bogat je i vitaminom C, B, kalcijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, a prirodna mlečna kiselina pročišćava digestivni sistem i podstiče izbacivanje vode iz organizma.

Dijeta sa kiselim kupusom je veoma jednostavna! Prvi dan jedite kiseli kupus u neograničenim količinama — preporučena dnevna doza je od ,5 kg. Tu količinu rasporedite u nekoliko obroka. Najbolji efekti postižu se ako se u prvoj fazi, dakle prvi dan, jede sirov kupus. U toku trodnevne dijete možete piti vodu, kafu ili čaj bez šećera. Dodatnu detoksikaciju podstaći će blaga limunada. Drugi dan za užinu pojedite pola kilograma kupusa, parče hleba i tvrdo kuvano jaje. Za ručak ponovite to isto, ali u kupus dodajte jabuke isečene na kockice.