Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Dijeta za brzo skidanje sala sa stomaka

Dijeta za brzo skidanje sala sa stomaka

U krajnjem slučaju sebi možete dozvoliti po 1 krišku crnog hleba. Ali, svakako je najbolje da hleb isključite iz ishrane. Vremenom ćete se navići i neće vam nedostajati. Nemojte koristiti veštačke zaslađivače, pošto će oni samo povećati vašu glad i ješćete više nego što vam je potrebno.

Doručak treba da bude bogat proteinima i tako ćete više vremena izdržati do sledećeg obroka. Jedite češće mahunarke, jer one sadrže belančevine, vlakna i daju osećaj sitosti. Takođe je poželjno da konzumirate više kiselog mleka i kiselog kupusa. Oni su prirodni probiotici i takođe pomažu u smanjenju masti u telu. Važno je da ne budete više od 4 sata gladni. Drugim rečima, jedite češće i manje. Tako ćete ubrzati metabolizam. Ako prođu 5 - 6 sati od poslednjeg obroka, metabolizam se usporava, a to vama nije cilj.

Važno je i pravilo da nakon 18 h ne jedete, već da pijete samo vodu. Ako hoćete da skinete salo sa stomaka, važno je da znate da je dobro da pijete najmanje 2 l vode dnevno.

Voda je korisna za ceo organizam i za rad svih organa. Nemojte je zanemarivati i potcenjivati njenu važnost. Drugi trik koji možete koristiti je da češće postite. Takođe je dobro da glavni obrok započnete sa supom, jer ona daje osećaj sitosti, pa ćete sasvim sigurno manje jesti. Prema poslednjim ispitivanjima, dobro je da jedete suve šljive tokom dana, jer ćete tako brže smanjiti obim struka. Spanać je namirnica koja ublažava osećaj gladi.

Možete ga jesti kao deo nekog jela, a možete ga dodati i zdravim smutijima. Veoma je važno da smanjite unos ugljenih hidrata i da iz ishrane izbacite sve torte, kolače, slatkiše, napolitanke, bombone i sve slične namirnice. Ako volite da jedete sladoled, onda je poželjno da ograničite i njegovu konzumaciju. Zaboravite na gazirane napitke i sokove iz tetrapaka. Nemojte konzumirati alkohol u velikim količinama. Najbolje je da ga izbacite iz svoje ishrane, ali ako već imate povoda, onda možete popiti jedno piće. Ipak, koju god dijetu da izaberete, pridržavajte je se, a poželjno je da se kombinuje sa rekreacijom.

Studija medicinske škole Vejk Forest Univerziteta o trans mastima objavljena na ScienceDaily sajtu pokazala je da trans masti povećavaju telesnu težinu uključujući i obim stomaka čak i u slučaju kontrole unosa ukupne količine kalorija. Zbog svega navedenog, mnogi lekari smatraju da su trans masti najlošiji tip masti koji možeš da jedeš, zbog čega ih većina dijeta za ravan stomak zaobilazi u širokom luku.

O pogubnom uticaju belog brašna na ishranu već smo pisali u našem postu na temu kako smršati. Ovom prilikom ćemo da redefinišemo loš uticaj belog brašna na tvoje telo, čime ćemo ti pomoći da lakše shvatiš kako skinuti salo sa bokova i kukova.

To se najpre dešava jer je belo brašno rafinisano, zbog čega ono može da izazove velike poraste i padove nivoa šećera u krvi. Nažalost, često se dešava da u te namirnice spadaju rafinisani ugljeni hidrati kao što su slatkiši, i gazirani sokovi, čime se stvara začarani krug koji dovodi do nabacivanja kilograma. Time postaje jasno zbog čega se pitanje kako smanjiti obim struka uspešnije može rešiti ako se belo brašno izbaci iz ishrane.