Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Kako se resiti gojaznosti

Kako se resiti gojaznosti

Ukoliko ste primetili jako opadanje kose i želite da rešite problem androgenetske alopecije, ono što je potrebno da znate jeste da je transplantacija kose jedino dugotrajno rešenje! Ipak, alopecija je problem koji zahteva detaljnu analizu kako bi se utvrdili faktori koji su doveli do nje, kao i to da li ste dobar kandidat za transplantaciju.

Gubitak kose je estetski problem koji često pogađa muškarce i žene srednjih godina. Na žalost, postoje studije koje pokazuju da se prag godina, kada je u pitanju gubiak kose, u poslednjim decenijama sve više približava takozvanom mladelačkom dobu.

Srećom, i u ovakvim slučajevima estetska hirurgija nudi rešenje. Jedno koje se nameće kao najdominantnije i najučinkovitije jeste presadjivanje kose Sigurno lečenje gojaznosti bez operacije. Kako znati da li vam je potrebno lečenje gojaznosti? Razlikuju se dva tipa gojaznosti: ginoidni ženski tip kod kojeg je primetan višak masnoća na zadnjici, oko udova i kukova i androidni muški tip za koji je karakteristična pojava masnoća u delu oko sturka, dok su udovi tanki — ovakav tip gojaznosti češće prate druge zdravstvene komplikacije kao što su srčane bolesti i bolesti drugih krvnih sudova, dijabetes i druge.

Kako naša klinika za estetsku hirurgiju može da vam pomogne da se rešite viška kilograma bez operacije? Kakva je ova procedura za lečenje gojaznosti i koliko traje? Autor teksta: Biljana Radojčić. Balon za mršavljenje — gubljenje kilograma bez operacije Gojaznost se najčešće javlja kod osoba koje nemaju dovoljno fizičke aktivnosti, a s druge strane imaju naviku za prekomernim konzumiranjem hrane, mada se sa gojaznošću susreću i osobe koje imaju hormonske poremećaje i poremećaje metabolizma usled gomilanja masnih naslaga u potkožnom tkivu i oko unutrašnjih organa. Da li ste dobar kandidat za transplantaciju kose?

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују. Hijatus hernija želudačna kila Šta je hijatus hernija? Hernija kila predstavlja protruziju nekog unutrašnjeg organa…. Šta je to kila ili bruh? Kila predstavlja prolazak sadržaja trbušne duplje ili preperitonealnog masnog…. Pozovite nas  Gojaznost Gojaznost je ozbiljno hronično oboljenje koje dovodi do brojnih zdravstvenih komplikacija sa posledičnim smanjenjem kvaliteta i dužine života.

Među glavne zdravstvene komplikacije gojaznosti spadaju: Povišen krvni pritisak Oboljenja mozga, srca i krvnih sudova Šečerna bolest Povišena masnoća u krviIntertim Oboljenja kičme i zglobova Neke vreste raka Oboljenja probavnog trakta hijatus hernija, refluks, upala pankreasa, kamenci u žučnoj kesi Pikvikov sindrom ili slip apnea sindrom Psihički poremečaji depresija i dr. Lečenje gojaznosti: Redukcija kalorijskog unosa Povecanje fizičke aktivnosti Promena načina života Terapija lekovima Hirurški način lečenja gojaznosti Najbolji način lečenja gojaznosti predstavlja kombinaciju redukcione dijete dijete sa smanjenim unosom kalorija, fizičke aktivnosti i promene načina života i ishrane.

Lečenje gojaznosti se mora voditi pod kontrolom lekara! Lečenje gojaznosti bez stručnog nadzora može dovesti do brojnih komplikacija kao što su poremečaji tečnosti i elektrolita, ozbiljna oštećenja kardiovaskularnog sistema, nedostatak minerala i vitamina, pojave ili pogršanje žučnih kamenaca, osteoporoze i dr. Lekarskim pregledom se prvo utvrđuje stepen i eventualni uzrok gojaznosti nekada to može biti oboljenje žlezda sa unutrašnjim lučenjem, a potom se za svakog bolesnika, uzimajući u obzir njegove zdravstvene i druge specifičnosti, pravi individualni plan lečenja.

Opšta uputstva u lečenju gojaznosti: Gojaznost se uvek leči pod nadzorom lekara. Kristina 10 новембра, Одговори. MSB tim 10 новембра, Одговори. Masti se unose manje od 20 g dnevno, trećina energije se obezbeđuje iz visokokvalitetnih proteina, a polovina energije iz ugljenih hidrati. Ukoliko se uz dijetu aerobno vežba 3 do 4 puta nedeljno 30 do 45 minuta postepeno se i ustaljeno gubi telesna masa na račun telesne masti. Dnevni plan ishrane Dnevni plan ishrane pravi se na osnovu energetskih potreba osobe, uz korišćenje sistema grupa namirnica prema biološkoj vrednosti piramida ishrane i redukciju namirnica iz grupa masti i šećernih koncentrata.

Pri sastavljanju obroka biraju se namirnice koje imaju veliku biološku vrednost i zasićujuću moć, a malu energetsku vrednost povrće, voće, ceralije i proizvodi od integralnih žitarica. Time se više unose i biljna vlakna koja smanjuju iskoristljivost masti. Prednost treba dati posnom mesu i ribi, obranom mleku i mlečnim proizvodima od obranog mleka. Obroci treba da budu česti dnevno i manji, a žvakanje hrane treba da traje duže. Vidljive masti unose se kao kao biljna ulja kukuruzno, suncokretovo, maslinovo. Kao sredstvo za zaslađivanje mogu se koristiti veštački zaslađivači saharin, ciklamat.

Preporučeni dnevni unos tečnosti treba da bude oko 2 litra u vidu vode i bezalkoholnih napitaka čaj, kafa, nezaslađeni sokovi. Alkoholna pića se ne dozvoljavaju. Metabolički poremećaji povišena masnoća u krvi, dijabetes.

Individualni pristup pacijentu. Specifična ishrana za decu, trudnice, sportiste. Kreiranje individualnih jelovnika. Segmentalna analiza tela, regulisanje insulinske rezistencije, anemije, …. Lepa, negovana, zdrava koža. Minimalno invazivne procedure — mezoterapija lica i tela, fileri, anti-celulit tretmani, lipoliza, tretmani rasta kose, izbeljivanje fleka. Provereni preparati. Individulani pristup pacijentu. Profesionalna podrška u lečenju gojaznosti. Porodična psihoterapija, prevazilaženje stresa, kriznih situacija, emotivnih i partnerskih problema.

Individualni programi, REBT psihoterapija, veštine uspešnog komuniciranja.