Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Mozzarella za mrsavljenje

Mozzarella za mrsavljenje

 • Kalorije
 • Ako jedete hranu koja sadrži puno vode, poput voća i povrća, možete ostvariti niže tjelesne indekse mase i manji obujam struka. Voda u namirnicama vas zadržava sitim stoga imate potrebu puno manje jesti.

  Borovnice su najpoznatije za svoj anti-age učinak, no znate li da su one učinkovita namirnica za ostvarenje bolje linije. Jedna šalica sadrži samo 80 kalorija, a drži vas sitim zbog bogatstva vlakana. Zeleno povrće poput kelja, špinata, blitve i brokule su odlične namirnice  jer sadrže sastojke koji ih čine savršenim za mršavljenje.

  Imaju malo kalorija i ugljikohidrata, a prepune su vlaknima. Smeđa riža je odličan izvor vlakana. Radi se o savjetu, kojeg bi jednostavno svatko stariji od 50 godina, trebao znati. Glavna prednost ovog trika je u tome da je kao protuuteg za većinu spomenutih problema, a ujedno ga možeš brzo uvrstiti u svoj jelovnik. Rezultate te promjene primijetiš osjetno brže nego što si to većina predstavlja. Naravno, moja zadaća je da ti otkrijem što je zapravo u pozadini ove super priče.

  Bjelančevine su kompleksne organske molekule, bez kojih si praktički ne možemo zamisliti život. Osim nabrojanog, mogu se pohvaliti i još jednom super karakteristikom. Bjelančevine imaju velik utjecaj na udio zdrave mišićne mase. Spomenuli smo već da udio mišićne mase s godinama na određenoj točki počinje padati.

  Prema podacima, većina nakon Naravno, pad mišićne mase je posebno izražen nakon Ako u tom zadatku nismo uspješni, moramo biti svjesni toga da posljedice mogu biti vrlo neugodne. Prva promjena, koje većina nije svjesna, skrivena je od naših očiju, a samim time i opasnija. Radi se o kompleksnom ugljikohidratu, sastavljenim od sto do nekoliko tisuća međusobno povezanih molekula glukoze. Glukoza je krvni šećer, koji juri po tvojem tijelu i osigurava izvor energije.

  Kalorije

  Koliko glukoze se nalazi u tvojem organizmu, ovisi naravno o tvojoj prehrani, točnije o količini konzumiranih ugljikohidrata. Oni se skrivaju u namirnicama, kao što su zobene pahuljice, tjestenina, riža, krumpir …. Zato  kod njih postoji poprilično manje mogućnosti za nakupljanje viška masti. Dakle, ako brineš za zdrav udio mišićne mase, tada u pravilu ne moraš brinuti da će ti bilo što visiti preko struka ili kvariti tvoje samopouzdanje kad obućeš svoju najdražu odjeću. Osim važnog prostora za skladištenje viška energije, mišići imaju još jedno vrhunsko svojstvo.

  Naime, dio su tkiva, koje čak u stanju mirovanja troši najviše energije. Naravno, razlike nisu giganstke, ali su posljedice ipak konkretne, pogotovo ako pogledamo kakav utjecaj imaju u dužem vremenskom razdoblju. To znači da se višak kilograma odjednom počne nakupljati na najproblematičnijim dijelovima. Sve je manje prostora za skladištenje viška energije, uspori se bazalni metabolizam, te zbog sve nižeg udjela zdrave mišićne mase, gubiš na snazi i izdržljivosti. Kad razgovor nanese na treninge i tjelesnu aktivnost, pojave se i određena ograničenja. Jednostavno nemaš više prave volje, motivacije, žudnje, mišićni tonus je sve lošiji, te se češće pojavljuju ozljede.

  Zato primjeri, kad odmahneš rukom i ležiš na kauču, uopće nisu rijetkost, nego sve češća pojava. Ne zato, jer si u svojim Budući da nas ne zanima što ostali misle i želimo uzbudljiv život, zapamti sljedeće. Ako želiš oblikovati čvrsto, zdravo tijelo i brinu te godine, tvoja zadaća je sljedeća …. U osnovi se moraš usredotočiti na prekidanje katabolizma razgradnje mišića i svoje tijelo dovesti u anabolnu fazu. Vedrana Dučkić mag. Podijeli ovaj post. Share on facebook. Share on linkedin. Share on twitter. Share on email.