Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Vezbe za skidanje sala sa donjeg dela stomaka

Vezbe za skidanje sala sa donjeg dela stomaka

Jer je vreme za kupaće kostime, a oni uvek lepše stoje ako nemate viška u predelu donjeg stomaka. Dakle, za salo skidanje sala sa donjeg stomnaka vam neće biti od preterane pomoći standardni trbušnjaci. Poenta je da dovedete telo u realan položaj kada se mišići u ovom delu zaista angažuju. Ova vežba je upravo jedna takva. Stanite u položaj izdržaja, sa osloncem na dlanovima i vrhovima prstiju na stopalima, pa naizmeničmo savijajte nogu i kolenom je privlačite što više grudima. Radite ovu vežbu bez pretsanka minimum 1 minut, pa svaki naredni put povećavajte minutažu za 15 sekundi, sve dok ne dostignete 2 minuta.

Odlična vežba koja se peporučuje za zatezanje celog tela, kao i z a mršavljenje, odnosno skidanje sala sa stomaka. Kako se izvodi i koje su sve njene prednosti, možete detaljno saznati na OVOM linku. O izdržaju kao o vežbi za zatezanje stomaka smo već govorili, i definitivno joj je mesto među onima koje su najefikasnije za skidanje sala sa donjeg stomaka. U tom pogledu poseban akcenat treba staviti na bočni izdržaj - oslonac na dlanu ispružene ruke, kao ina unutrašnjem delu stopala, s tim da je gornja noga malo isturena u odnosu na donju.

Bitno je da vam se telo ne izvija na unutra. Sve vreme treba da držite zategnute mišiće stomaka. Pokušajte da izdržite 1 minut u ovom položaju. Mišići donjeg stomaka se najbolje angažuju ako ih ne radite izolovano, već u sklopu drugih vežbi, pa je i naš odabir takav.

Tako radeći vežbu za ramena i leđa, uz ispravan položaj, vi zapravo "gađate" i donji stomak, odnosno salo sa donjeg stomaka.

Šipku polako povlačite na dole iza leđa, glava prava, i tako 25 ponavljanja. Opterećenje dodajte u zavisnosti od forme, odnosno postepeno ga povećavajte. Ova vežba je idealna za one koji vežbaju u teretani. Varijacija na ovu vježbu jest da podignete i zdjelicu u zrak kada noge dosegnu položaj od 90 stupnjeva. Stanite u položaj za sklekove s rukama i nogama u širini ramena. Tijelo bi vam trebalo biti u ravnini od ramena do gležnjeva. Prinesite desno koljeno lijevom laktu. Vratite nogu u prvotni položaj, a zatim ponovite prinoseći lijevo koljeno desnom laktu.

Ponovite 10 puta svakom nogom. Sjednite na pod tako da su vam koljena savinuta, a stopala dodiruju pod. Leđima se malo nagnite prema nazad otprilike pod kutom od 45 stupnjeva od poda. Prinesite koljena prsima, rukama ispruženim ispred sebe, a listovima paralelnima s podom.

Ako imate problema sa pivskim stomakom koji jednostavno nikako ne možete da skinete, ove vežbe će vam pomoći u toj misiji Skinuti salo sa stomaka je definitivno najteži fitnes vezbe za skidanje sala sa donjeg dela stomaka koji možete pokušati. Muškarci koji ne vode računa o ishrani i oni koji se ne bave sportom mogu imati ozbiljnih problema sa kilažom, a najkritičniji deo tela je upravo stomak. Dakle, šta je potrebno uraditi kao bi za kratak vremenski period skinuli salo sa  stomaka. Pre nego što počnete da trenirate, morate da povedete računa o vašoj ishrani. Jedite manje kalorične stvari kako bi za kraće vreme izgubili više kilograma. Kada počnete sa dijetom, na red dolaze vežbe.

U tom položaju ispružite noge ispred sebe, pa ih vratite natrag prema prsima. Ponovite 10 puta. Legnite na leđa, a ruke stavite ispod stražnjice ili iza glave. Podignite noge i ispružite ih u zraku. Desnom nogom pređite preko lijeve noge. Bez pauze lijevom nogom pređite preko desne. Ponovite 10 puta svakom nogom bez da dodirujete pod. Ako vas muči napuhan donji dio trbuha više informacije saznajte ovdje. Kada je stres manji, manji je i nivo kortizola, pa je manje i sala na stomaku. Saznaj kako ti pomaže  trening za mršavljenje! Naravno, šta god da radiš i izabereš — ne preteruj, ne iscrpljuj se, ali nemoj ni da se štediš previše.

Da je sve ovo lako ispoštovati  — nije. Skinuti salo sa stomaka za 10 dana moguće je samo ako ga nema mnogo i podvedete sebe pod neki rigorizan režim ishrane i treninga. No, ako ga imate više, trebaće vremena da se ukloni. Uostalom, nije ni nastalo preko noći. Potrebno je ozbiljno posvetiti se ovom cilju i promeniti način ishrane i način života. Ne samo na par dana, nego na neki duži period.

Leave this field empty. Две примедбе — јабуково сирће или лимун да, али правити паузе. Две недеље узимати, па две не. Сирће разлаже еритроците. Друго, тај фамозни доручак не одговара свима.