Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Vezbe za skidanje kilograma kod kuce

Vezbe za skidanje kilograma kod kuce

Savijte koljena. Ruke stavite uz tijelo s dlanovima prema dolje, pritiskajući ih na pod. Podignite trbuh i leđa od tla. Držite pozu pet sekundi i polako se vratite u početni položaj. Započnite s 15 setova. Svaki put dodajte pet setova dok ne navršite Ako vam je u početku preteško, ruke odmaknite od tijela. Prekskakanje konopca jedna je od najučinkovitijih vježbi za formiranje mišića i skidanje kilograma, a ne morate izlaziti iz kuće.

Nabavite konopac i skačite pet do deset minuta svaki put prije nego obavite svoj trening. To će zagrijati vaše tijelo i zaštititi vas od povreda. Može li za salo na trbuhu skidanje kilograma vježbanjem biti učinkovito rješenje? Salo na trbuhu ćemo smanjiti vježbanjem, a usput ćemo i oblikovati tijelo.

Za mršavljenje se preporučuju kardio aktivnosti,  no to ne mora nužno značiti da ćete samo njih raditi svaki dan u tjednu. Budite umjereni, odlazite puta tjedno u teretanu. Neka se u vaše vježbanje ubroji i vježbanje s utezima jer će ono pomoći topljenju masti. Mnogi griješe kada izbjegavaju utege, u strahu da će od njih nabiti previše mišića. Vježbanje s malim težinama, a više ponavljanja, zateže naš mišić i oblikuje ga, dakle nabit ćemo mišiće samo ako konstantno ponavljamo vježbu s većim težinama.

Ovdje pročitajte zašto ne biste trebali izbjegavati utege. Primjer vježbanja mogao bi biti da se dobro istegnete, zagrijete minuta na traci ili orbitreku, zatim napravite nekoliko ponavljajućih serija s utezima te na kraju dodajte intenzivni kardio trening.

I nikako ne zaboravite još jedno istezanje na kraju treninga. Ako ste osoba s većom tjelesnom težinom, izbjegavajte traku za trčanje i radije se oslonite na ergometar. Tako ćete spriječiti ozljede koljena. I za kraj, trbušnjaci. Za početak ih radite u umjerenim količinama, a kada skinete salo s trbuha, pojačajte izvođenje trbušnjaka, dok ne dođete do oblika kojeg ste tako dugo željeli. U slučaju da ne želite odlaziti u teretanu, preporučujemo vam da odradite trening vani  u prirodi  ili kod kuće.

Primjer treninga kojeg možete izvoditi kod kuće pogledajte u videu ispod. Vježbanje je doista najbolji način za skidanje sala s trbuha te gubljenje suvišnih kilograma. Evo nekoliko zlatnih pravila za vježbanje uz koje ćete istopiti salo na trbuhu. Razmišljanjem o tome kako istopiti salo na trbuhu nećete postići mnogo — pokrenite se. Zdrava prehrana neće imati učinka ako u svoj program mršavljenja ne uključite fizičku aktivnost. Salo na trbuhu kod muškaraca postaje izraženo nakon dugotrajnog prakticiranja nezdravih životnih navika, kod žena se ono vrlo brzo taloži te nije potrebno duže razdoblje kako bi se problem počeo isticati.

Velik dio problema se odnosi na mlohavost trbušnih mišića budući da se ti mišići vrlo malo koriste u svakodnevnom životu. Prilikom penjanja stepenicama, saginjanja, rastezanja ili hodanja ti mišići zapravo ne trpe velike napore.

Upravo zbog toga su potrebne vježbe tijekom kojih ćete imati visok puls — kardio vježbe. Kardio trening će vam priuštiti gubitak masti na svim dijelovima tijela podjednako. O tome kako skinuti trbuh u tjedan dana, kako skinuti masne naslage s trbuha i bokova u tjedan dana i sl. No, tako što jednostavno nije moguće. U početku treba biti umeren, da znate koje su vam granice i da se ne preforsirate. Ne želite da odmah dobijete upalu mišića i da ne možete da se krećete. Ako ste tek rešili da vežbate, a baš niste u kondiciji, krenite za početak u brzu šetnju oko kraja.

Napravite par krugova kako biste se postepeno aktivirali.