Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Tablete za gojaznost

Tablete za gojaznost

 • Tableta koja je sveti gral u borbi protiv gojaznosti
 • Lek (kapsula) protiv gojaznosti
 • Naučnici tvrde da je lorkaserin prvi lek za mršavljenje koji se smatra bezbednim za zdravlje srca pri dugoročnoj primeni, zbog čega bi regulatori mogli da odobre prepisivanje tog leka u britanskom sistemu javnog zdravstva NHS, prenosi list Ajriš Tajms. Lorkaserin se uzima dva puta dnevno i suzbija apetit stimulišući mozak da stvori osećaj sitosti. U američkoj studiji učestvovao je Dodatna analiza pokazala je neznatnu razliku u testovima oštećenja srčanih zalizaka kod osoba koje su koristile lorkaserin. Međutim, prema njegovim rečima, promena u životnim navikama mora biti koren promjene.

  Američka Agencija za hranu i lekove Postoje jasni podaci da se rizik gojaznih osoba i osoba sa viškom težine može smanjiti promenom načina života life style i smanjenjem faktora rizika. Gubitak težine je zato primarni cilj u prevenciji gojaznih i pojačano uhranjenih osoba. Konvencionalne metode za smanjenje telesne težine uključuju dijetnu i bihevioralnu terapiju. Mada se kratkotrajni gubitak u težini može postići modifikovanom dijetom vrlo mali broj pacijenata je u stanju da održi gubitak težine i poboljša kardiovaskularne faktore rizika samo promenom načina života. Zato postoji potreba za efikasnom farmakoterapijom koja će delovati na multifaktorijalne kardiovaskularne faktore rizika.

  Lečenje gojaznosti Lečenje gojaznosti i drugih faktora rizika za kardio-vaskularnih bolesti je od velikog medicinskog, društvenog, ali i ekonomskog značaja. U lečenju gojaznosti na prvom mestu je promena načina života, odnosno umerena redukciona sa redukcijom Kcal dnevno dijeta sa manje masti u ishrani, i povećanje fizičke aktivnosti.

  Ukoliko se dijetom i fizičkom aktivnošću ne može p ostići smanjenje telesne težine mogu se primeniti lekovi. Različiti lekovi se primenjuju u lečenju gojaznosti  od pre 50 godina, ali je velika većina ovih lekova zbog brojnih neželjenih efekata izasla iz upotrebe. Dugotrajne kliničke studije sa Xenicalom su uključile na hiljade bolesnika. Terapija sa Xenicalom u kombinaciji sa blago hipokalorijskom dijetom dovodi do značajnog poboljšanja kardiovaskularnih rizika u gojaznih osoba. U kliničkim studijama pacijenti tretirani Xenicalom postižu značajno veći gubitak u težini od onih koji su samo na dijeti.

  Xenical ima i dodatni direktni efekat na sniženje holesterola koji je nezavisan od redukcije težine. Lekovi za lečenje gojaznosti orlistat, posebno u osoba sa dodatnim rizicima dijabetes nalaze se na pozitivnoj listi u mnogim zemljama sveta.

  Tableta koja je sveti gral u borbi protiv gojaznosti

  Orlistat Xenical® je efikasan i bezbedan lek za lečenje gojaznosti. Brojne, dugotrajne, multicentrične, duplo slepe studije su pokazale da orlistat dovodi do značajnog gubitka telesne težine, pri čemu ima povoljan uticaj i na druge faktore rizika za srčane bolesti. Ranije studije, na manjem broju ispitanika, su ukazivale da orlistat davan gojaznim osobama, pored redukcije telesne težine, dovodi i do smanjenja LDL holesterola.

  Dolazi do pada triglicerida i apolipoproteina B bez obzira kakav je gubitak težine postignut.

  Lek (kapsula) protiv gojaznosti

  Xenical efikasno smanjuje holesterol. Drugi metabolički faktori rizika koji su poboljšani su trigliceridi koji padaju, kao i apo-B i HDL holesterol koji raste, proporcionalno stepenu gubitka težine i smanjenja abdominalne masti. Insulinska senzitivnost se poboljšava, a krvni pritisak pada. Dugotrajni tretman Xenicalom se dobro podnosi, minimalni broj pacijenata prekida terapiju zbog očekivanih prolaznih gastrointestinalnih neželjenih reakcija uzrokovanih delimičnom inhibicijom absorpcije masti.

  Farmakološki efekti Xenicala mogu ohrabriti pacijente da sarađuju u dugotrajnoj redukciji masti u ishrani. Način dejstva Xenicala za razliku od lekova protiv gojaznosti sa centralnim dejstvom garantuje bezbenost što se tiče neželjenih kardiovaskularnih događaja.

  Zaključak Gojaznost, posebno centralna, sama po sebi,  predstavlja značajan faktor rizika za kardiovaskularnu bolest, ali zbog udruženosti sa drugim faktorima rizika, kao što su poremećaji lipida, hipertenzija, hiperglikemija intolerancija glikoze i dijabetes rizik se značajno povećava. Farmakološki efekti Xenicala mogu ohrabriti pacijente da sarađuju u dugotrajnoj redukciji masti u ishrani.

  Način dejstva Xenicala za razliku od lekova protiv gojaznosti sa centralnim dejstvom garantuje bezbenost što se tiče neželjenih kardiovaskularnih događaja. Zaključak gojaznost, posebno centralna, sama po sebi, predstavlja značajan faktor rizika za kardiovaskularnu bolest, ali zbog udruženosti sa drugim faktorima rizika, kao što su poremećaji lipida, hipertenzija, hiperglikemija intolerancija glikoze i dijabetes rizik se značajno povećava. Xenical orlistat predstavlja efikasan i bezbedan lek za lečenje gojaznosti, koji dovodi do klinički značajne redukcije telesne težine, ali i svih drugih udruženih faktora rizika za kardiovaskularnu bolest.

  Xenical orlistat se može preporučiti kao lek izbora u terapiji gojaznosti, a najbolji efekat se postiže uz odgovarajuću dijetu i fizičku aktivnost koja prati terapiju Xeni-line program. Kontaktiraj Ella. Xenical je, što se mene tiče, odmah isključila s obzirom da sam zaposlena žena, a kao što je Lilit navela, prilikom upotrebe xenicala dolazi do većeg pražnjenja organizma što baš i nije zgodno kada ste na poslu da trčkate stalno do toaleta, a pošto se prilikom upotrebe xenicala mora strogo voditi računa o unosu masti, znači odredi se koliko gr masti sme dnevno da se unese i ako ga premašite i za jedan jedini gram, ond bolje da stavite pelene jer su velike šanse da ne stignete na pravo mesto.

  Znači ovo je priča Dr na osnovu iskustva njenih pacijenata. Znaci vezuje mast koja se onda u tecnom obliku izbacuje napolje mozda sam se ruzno izrazila ali cisto da oni koji planiraju da koriste ovaj lek mogu da znaju sta ih ocekuje,stoga sumnjam da ce i pampers pomoci he. A kako eliminise masti iz unete hrane znaci da organizam pocinje da trosi svoje zalihe i na taj nacin moze dovesti do smanjenja telesne tezine.

  Elem pomoci nema puno ako nam se ishrana zasniva na UH,nego pomaze kod jako masne hrane Kupila sam ga, pipila par kapsula i sad mi stoji u ormanu. Dosta sam smrsala, pogotovo u tom pocetku, ali ne znam da li su one imale ikakav uticaj.

  Tableta za mršavljenje koja sadrži lorkaserin proglašena je potencijalnim "svetim gralom" u borbi protiv gojaznosti, nakon što tablete za gojaznost studija pokazala da ne povećava rizik od teških srčanih oboljenja. Naučnici tvrde da je lorkaserin prvi lek za mršavljenje koji se smatra bezbednim za zdravlje srca pri dugoročnoj primeni, zbog čega bi regulatori mogli da odobre prepisivanje tog leka u britanskom sistemu javnog zdravstva NHS, prenosi list Ajriš Tajms. Lorkaserin se uzima dva puta dnevno i suzbija apetit stimulišući mozak da stvori osećaj sitosti. U američkoj studiji učestvovao je Dodatna analiza pokazala je neznatnu razliku u testovima oštećenja srčanih zalizaka kod osoba koje su koristile lorkaserin. Međutim, prema njegovim rečima, promena tablete za gojaznost životnim navikama mora biti koren promjene. Američka Agencija za hranu i lekove

  Kada sam poslednji put bila kod doktorke, pitala sam je jel da nastavim sa njima, a ona mi je rekla da meni vise ne trebaju, da poklonim nekome ko ima dvadesetak kg vise od mene.. Kaze da se preporucuju iskljucivo jako, jako gojaznim osobama, a ja kao vise u tu grupu ne spadam ma da KV » pre 12 godine Pila sam te tablete za koje mi je drugarica ispricala da su cudo.

  Placala sam din za samo 1 tablu tih tableta. Nisu mi nista pomogle i ne mogu da prezalim koliko sam para bacila. Cak mi je apotekarka rekla da je to jedini LEK za mrsavljenje koji preporucuju lekari. Moje iskustvo je takvo, da vise ne pijem nikakve preparate, niti rigorozne dijete. Samo pravilna ishrana. Je si li sigurna da je xenical dobar lek za tebe? Koliko sam ja našla, xenical se uzima tri puta dnevno po jedna kapsula od mg, uz glavni obrok koji sadrži masnoće doručak-ručak-večera takođe, xenical sprečava apsorpciju nekih elemenata iz hrane uz masti, pa bi valjalo da uzmeš neke suplemente koje bi trebalo da piješ 2 sata pre xenical-a.

  Nadam se da sam pomogla. A za apotekarku. I sad ga po nekad popijem kad mi je frka citaj zatvor. Kontaktiraj Nena