Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Smrsajte za nedelju dana

Smrsajte za nedelju dana

 • JAPANSKA BANANA DIJETA: Smršajte 5 kilograma za 7 dana
 • Mnogima je ova dijeta pomogla. U svakom slučaju morate se posavetovati sa lekarom i obaviti neophodne preglede i analize kako biste bili sigurni da je vaše telo spremno za ovako radikalan korak. Treba paziti da unosite dovoljno tečnosti u organizam, najmanje čaša na dan.

  JAPANSKA BANANA DIJETA: Smršajte 5 kilograma za 7 dana

  Jedite tačno tri obroka svaki dan u određeno vreme, bilo da ste gladni ili ne. Zabranjene namirnice su razne vrste hlebova, masnih supa, konzervirane hrane, alkohola, kupovnih sokova. Ne smete jesti nikakave grickalice, ništa što vam predstavlja neki gušt mimo obroka.

  Samo obroci. Sve pored toga je nedozvoljeno, a za obroke vam je tačno propišano šta i koliko. Dozvoljene namirnice su bazirane na tuni, povrću, voću, mesu od peradi, viršlama, manje masnim kobasicama. Kafe i čajevi sa kofeinom su dozvoljeni. Ko je navikao na slatke napitke može dodati veštačke zaslađivače.

  Ceđeni sokovi su takođe dozvoljeni. Koštunjavi plodovi su dozvoljeni. Jedini problem je što su dozvoljene količine organičene, svedene na minimum. Iskustva sa ovom dijetom su različita od osobe do osobe, kao i sa bilo kojom dijetom.

  Neki su izgubili kilograme, neki ne. Neko je više zadovoljan, neko manje. Svakako moramo imati u vidu da se prvo izbacuje višak tečnosti iz organizma, kao i sa svakom drugom dijetom, prvi kilogrami koje gubimo se svode na to, ali kao ponovimo dijetu, sigurno da će doći do procesa topljenja masnih naslaga. Kao i sa svim u životu moramo biti uporni, istrajni i disciplinovani, baš kao u vojsci. U ormaru me je čekala haljina koja je bila idealna za tu priliku. Nekih 15ak dana pred događaj sam odlučila da vidim koji asesoar da uklopim uz haljinu. Kada sam pokušala da je obučem, nije bilo šasne.

  Nije mogla da mi pređe preko kukova. Bila sam veoma razočarana i ljuta na sebe kako je moguće da sam se toliko ugojila. Nisam bila ni svesna. Na najteži način i u najgorem trenutku sam se osvestila. Odmah sam sela za računar da nađem rešenje koje će mi pomoci. Naišla sam na vojničku dijetu. Želela sam sebe da kaznim jer sam se prepustila grickalicama i svim drugim nezdravim stvarima. Pomislila sam da će me baš vojnički način ishrane dovesti u red.

  Kada sam pročitala dijetu shvatila sam da to nije baš vojnički način ishrane, ali disciplina svakako jeste. Odlučila sam se da pokušam. Držala sam dijetu baš kao što je propisano, najstrože moguće. Do svečanosti je bilo toliko dana da mogu da je ponovim jednom.

  Jela sam tri dana gotovo ništa tj. Bila sam ljuta na sebe pa i u ta četiri dana nisam jela sve šta sam mogla. Kada su prošla 4 dana opet sam držala dijetu od prva tri dana. Naredna tri dana sam se pridržavala po blažem režimu.