Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Kako smanjiti apetit u pms

Kako smanjiti apetit u pms

Međutim, visoke doze vitamina valja izbjegavati jer mogu dovesti do neželjenih, posebice neuroloških smetnji. Nerijetko, žene bol kontroliraju analgeticima. Također, u većine žena se primjernom oralne hormonske kontracepcije simptomi PMS-a smanjuju, ali i pojačavaju kod manjeg broja korisnica. Ako su vaši bolovi jaki i nikako ih ne uspijevate ublažiti, obratite se vašem ginekologu. Bolovi mogu biti uzrokovani cistama na jajnicima, miomima u maternici te bolestima kao što je endometrioza. Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu. Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Medicinski odobrava Tina Piskač, dr. Žensko zdravlje. Budite prvi i komentirajte! Tekst Dana Za vas izdvajamo Detoksikacija, Prehrana. Članak uređen: Bolesti, Žensko zdravlje. Psihologija, Zdravlje djece. Mentalno zdravlje. Mentalno zdravlje, Psihologija. Vaši komentari Komentare nagrađujemo. Saznajte više Zatvori Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Što je poželjno: komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje. Click here to cancel reply. Zatim, unos kofeina treba ograničiti na maksimalno tri šoljice na dan, ali postepeno jer naglo smanjenje kofeina može uzrokovati glavobolje", ističe nutricionista. Tokom ciklusa treba jesti male i redovne obroke, kako biste održali ravnomerni nivo šećera u krvi, i izbegavati šećer.

Nakon unosa šećera dolazi do glavobolje i preskakanja srca ", pojašnjava Sandra Marić Bulat. Iako žene često imaju osećaj da im uoči menstruacije treba čokolada, ona samo popravlja raspoloženje, što je rezultat feniletilamina u kakau.

No učinak je kratkotrajan. I alkohol spada u zabranjene namirnice jer deluje na promene u raspoloženju i ponašanju. Od prvog dana menstruacije većina žena oseća olakšanje jer prestaju napetost i razdražljivost, kao i bol u karlici i dojkama koje trpimo uoči menstruacije. Ova hormonska promena obično čini da se žene osećaju umorno. U ovoj fazi apetit je obično manji nego inače. Slušajte svoje telo - manji i laganiji obroci biće dovoljni.

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna. Novi korisnik. Feng Shui Medicina Plus Naturally good detox izazov imenik. Pošalji na.