Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Gojaznost drugog stepena

Gojaznost drugog stepena

 • Višak kilograma
 • Prekomerne telesna težina stepena 2 gojaznost postoji ukoliko je BMI Potrebno je načiniti laboratorijska ispitivanja u smislu kompletne biohemije sa nivoom elektrolita. Pristup lečenju gojaznosti je multidiciplniarni. Treba napomenuti da brzo gubljenje telesne težine nije preporučljivo optimalan gubitak telesne težine je oko 1kg na nedeljnom nivou. Obično je pristup u lečenju gojaznosti u promenama navika ishrane sa izbegavanjem unošenja industrijskih šećera i masti, a sa povećanim unošenjem vlaknaste hrane i uporeda pojačana fizička aktivnost.

  Višak kilograma

  Izgladjivanje sa unosom manje od kalorija na dnevnom nivou nije medicinski preporučljivo, već dolaze u obzir razne dijete sa unosom oko kalorija dnevno. Kod poremećaja u ishrani potreban je pristup psihologa i gradjenje zdravih navika ishrane. Lekovi koji se koriste u lečenju gojaznosti mogu da deluju tako što smanjuju apetit, periferni koji smanjuju resorpciju materija u crevima i lekovi koji utiču na metabolizam materija. Hirurško lečenje dolazi u obzir kod prekomerne gojaznosti morbidnog tipa i pojave udurženih komplikacije i podrazumeva kreiranje gastričkog bajpasa i plasiranje konstriktivnog prstena oko želuca čime se smanjuje njegova zapremina.

  Dijabetesna periferna neuropatija Efikasan tretman bola u grlu Lečenje infekcija ždrela Rešenje za bol u kolenu Dunav Cancer Protection Gelomyrtol forte Ožiljci ne moraju biti razlog za skrivanje Kućni test na HIV Šta se vidi u krvnoj slici?

  Šta je ambrozija i kako se ispoljava alergija na ambroziju? Amiotrofička lateralna skleroza Šta je lajmska bolest? Simptomi i znaci Lajmske bolesti Šta je groznica Zapadnog Nila?

  Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u U gojaznost drugog stepena pola veka, broj gojaznih se utrostručio, a svake godine od posledica prekomerne težine umre skoro 3 miliona ljudi. Koja je razlika između prekomerne težine i gojaznosti, kako se ova dva oboljenja dijagnostikuju, koji su njihovi uzroci i posledice, i kako lečiti gojaznost — saznajte u nastavku. Neretko okarakterisane kao jedne od najvećih epidemija modernog doba, prekomerna težina i gojaznost su međi najčešćim oboljenjima današnjice, pogađajući više od trećine američke populacije. Iako se često koriste kao sinonimi, prekomerna težina gojaznost drugog stepena predstavlja korak pre gojaznosti. Medicinsko dijagnostikovanje ova dva oboljenja vrši se putem izračunavanja indeksa telesne mase BMI — numeričke vrednosti koja se dobija podelom mase telesne težine i visine osobe. Opseg normalne telesne težine kreće se od 18,5 do 25, rezultati između 25 i 30 smatraju se prekomernom težinom, dok se sve preko 30 klasifikuje kao gojaznost.

  Bol u grlu, pomoć Poštovani, Iza levog uha kad dodirnem kost blago me boli Posledice operacije kolena U poslednjih nedelju dana imam tup bol u lumbalnom delu ledja rana je zarasla ali ima braonkastu boju Pozdrav, imam crvene sitne tackice po rukama i to me svrbi.

  Ne znam da li je suva koza ili neka alergija. Sta bih mogla da mazem da to prodje. Hvala Bol nakon operacije liposarkoma Da li je moguce ostati trudan nakon analog seksa ako je moj decko svesio u mene a kondom u puknuo? Postovani vec desetak dana imam glavobolje nisu bas jake al su neprijatne. Pilatesom protiv skolioze Ovo su najčešći alergeni na našim prostorima Redovna kontrola zdravlja srca obezbeđuje dug život Simptomi celulita i njegovo uklanjanje Cellular matrix PRP Plateled Rich Plasma odnosno plazma bogata trombocitima u reumatologiji i sportskoj medicini 4 načina da pobedite strah od snimanje magnetnom rezonancom Otvoren novi Bel Medic na Slaviji Kako oboriti temperaturu kod deteta Suvo oko Izbacujem neki gusti sekret preko dana mnogo manje nemam bolove pri disanju Skener nakon karcinoma kolona.

  Svi tekstovi portala simptomi. Svako neovlašćeno preuzimanje, kopiranje i presnimavanje je kažnjivo zakonom. Šta je gojaznost obesitas? Takođe, naslage masti dovode do upala u delovima organizma gde su se one nakupile, a pojačane upale u telu mogu dovesti do razvoja pojedinih vrsta raka, kao što su rak grudi, creva, i grlića materice. Poslednjih meseci, svedoci smo gojaznosti kao jednog od najznačajnijih faktora za razvoj teže kliničke slike kod obolelih od virusa Covid Dijagnostikovanje gojaznosti obavlja se uglavnom izračunavanjem indeksa telesne mase, nakon čega se prelazi na fizičke preglede obolelog, u vidu poređenja obima abdomena i kukova, kao i debljine kože.

  Ultrazvuk, CT skener, EKG i magnetna rezonanca, zajedno sa rezultatima testova krvi koji pokazuju nivoe holesterola i šećera, funkciju jetre i štitne žlezde, mogu ukazati na to da li je osoba klinički gojazna.

  Metode Kvantne medicine mogu uočiti razvoj oboljenja u njenim ranim fazama, a Mikrorezonantna terapija može sprečiti nastanak ili zaustaviti razvoj bolesti za koju bi inače bila neophodna doživotna terapija lekovima. Kvalitativni i kvantitativni pregledi iz domena klasične i Kvantne medicine mogu ukazati na pojavu disabalansa hormona, neravnomerne raspodele mišića i masti u organizmu, usporen metabolizam, ali i skrivena oboljenja koja se kod pacijenta mogu ispoljavati samo uz simptom prekomerne težine.

  Termovizijski skener registruje infracrveno zračenje organizma koje se menja usled promene temperature, a kao rezultat patoloških procesa u organizmu. S druge strane, Biorezonantni skener kvalitativno određuje krvnu sliku i biohemijske promene, na osnovu čega se dobija uvid u kompletno zdravstveno stanje osobe, kao i predispozicije za razvoj određenih bolesti. Nakon dijagnostike, predlaže se Mikrorezonantna terapija koja pokreće farmakolaboratoriju samog čovekovog organizma, kako bi se pacijent izborio sa bolešću na prirodan i bezbedan način, bez upotrebe medikamenata.

  U poslednjih nekoliko decenija, broj osoba koji boluju od prekomerne težine i gojaznosti drastično se povećao, a tendencija rasta broja obolelih ne prestaje. U većini slučajeva, umereno vežbanje pola sata dnevno, u vidu šetanja, plivanja ili vožnje bicikla može značajno pomoći na ubrzavanje metabolizma i smanjenje naslaga masti. Takođe, zdrava ishrana bogata svežim voćem, povrćem, proteinima, i smanjenje ishrane bogate mastima i kalorijama, važan je faktor u prevenciji gojaznosti.