Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Cimet i med za skidanje sala sa stomaka

Cimet i med za skidanje sala sa stomaka

Najbolju korist od ovih namirnica ćete izvući ukoliko se one uključe u promenjen način ishrane, koji podrazumeva izbegavanje slatkiša, mlečnih proizvoda i žitarica.

Uravnoteženo smanjenje kalorija i dodatni program vežbi dodatno će izvući korist od meda i cimeta u cilju mršavljenja. Iskustva sa medom i cimetom us različita! Jedni kažu da napitak deluje samo ako je u pitanju cejlonski cimet. Drugi kazu da treba smanjiti med na jednu kašičicu, jer ubrzava mršavjenje. Treći koriste samo Manuka med. Evidentno je da se svi, koji su koristili napitak meda i cimeta za mršavljenje, slažu da se organizam češće prazni, da imaju veći protok energije što dokazuje da je metabolizam ubrzan i da podstiče razgradnju masnih naslaga.

Praćenje zdrave balansirane ishrane sa smanjenim brojem kalorija je najbolji način da izgubite kilograme. Ali bez vežbi, otprilike ¼  težine dolazi od mišića umesto od masti. Da biste minimalizovali gubljenje mišića potrebno je da uključite kardiovaskularne vežbe i treninge snage u vašim naporima da izgubite kilograme. Preporučuje se minimum miuta vežbanja nedeljno. Ako ne jedete dovoljnu količinu hrane često ćete biti gladni pre svakog obroka.

Jedan od načina da ograničite glad između obroka je da konzumirate namirnice koje će vam dati osećaj sitosti i energiju. To su supe, salate, povrće, voće, hrana bogata vlaknima. Ove namirnice uvek jedite pre glavnog obroka. I ne čekajte onaj čuveni ponedeljak, krenite odmah nakon čitanja ovog teksta. Hvala Vam na divnom članku. Sama sam imala problem s prekomjernom težinom.

Sva sreća da mi je kolegica preporučila ovu dijetu. Izgubila sam 7 kilograma i osjećam se odlično! Cimet i med za mršavljenje recepti i iskustva Autor: Snezana Sundic Vardic. Radi itekako! Da vidimo u čemu je tajna cimeta i meda za mršavljenje? Prednosti meda za mršavljenje Zdravstvene prednosti meda su značajne kada se koristi i zasebno, ali njegovo dejstvo se značajno povećava kada se koristi u kombinaciji sa drugim namirnicama.

A kakva je uloga cimeta u mršavljenju? Med i cimet dijeta Ukoliko želite na prirodan način da podstaknete mršavljenje onda su cimet i med za mršavljenje odlično pomoćno sredstvo. Savet : dodajte cimet gde god možete: u kafu, čaj, smuti,ili čak u supu. Med i cimet za celulit Cimet i med odlična su kombinacija i protiv celulita. Napitak za mršavljenje cimet i med Ukoliko ste ljubitelj ove kombinacije,  onda će ovaj napitak biti slatkiš u bilo kojoj izabranoj dijeti. Za ovo vam treba cimet med i voda za mrsavljenje Priprema: Vodu ml staviti na kuvanje do tačke ključanja.

Kako ćete se osećati dok koristite ovaj napitak? Kada se pije? Ujutru  koristite mešavinu cimeta, meda i vode za mršavljenje čim ustanete, a 30 minuta pre doručka. To će  probuditi i ubrzati vaš metabolizam. Takođe, podićićete nivo energije i sačuvati snagu do ručka. Između obroka onda   kada je glavni cilj gubljenje kilograma, jer je period između obroka najosetljiviji. Tada imamo najveće izazove za hranom, a cimet nam može pomoći u smanjenju apetita, naročito u periodu kada je potrebno izdržati do sledećeg obroka, kako ne biste krenuli za nekom nezdravom grickalicom. Takođe cimet pomaže u snižavanju krvnog pritiska, što dodatno pomaže da ostanemo fokusuirani na dijetu, izbegavajući neplanirane zalogaje.

Pre vežbanja. Postoji nekoliko stvari koje vežbanje mogu učiniti efikasnijim. Ako nemate dovoljno energije tokom samog treninga i osećate da trening nije efikasan — onda obavezno krenite da unosite ovu kombinaciju. Šećer u medu će dati energiju za kvalitetno vežbanje, a cimet će povećati efekat kardio vežbi. Postoje i drugi načini koji će kardio vežbe učiniti efikasnijim. Vežbanje praznog stomaka i bez obroka pola sata posle treninga, čak i sat vremena ako možete da izdržite. To pomaže da vaše telo sagori više kalorija jer nije fokusirano na varenje hrane.

A evo šta jesti posle treninga. Pre spavanja. Period između večere i spavanja može da bude veoma težak kada pokušavate da skinete kilograme, naročito za one koji su navikli na grickanje pre spavanja. Cimet i med za mršavljenje su odličan saveznik u ovom periodu. To nije čvrsta hrana i neće teško pasti u stomak. Med će ublažiti želju za slatkišima, a cimet će delovati na digestivan trakt, tako što će ga resetovati tokom noći.

Probajte više vrsta meda dok ne naiđete na onaj koji će vam najbolje prijati. Najbolje je ako imate da kupite med od lokalnog pčelara od kojeg ćete provereno kupiti pravi prirodan med. Ako znate sve o tom medu to je najbolje rešenje. U tom slučaju nije ni važno da li je livadski, bagremov, lipov, šumski… Ako imate mogućnost da isprobate sve to bi bilo lepo.

Kada sve isprobate možete se odlučiti za najbolju varijantu. Možete kuvati čaj od cimeta sa medom. Priprema se tako što prelijete jednu kašičicu cimeta vrelom vodom. Kada se čaj prohladi procedite ga i dodate kašičicu meda. Važno je da med ne stavljate u vreo čaj jer on tada na toj temperaturi gubi svoja svojstva i nije više tako lekovit i dobar kao što je inače.

Isto tako važno je da ovaj čaj pijete u toku dana. Ujutru ga popijte rano pola sata pre doručka kako bi podstakao brže funkcionisanje metabolizma. U toku dana ga treba piti da bi dao energiju i da bi smanjio osećaj gladi. Recept za dobru dijetu je svakako i kombinacija jogurta i cimeta. Svima nam je poznato je da jogurt jedna veoma hranljiva i dobra namirnica.

On je pun proteina i zasitan je. Takođe sadrži dobre materije poput kalcijuma, magnezijuma i sl.