Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Zumba ples za mrsavljenje

Zumba ples za mrsavljenje

Ima mnogo prednosti u usporedbi s ostalim vježbanjem za mršavljenje kao što su biciklizam, karate, borilačke vještine, hiitna vježba za gubitak masnoće, eliptičnu, korak aerobika, ples Zumba, pilates ili jogu. Zumba plesni trening za mršavljenje je strašna vježba za žene, posebno trbušne vježbe kao što su ples za mršavljenje.

Započnite vježbanje aerobika za gubitak težine kako biste dobili nevjerojatnu veličinu. Nastavite raditi kako biste ostali u formi i izgubili težinu bez prehrane. Morate samo napraviti aerobni ples za mršavljenje! Možete raditi smiješnu vježbu vježbanja kondicije. Pronađite svoju omiljenu glazbu iz motivacijske vježbe. Možete kardio i anaerobno plesati našu plesnu aerobnu glazbu. Pokažite svoju transformaciju mršavljenja i podijelite svoju glazbenu glazbu s motiviranjem! Zatim slijedi kardio dio tijekom kojeg se postepeno različitim kombinacijama osnovnih koraka i ritmova podiže intenzitet vježbanja te prelazi iz jedne vrste plesa u drugu — kao što su primjerice merengue, salsa, reggaeton, cumbia.

Nakon kardio dijela slijedi cool down smirivanje intenziteta te istezanje ili idu vježbe snage pa onda istezanje. Iako će slučajnom promatraču izgledati kao da svi vježbaju uz naučenu koreografiju na pojedinu pjesmu, u zumbi nema koreografije. To je zato što nema puno koraka za pamtiti 3 do 5 za svaku pjesmu i sama pjesma vodi svojim ritmovima. Ukoliko na sva ova prethodna pitanja nemate odgovor ili se dvoumite, znači da vam je neophodna aktivnost ili rekreacija koja će podići vašu energiju i motivaciju.

Još lepša stvar je ta ako vam je ta sportska disciplina na putu ka poslu ili blizu vašeg mesta stanovanja, pa istovremeno možete iskoristiti i vašu FitPass karticu i upotpuniti doživljaj. Kažu da je zumba nešto što svi na prvi pokret zavole jer spaja sve lepe momente u jedan. Ne verujete nam?

Nastavite sa čitanjem. Kada neko od vaših poznanika prokomentariše da je krenuo da zumba, možda vam u početku nije bilo jasno o čemu se radi? Zumba, pravi ringišpil pozitivne energije i spoj neverovatnih plesnih pokreta u kombinaciji sa aerobikom je od ih godina doživela pravi bum u fitnes zajednici. Ne samo što tangira sve, i profesionalne sportiste, kao i rekreativce, već je namenjena od 7 do 77 starosnom dobu. Ako niste vični vežbanju, onda je zumba pravo rešenje za vas. Štaviše, ona se preporučuje kao dodatni motivator koji će vas naterati da se predomislite po pitanju tempa treniranja.

Zumba je toliko popularna, da je širom sveta postala obavezan deo ponude svakog fitnes centra, a u prilog tome govori i podatak da časove zumbe pružaju instruktori u preko Impresivno, zar ne? Osim što su ovi treninzi izuzetno interesantni, oni se posećuju prevashodno zbog krajnjeg cilja — gubljenja telesne težine. U nastavku saznajte koje su to najefektnije zumba vežbe za mršavljenje, namenjene kako početnicima, tako i profesionalcima, a sam zumba trening ćete baš zbog ovoga nastaviti da posećujete.

Politika privatnosti Online trening © Početna Kategorije Blog O nama Kontakt. Zumba fitnes Beograd — Trening za mršavljenje Zumba se zasniva na filozofiji treniranja u intervalima i sistemu atletskog treniranja koje kombinuje kratke periode intenzivnih aktivnosti i periode slabije aktivnosti.