Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Zitarice za dorucak mrsavljenje

Zitarice za dorucak mrsavljenje

Za vitku liniju Najzdraviji doručak za mršavljenje: 5 kilograma manje za mesec dana Ovaj svakodnevni doručak pomoći će vam da eliminišete nečistoće iz organizma i da očistite creva. Nutricija Foto: Shutterstok. Kliknite za sledeću vest. Razmena sadržaja. Inicijalizacija u toku Baš kao i za doručak, isto važi i za večeru. S tim što bismo za večeru preporučili da kuvate žitarice celog zrna. Tako za sjajnu večeru možete napraviti kukuruznu palentu, možete skuvati pirinač ili heljdu i pšenicu celog zrna. Zbog toga neka večera bude najkasnije u 19h, kako bi do spavanja organizam lepo svario i primio sve što je potrebno.

Umesto za večeru, žitarice napravite za ručak, jer tada možete pojesti malo više. Možete pripremiti hleb od integralnog brašna, skuvati pirinač sa povrćem i začinima, možete pripremiti i kačamak, i tome slično. I za ovaj obrok je takodje potrebno samo malo mašte, a evo jedne ideje kako da pripremite zdrav integralni obrok.. Potrebni sastojci : 1 čaša integralnog pirinča, 2 čaše vode, 1 šargarepa, 50 grama graška, 1 manja tikvica, 50 grama šampinjona, 1 zelena paprika, ulje po potrebi, začini po ukusu. Način pripreme : Pirinač se uvek kuva u razmeri , jer on tokom kuvanja duplo naraste i upije svu vodu.

Kuvajte ga na umerenoj temperaturi, upravo dok ne upije svu vodu. Potrebno je da omekne, ali ne i da se raspadne, a integralni pirinač se ne raspada, pa odaberite njega. Svakako je zdravija varijanta.

Tokom kuvanja pirinča, najpre dodajte grašak, zatim dodajte iseckanu šargarepu, tikvicu, šampinjone i papriku. Najpre ih lepo operite i očistite, a onda iseckaje na kockice. Biće potrebno nekih sat vremena da se sve skuva, a vi nakon toga imate veoma zdrav obrok. Možete jesti samo pirinač ukoliko pravite za večeru, ili uz meso ukoliko jedete kao ručak.

Dodajte neki inegralni hleb i eto super obroka. Sve gore navedeno i služi tome da uvrstite zdrave žitarice kao obrok, i potom dovedete vašu liniju i zdravlje u red. Ukoliko redovno jedete žitarice za doručak, ali i za večeru, u kratkom roku ćete primetiti veoma dobre rezultate.

Ono što je bitno jeste da koristite samo zdrave integralne žitarice, i da u potpunosti izbacite belo brašno, i stomak će kroz par nedelja biti znatno manji. I ne samo stomak, već i povišen holesterol, pritisak, i sve ono što gojaznost nosi sa sobom.

Na našem sajtu potražite još detaljnije informacije o samim žitaricama, a mi smo se potrudili da u ovom tekstu, u što kraćim crtama iznesemo dovoljno informacija tako da vas zainteresujemo, i pre svega pokažemo način kako da smršate, odnosno budete fit i zdravi.

Skip to content. Recepti Zdrava hrana Zdravlje. Iako će to mnogi posmatrati kao njenu prednost,to naravno ima i svojih negativnih strana. Osnovni koncept  kod ove dijete je da zamenimo dva redovna dnevna obroka žitaricama,tako da nije potrebno potpuno odricanje od svakog  obroka.

Možda vam na prvi pogled ovo deluje lako,ali nije baš toliko jednostavno,dva obroka trebamo zameniti sa šoljom integralnih žitarica i mlekom sa što nižim procentom masti u sebi.

Možete se odlučiti na dve varijante:da to budu doručak i ručak ili doručak i večera. Na vama je da tu odluku donesete i onda možete započeti. Kao što svo već napomenuli dijeta sa zitaricama   se drži  najduže dve sedmice. Bilo da se odlučite za varijantu 1 ili 2 koju smo vam gore napomenuli,doručak će u oba slučaja biti zdrav,jer su tada zitarice u ishrani obavezne,kad je ova dijeta u pitanju. Važna napomena :nikako nemojte kupovati neproverene fitness žitarice,musli žitarice  ili ovsene kaše  u supermarketima,jer tu kao i sa svim ostalim ima velikih razlika. Verovali ili ne ima i onih sa dosta šećera i koječega u sebi što nam svakako ne treba kada smo na dijeti.

Šest pravila uz koja će probava postati lagana poput leptirića.