Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Zdrava uzina za mrsavljenje

Zdrava uzina za mrsavljenje

U organizam ćete unijeti zdravi šećer koji pruža energiju, te proteine i zdrave nezasićene masnoće. Maline su vrlo bogate vitaminom C i sadrže sastojke za bržu razgradnju masnoća. Jedino na šta trebate paziti je količina kikiriki putera, ne pretjerujte. Pospite s malo sojinog umaka i dobit ćete zdravu užinu s 12 g proteina.

Voće pruža odličnu količinu vitamina C. Samo pazite na količinu maslaca. Dovoljna je jedna kašika. U organizam ćete unijeti dosta vlakana i vitamina C. Sve ove užine sadrže do kalorija i pomoći će vam u borbi s kilogramima, a da pri tome budete siti i puni energije. Copyright © Sœurs Magazine. All rights reserved. Sœurs Magazine. Search for. Kada ste u kancelariji, možete raditi kancelarijske vežbe koje će održati vaš bazalni metabolizam. Pravilno žvakanje hrane može pomoći pri mršavljenju. Da li ste znali da nepravino žvakanje hrane može izazvati  osećaj nadutosti?

Stomaku je potrebno oko 20 minuta da do mozga pošalje informaciju o sitosti. Stoga je žvakanje hrane polako osnovni ključ za mršavljenje. Najbolji plan za mršavljenje je da napravite sedmodnevni jelovnik! Ovo je jedna od najvećih tajni za kontinuirano gubljenje težine! Čak i čuveni nutricionisti metodično planiraju svoju ishranu kako bi u nju uvrstili zdravu hranu i smršali.

Pravljenje dobrog jelovnika takođe pomaže da planski kupujete i uštedite i vreme i novac. Ako nečega ima u našoj tradicionalnoj ishrani, onda je to protein! Pogledate prosečan tanjir balkanca i primetićete da pretežno obiluje mesom.

Jedan od načina zrave ishrane koji dovodi do mršavljenja je da u ishranu uvedete proteine, ali je vrlo bitno da budu iz nemasnog mesa piletine, ribe, junetine, ili mlade jagnjetine u kranjem slučaju. Nemojte jesti proteine koji potiču od životinja-svaštojeda, ili mesojeda. Takođe, potrudite se da svakoga dana minimalno unesete 1 gram proteina po kilogramu telesne mase i možete biti sigurni da će vaš metabolizam funkcionisati pravilno i biti spreman da topi masti u bilo kojem niskokaloričnom režimu ishrane.

Primer ishrane sa dosta proteina je mesna dijeta. Odgovor: U sva 3 tanjira nalazi se ista količina hrane. Pri samoj pomisli da se u vašem tanjiru nalazi neiskorišćen prostor, osećate se uspaničeno da nema dovoljno hrane, zar ne? Mnogi restorani se služe trikom gigantskih tanjira ne bi li vam probudili utisak da ste gladni i tako vas nasamare da poručite još nešto. Međutim, to je samo iluzija. Zbog toga, pazite na veličinu tanjira iz kojih jedete, to je veoma bitno! Još jedan razlog zbog kojeg je poželjno da smanjite veličinu tanjira je taj što veća posuda znači i potencijalna šansa da sipate mnogo više,  a da toga niste ni svesni!

Evo primera. Dakle, čak i ako u svoju ishranu uključite najzdraviju hranu da biste smršali, bez adekvatne kontrole porcija, to je čisto gubljenje vremena. Najbolji i jednostavni način da to uradite jeste da zamenite ogromne tanjire manjim tanjirima. Manji tanjiri znače manje porcije i brže zasićivanje! Prema tome, koliko su velike činije i tanjiri u vašem domu?