Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Zdrav nacin ishrane za mrsavljenje

Zdrav nacin ishrane za mrsavljenje

 • TRENING + ISHRANA ZA MRSAVLJENJE
 • Treninig na Power Plate  je idealan za one koji nemaju mnogo vremena za vezbanje. Trening traje 10min. Zapravo vezbe snage za traju 10min, ne ukljucujuci pauze, zatim sledi istezanje, a na kraju masaza anticelulit I relaksacija misica. Sve ukupno 30 min. Vecina to bukvalno shvata, narocito kada stigne lepo vreme. Zene tada, gladuju, padaju u nesvest, obavezno izbace hleb i slatkise iz ishrane. Pa jedu samo zelenu salatu i belo meso… Takvim rezimom oslabe tako dve — tri sezone, ali nakon toga dijeta ne deluje. Onda probaju sve dijete koje postoje u casopisima: proteinska, hrono,liposukcijska, un, kupus dijeta, vma dijeta….

  Vrteci se u zacaranom krugu slabljenja i dobijanja kilograma postaju nervozne, nezadovoljne. A kao produkt svega najcesce se jave I zdravstveni problemi. Zato da biste izbegle neprijatnosti i nezadovoljstva koje visak kilograma nosi sa sobom budite umerene. Izaberite trening koji najvise odgovara vasem temperamentu, ali ga upraznjavajte redovno, a ne samo pred more.

  Hranite se umereno  i ne preskacite obroke. Ne izbacujte hleb, to je osnovna zivotna namirnica…. Dokazano je da takav trening zamenjuje 1,5 sat u teretani. Vec posle par treninga vide se prvi rezulatati. Jaca upala misica najcesce je prisutna u prvoj nedelji vezbanja.

  TRENING + ISHRANA ZA MRSAVLJENJE

  Plate je posebno dobar za oblikovanje tela I jacanje misica. Bićete zadovoljniji, a vaša linija i dobar izgled će biti prava nagrada za vaš trud. Ugljeni hidrati — integralne paste i integralnog pirinča. Ukoliko uz ručak kao prilog imate nešto od ovoga izbacićete iz upotrebe beli hleb koji ima visok glikemijski indeks.

  Prvi korak ka uspešnom mršavljenju je napravljen! Podrazumeva se da jedete integralne žitarice i to u manjim količinama. Ugljene hidrate jedite za doručak i ručak, a uveče proteine.

  Raspored nutritijenata tokom dana je takođe važan. Voće — ne samo avokada, manga i nara, nego pre svega onoga što dohvatite: jabuke, banane, kruške, suve šljive, svo bobičavo voće… sveže! Jabuke i banane su voće koje nam je uvek dostupno, a pored njih ubacite svo sezonsko voće koje nađete. Svratite do zdrave hrane i pazarite suvo grožđe, šljive i brusnice. Brusnice jesu nešto skuplje, ali desetak komada u jutarnjim musliju ima blagotvoran uticaj na organizam.

  Sveže ceđeni sokovi i smutiji mogu biti odlična zamena za obrok pa vam preporučujemo i da svratite do Elixir juice bar-a. Povrće — sveže povrće je najzdravije. Obavezno ručajte salatu, a za užinu, umesto čipsa gricnite rotkvice ili šargarepu. Deluje suludo, ali ima dvostruke prednosti — pored toga što ne unosite masti i štetne transmasne kiseline iz grickalica, unosićete neophodne vitamine iz povrća.

  Još jedan savet: pokušajte jedan dan u nedelji da vam bude posan. Taj dan jedite samo supu, voće i povrće. Pored čišćenja organizma naučićete želudac da bude manje halapljiv.