Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Vruce pantalone za mrsavljenje

Vruce pantalone za mrsavljenje

 • VRUCE PANTALONE ZA MRSAVLJENJE
 • Pošto se unosi malo ili čak nimalo kalorija, težina se gubi, a telo se hrani samim sobom. Osobe koje su mršavile na ovaj način izgledaju opušteno, nezategnuto i ispijeno.

  Mišićna masa ili mišići predstavljaju motor koji pokreće organizam i koji treba da sagori masnoću. Kada vaše telo izgubi mišićnu masu, gubi takođe i sposobnost da sagoreva mast. Kao rezultat se dobija to da čim ponovo počenete da jedete, energija iz hrane će se uskladišti u masnom tkivu umesto da se sagori u mišićima. Što se više izgladnjujete, više ćete izgubiti mišićne mase, a nakon povratka na redovnu ishranu ćete biti sve deblji. Pored toga gladovanjem se postiže i gubitak važnih minerala, pa iako ćete biti debeli, bićete loše uhranjeni.

  Ovaj razvoj događaja je dobro poznat pod imenom  jo-jo efekat. Pitajte bilo koju prijateljicu o nekoj dijeti. Svaka od njih je čula o novih dijeta.

  Dijete nastaju i nestaju neverovatnim tempom. One se pojavljuju hirovito pošto neki žele da profitiraju na njima.

  VRUCE PANTALONE ZA MRSAVLJENJE

  Mnoge dijete su nezdrave i nisu ispitane. Svaka dijeta koja je ekstremno bogata ili siromašna proteinima i ugljenim hidratima je opasna. Neke od njih rezultuju brzim skidanjem kilaže i u svojoj osnovi se baziraju na gubitku vode. Moguće su brojne posledice i komplikacije. Osteoporoza, gubitak minerala, oštećenje bubrega i gubitak mišićne mase  su samo neki od rizika ovih modernih dijeta. Ako baš morate da upražnjavate neku popularnu dijetu, činite to uz pratnju lekara ili nutricioniste, a ne zaboravite i na sledeće faktore.

  Lekovi za mršavljenje se ne smeju koristiti na svoju ruku i treba im prići sa izuzetnim oprezom. Većina dijetskih lekova deluje na hipotalamus, dakle, mozak. Pilule umanjuju osećaj gladi i povećavaju osećaj sitostii. Mnogi ovakvi lekovi nisu testirani i mogu imati opasne sporedne efekte. Jedan primer ovih lekova su Phentermin i Fenfluramin.

  Oni imaju efekat u toku korišćenja, ali po prestanku, težina se vraća na prethodnu, a javljaju se i ozbiljni zdravstveni problemi poput hipertenzije, i u nekim slučajevima problemi sa srčanim zaliscima.

  Pilule ostaju popularne jer ih mnogi smatraju za magično rešenje. Zbog veoma teških stanja koje mogu da prouzrokuju, bolje ih je zaobići. Lekovi nisu rešenje! Da parafraziramo i Opru Winfri: Šta mislite, da na svetu postoji neki magični lek za mršavljenje, zar mislite da ga ja ne bih imala? Dijete sa minimumom kalorija su dijete sa manje od kcal na dan. Ovakve agresivne dijete su prikladne samo ekstremno gojaznim osobama.

  Ove dijete se moraju sprovoditi isključivo uz stručno medicinsko nadgledanje. Dijete su uglavnom u tečnom obliku i sadrže veliki procenat proteina da bi se sprečilo gubljenje mišićne mase.

  Olga, sve dok budemo imali robu na stanju. Dali saljete za Crnu Goru. Žana, nažalost ne šaljemo proizvode van Srbije.