Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Vocni smuti za mrsavljenje

Vocni smuti za mrsavljenje

 • Mršavi uz 10 smoothija dr. Oza
 • U smoothie se mogu dodati razni dodaci poput orašastih plodova, sjemenki, meda, sušenog voća, leda, proteinskog praha, kakaa, cimeta, kave, biljnih maslaca, sladoleda te mnogi drugi ovisno o osobnim preferencijama. Priprema smothija je vrlo jednostavna te će vam oduzeti tek nekoliko minuta vašeg vremena.

  Osim toga, praktični su za transport te ih možete ponijeti sa sobom na posao, u auto, na trening ili u školu.

  Smutiji za mršavljenje su idealan doručak i način kao da započnete dan. Veoma su praktični vocni smuti za mrsavljenje se lako i brzo prave, i ukoliko žurite možete ih  poneti sa sobom u čaši. Smutiji postaju sve omiljeniji deo ishrane jer imaju bogat ukus, pružaju dug osećaj sitosti, i pomažu kod gubitku težine. Uglavnom se pripremaju kao hladni napici. Smutiji za mršavljenje pripremljeni od svežeg voća i povrća osvežavaju i izuzetno su ukusni. Ukoliko ih pripremate na pravi način, mogu vocni smuti za mrsavljenje i odlični saveznici u mršavljenju. Jedna ogromna prednost koju poseduju je što ih možete praviti u svim godišnjim dobima.

  Razlika između smoothie-a i voćnog soka je u količini vlakana. Naime, dok je kod voćnog soka udio vlakana zanemariv, kod smoothie-a pronalazimo veliku količinu vlakana koji su neophodni za zdravlje i pravilan rad probavnog sustava.

  Kod osoba koji vole slađi okus, za neutralizacijsku okusa i prirodno zaslađivanje koristi se banana, datulja ili smokva na koju se mogu dodati razni dodaci. Smoothie od jabuke i kikiriki maslaca. Klasičan doručak poput zobenih pahuljica s mlijekom ili jogurtom, možemo u kombinaciji s voćem i raznim dodacima pretvoriti u ukusan smoothie kojeg možemo konzumirati na putu do posla. Još ako se poigramo sa dodacima poput kave, kakaa ili matcha praha u jednom obroku možemo dobiti ukusan doručak i svoju dnevnu dozu kofeina.

  Ukoliko se odlučimo za smoothie za ručak kao glavni obrok, važno je osim izvora ugljikohidrata voće, povrće, žitarice uključiti i izvore proteina jogurt, mlijeko, svježi sir, proteinski prah te zdrave masnoće sjemenke, orašasti plodovi, avokado kako bi smo osigurali optimalan unos svi makronutrijenata. Smoothie se također često spominje u kontekstu održavanja ili gubitka tjelesne mase mršavljenja. Ukoliko se u klasičnim receptima za smoothie smanji udio sladila i voća koje je bogato prirodnim šećerima, poput banana, grožđa i suhog voća, može se dobiti hranjiv, niskokaloričan obrok.

  Baza takvih smoothiea trebalo bi biti bobičasto voće poput malina, borovnica, kupina, te povrće. Vlakna iz ovih namirnica u kombinaciji s proteinskim namirnicama i zdravim masnoćama održavati će sitost zbog čega ćemo rijeđe posegnuti za nezdravim međuobrocima, a i lako ćemo probaviti obrok.

  Mršavi uz 10 smoothija dr. Oza

  Za vrijeme fakultetskog obrazovanja još Organizator je 1. Član je znanstvenog odbora Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. Stručni je suradnik Udruge oboljelih od celijakije Celivita. Najbitniji aspekt smutija su sastojci koji idu u njega.

  Kada pravite smuti, potrebno je da stavite namirnice koje smanjuju glad, bore se protiv masti i ubrzavaju metabolizam. Pogledajte šta je potrebno da bi smuti bio dobar za mršavljenje. Da li je smuti zdrav? Za početak, smuti recept treba da sadrži dosta svežeg ili smrznutog voća i zelenog povrća. Kada zaslađujete smuti, koristite voće kao što je banana, ananas i slično. Najdravije namirnice za smuti za mršavljenje.

  Smuti recept za mršavljenje treba da sadrži neke od sledećih namirnica. Please follow and like us. Tags: doručak smuti, smuti recepti, zdravi smuti. Čia seme — koje su prednosti korišćenja? October 27, Ovo je 12 najefektnijih saveta za mršavljenje koje ćete ikada čuti October 12, 12 jednostavnih koraka da smršate u