Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Ulje od kokosa za mrsavljenje

Ulje od kokosa za mrsavljenje

Dokazano je da narodi koji redovito konzumiraju kokosovo ulje kao izvor masnoća imaju puno manje srčanih bolesti te općenito problema s kardiovaskularnim sustavom ili pretilošću. Također, ovo ulje pomaže smanjiti razinu lošeg kolesterola u krvi po nazivu LDL kolesterol.

Upravo zbog bržeg sagorijevanja masnih naslaga, kokosovo ulje pomaže vam sagorjeti one najtvrdokornije — na trbuhu. Po ovome pitanju je čak provedeno istraživanje na 40 žena u dvije skupine koje su svakodnevno dobivale dodatak prehrani u obliku kokosovog ulja i ulja soje. Obje skupine su pratile plan prehrane i hodale ak min. Na kraju istraživanja, pokazalo se da su žene koje su koristile kokosovo ulje smršavjele i u području trbuha, dok je druga skupina čak dobila nekoliko centimetara u području trbuha i struka. Nagli skokovi i padovi razine šećera u krvi mogu uzrokovati mnogo problema osobama koje se bore s dijabetesom, ali i neuravnoteženim hormonima.

Skok razine šećera glukoze u krvi manifestira se naglim porastom energije, zbog čega su energetske pločice krcate šećerom, ali zato uzrokuje i brz pad energije pa se osjećamo onako umorno poslijepodne. Upravo ovi skokovi i padovi uzrokuju debljanje i prejedanje, a samim time i neuravnotežene hormone. Kokosovo ulje pomaže zatvoriti ovaj začarani krug u kojem otežavamo samima sebi. S jedne strane zato što se prvo ono troši kao energija, a s druge zato što će nas dulje držati sitima te ćemo polako postajati gladni i znati kada trebamo nešto pojesti.

Masne kiseline u kokosovom ulju produljuju osjećaj sitosti što će automatski dovesti do smanjenja količine hrane koju unosimo u organizam.

Istraživanja pokazuju da osobe koje konzumiraju više zasićenih masnih kiselina za doručak, imaju potrebu jesti puno manje tijekom ručka i bolje održavaju fluktuacije šećera u krvi tijekom dana. Žličicu ulja možete staviti i direktno u usta pa će se ulje otopiti u nekoliko sekundi. Meni je najukusnije staviti ga u kavu jer daje puniji okus mojoj bijeloj kavi i odlično me zasiti uz doručak. Isto tako, kokosovo ulje možete konzumirati ak minuta prije obroka kako biste smanjili apetit i potaknuli želudac da se brže osjeća sitim. Ovaj trik odličan je za vrijeme prije večere kako bismo pojeli manje hrane, što je i preporučljivo za kraj dana.

Kokosovo ulje možete konzumirati prije svakog obroka, a preporučuje se najviše žlice dnevno  za najbolju iskoristivost. Osobno uzimam žličice jer mi više nije potrebno nego volim održavati postojeću kilažu. Preporučila bih vam i zamjenu svih ulja u kuhanju upravo s kokosovim, već mjesecima ga koristim za kuhanje svih vrsta jela i jako sam zadovoljna.

Također, svoje ulje ne morate skupo platiti, samo obratite pozornost da je ulje organskog porijekla i nerafinirano kako biste iskoristili sve blagodati ovog divno svestranog ulja. Spremi moje ime, e-poštu i web-stranicu u ovom internet pregledniku za sljedeći put kada budem komentirao. Nedavno objavljeno. Najbolji prirodni dezodoransi koji zapravo djeluju — Immortella dezodorans ožu 07, Tonici za lice — zašto nam trebaju, kako koristiti i što su toneri za lice? Najbolje sheet maske za lice za svaki budžet pro 28, Pratite me. Zdrava prehrana. Tečno je, a na temperaturama nižim od 20 stepeni postaje čvrste teksture i bele boje.

Sistem organa za varenje obiluje bakterijama. Većina bakterija je dobra i ima svrhu u našem organizmu.

Pomažu apsorpciju hranljivih materija, sintezu vitamina i održavaju Ph vrednost organizma. No, postoji izvestan broj, koji je neuporedivo manji, bakterija koje su štetne. Problem nastaje kad štetne bakterije počnu da se umnožavaju. Mogu izazvati probleme sa varenjem, ekceme, dijareje, cistitis itd. Ulje od kokosa se uspešno bori protiv gljivice Candida albicans. Kandida izaziva smetnje sa varenjem, oštećuje zidove creva, smanjuje apsorpciju hranljivih materija.

Čest je uzročnik gljivičnih i vaginalnih infekcija. Kokosovo ulje, tj njegove srednjelančane masne kiseline, uništavaju štetne bakterije, čuvajući dobre bakterije. Kokosov puter uništava i Heliobacter pylori, koja je čest uzročnik čira, a može da dovede i do tumora.