Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Trening za mrsavljenje muskarci

Trening za mrsavljenje muskarci

Oba intervala ponovi još pet puta, pokušavajući da malo jače radiš tokom svakog intervala sprinta. Ako ne treniraš snagu, nećeš dostići svoj puni potencijal za mršavljenje. Trening snage stvara mišićnu masu, zbog čega ne samo da izgledaš vitko i tonirano dok gubiš masnoću, već i povećava metabolizam. Što više mišića budeš imala, više kalorija ćeš sagoreti svaki dan.

Postoji mnogo različitih vrsta programa treninga otpora za različite ciljeve. Činjenica je da je bilo koji od ovih programa koristan za gubitak masti sve dok je dovoljno izazovan i postaje sve progresivniji. Teretana je zaista idealno mesto za trening otpora jer tamo imaš pristup mnoštvu mašina i alata. Planiraj tzv. Ovaj krug se može zasnivati na vremenu 30 do 60 sekundi po vežbi ili na broju ponavljanja 8 do 12 izvođenja svakog poteza. Odradi dve do tri runde cele grupe vežbi, odmarajući se minuta između svake runde.

Koristi tegove koji rade svaku mišićnu grupu u poslednjih nekoliko ponavljanja. Diži tegove najmanje tri puta nedeljno koristeći kombinaciju vežbi za donji i gornji deo tela za izgradnju mišića. Većina žena obično skladišti masnoću na rukama, nogama i zadnjici, zato se fokusiraj na ove oblasti. Kao što znaš, ovo su oblasti gde ima i najviše celulita — tako da vežbanjem navedenih mišićnih grupa možeš da se rešiš i dosadne pomorandžine kore! Kada je u pitanju toniranje donjeg dela tela i rad na mišićima gluteusa zadnjice, ne traži dalje od čučnjeva i landževa. Ovakav trening treba da odradiš tri puta nedeljno naizmeničnim danima.

Evo kako skinuti celulit sa zadnjice! Htela bi da uštediš novac i vreme? Nema problema — još uvek možeš da uradiš solidan trening za mršavljenje kod kuće! Ali neće ti baš bilo koja vežba pomoći u tom slučaju. Neka ti prioritetne budu vežbe koje povećavaju tvoje otkucaje srca i jačaju celo telo tako da možeš maksimalno da pojačaš sagorevanje kalorija. Koristeći svoju telesnu težinu, možeš postići izvanredne prednosti treninga snage i kod kuće, a zatim se uključi u neke kardio poteze.

Stoj sa nogama u širini ramena, ruke su sa strane tela. Savij kolena dok pružaš ruke da ih staviš na pod. Skoči ili zakorači nogama ravno iza sebe u planku, a zatim skoči ili zakorači nogama nazad ispod tela. Skoči ravno u vazduh dok stežeš ruke iznad glave. Po potrebi izvedi skok. Završi sa malo savijenim kolenima i pređi direktno na sledeće ponavljanje vežbe. Uradi 3 do 5 setova od 10 ponavljanja, sa 1 minutom odmora između svakog seta. Drži ručku tzv. Čučni dok držiš leđa ravno. Zatim se lagano vrati u stojeći položaj dok povlačiš kettlebell teg do visine ramena.

Savijaj laktove prema bokovima i okreni kettlebell teg tako da dno bude okrenuto od tebe. Spusti se u drugi čučanj. Ustani na noge gurajući kettlebell iznad glave.

Vrati kettlebell na visinu ramena i ponovi. Uradi 10 do 15 ponavljanja ove vežbe. Odlični su za vežbanje kod kuće, jer sve što ti treba je malo prostora ili eventualno bučica jednoručni teg.

Ovde radiš najviše na sređivanju donjeg dela tela — butina i zadnjice — što su najkritičnija mesta i za celulit. Počni sa 10 ponavljanja ove vežbe, a zatim postepeno povećavaj. Ovo su neke od najboljih vežbi za mršavljenje kod kuće, ali svakako ti je izbor veoma širok.

Uvek možeš da hodaš stepenicama, preskačeš konopac ili vrtiš hulahop, kosiš travnjak, skačeš na trambolini ukoliko je imaš itd. Nadam se da sam ti pomogla da shvatiš koji je najbolji trening za mršavljenje koji ti može pomoći da središ svoju liniju i ukloniš napast zvanu celulit. Leave this field empty. Naslovna » Trening za mršavljenje — ne topi samo kilograme, već i celulit! Tatjana Kos. A one su upravo ispred tebe. Najbolji trening za mršavljenje Najbolji trening za mršavljenje uključuje sveobuhvatnu rutinu vežbanja — sa kardio i treninzima snage — i naravno zdravom ishranom.

Trening za mršavljenje žene Kada je u pitanju gubitak telesne masti, ključ je sagorevanje više kalorija nego što ih unosiš — a za to postoje dva načina.