Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Tablete za mrsavljenje koje smanjuju apetit

Tablete za mrsavljenje koje smanjuju apetit

Sve to zvuči logično i lako u teoriji. U praksi, međutim, stvari stoje drugačije.

Kada sebi ograničite unos kalorija, naročito u početku, apetit ne samo da ostaje isti, već se i povećava. Uzmete li u obzir da jedete manje od onoga na šta je telo naviklo, ovo je očekivana posledica. Kontrola apetita nije bitna samo za gubljenje kilograma, već i da biste se rešili celulita. Dokazano je da je mršavljenje jedan od načina da smanjite celulit, pa ako biste uspeli da smršate, nestala bi i pomorandžina kora.

Proces uništavanja celulita dodatno možete ubrzati korišćenjem gela protiv celulita. Jeca nam je ispričala kako je njoj jedan takav gel pomogao, iako je mislila da joj ništa više neće pomoći. Sada je njena koža glatka, zategnuta, a celulit se istopio! Druga problematična stvar je i prejedanje. Višak kilograma mahom je unošenjem prevelikih količina hrane, koje potom šire želudac i srazmerno povećavaju apetit. Povišen apetit povezan je i sa manjkom nekih osnovnih nutrijenata, poput vlakana, ali i sa stresom, zamorom i mnogim drugim faktorima.

Konačno, apetit jeste nešto što je istovremeno i fizička i psihička potreba, pa mu je potrebno posvetiti više pažnje, naročito onda kada se radi o tome kako smanjiti apetit. Za početak, možda nije loše izabrati dijetu koja bi imala režim ishrane u kom se smanjenje dozvoljenih kalorija odvija postepen o. Time praktično trenirate svoj želudac da očekuje manje hrane i time smanjujete apetit. Naravno, ovo ujedno znači i da će vam biti potrebno duže vremena da izgubite kilograme, što nije najsjajnije za vašu liniju, ali jeste bolje za zdravlje organizma.

Pored režim ishrane, postoji niz preparata za smanjenje apetita, ali i mnogo prirodnih načina kako izgubiti apetit o kojima ćemo govoriti ovde.

Glavni cilj u svemu ovome mora biti smanjenje apetita prirodnim putem kako biste izbegli rizik da naškodite svom zdravlju. Zbog toga sve prihvatljive opcije koje će nam u tome pomoći treba da imaju takav efekat da vas zasite i podstaknu sagorevanje masti. Za šta god da se odlučite, potražite sastojke poput linolne kiseline, hroma, probiotika ili zelenog čaja.

Oni su odlični način kako izgubiti apetit jer utiču na hormone koji se povezuju sa osećajem gladi, a to su grelin i leptin. Na porast ovih hormona utiču razni faktori od toga kada ste poslednji put jeli, kako ste raspoloženi, da li ste pod stresom, koliko ste spavali, pa sve do genetike i mogućih upala u organizmu.

Zbog svega ovoga, vežba za mršavljenje, san i generalno životne navike mogu biti odličan način kako smanjiti apetit. Kada govorimo o hrani, treba da znate da je jedan način kako smanjiti apetit tako što ćete uključiti pojedine namirnice i nutrijente za koje znamo da će vas brže zasititi u ishranu. Malo šta može pružiti osećaj zasićenosti kao proteini, pa su oni odličan način da smanjite unos hrane. Proteini duže kontrolišu nivo šećera u krvi, što direktno kontroliše napade gladi, naročito između obroka.

Pritom, proteini čuvaju vaše mišiće, što znači da ćete mršavljenjem izgubiti samo masne naslage a ne i mišiće koji su snaga vašeg organizma. Naći ćete ih u raznim namirnicama, ali mi izdvajamo jaja, jogurt ili neke od proteinskih suplemenata koji su odlična alternativa u veganskoj ishrani.

Pored proteina, i vlakna pružaju osećaj sitosti i odličan su način kako smanjiti apetit. Naučnici tvrde kako vlakna šire želudac, te usporavaju njegovo pražnjenje. Hrana se duže vari, a apetit se smanjuje. Vlakna se ubrajaju u ugljene hidrate i to one koji se ne vare lako. To znači da će vam biti potrebna manja količina hrana, a duže ćete se osećati siti. Tako ćete izgubiti apetit, a ujedno imati dovoljno energije. Hrana koja sadrži dosta vlakana uključuje pasulj, grašak, sočivo, leblebije, integralne žitarice, ali i brojno voće bobice, povrće i semenke čia semenke, lanene semenke.

Jedna od dijeta koja se bazira na vlaknima je i mediteranska dijeta. Sećate se priče o hormonima koji izazivaju osećaj gladi?

E, pa, na jedan od njih, tačnije na leptin, utiču omega-3 masne kiseline.