Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Sok od narance za mrsavljenje

Sok od narance za mrsavljenje

 • Domaći sok od naranči i mrkve
 • Doza zdravlja: Sok od naranče za savršeni početak dana
 • Dodati tri kašike supe i kuvati uz povremeno mešanje. Dodati pola glavice crnog luka i jednu manju šargarepu, još malo krčkati, pa dodati 80 g piletine. Kuvati dok meso ne omekša i poslužiti sa pirinčem. Pre svega treba pojesti jednu pomorandžu. Skuvati kašiku maka s dve kašike soka od pomorandže, ostaviti da odstoji desetak minuta, pa pomešati sa g neslanog sira. Dodati 25 g grožđa, sitno iseckanu pomorandžu, krušku i jabuku, preliti sokom od limuna. File oslića začiniti solju i biberom i ispržiti na malo maslinovog ulja.

  Izvaditi ribu i u istoj posudi propržiti 50 g praziluka, dodajte 3 kašike supe, sok od jedne pomorandže, kašičicu meda, malo senfa i prokuvati. Ribu jesti sa pirinčem. Pomešajte po 40 g banane i ananasa, ml soka od pomorandže i ohlađen voćni čaj. Ova dijeta predstavlja odlično izbalansiran jelovnik i omogućava unos svih bitnih minerala i vitamina koji se apsorbuju na pravi način.

  Domaći sok od naranči i mrkve

  Pomoću ovog četvorodnevnog režima ishrane osećaćete se mnogo bolje, povratiće vam se energija i samopouzdanja uz čak do 5 kilograma manje. Najpoznatija dijeta sa pomorandžama je ona koja traje 15 dana.

  Naziva se još i dvopek dijeta, koji je uz pomorandže osnova ove dijete, kao i medicinska dijeta, jer se primenjuje kod srčanih bolesnika, koji pre operacije treba da oslabe i da se pritom ne osećaju malaksalo i bez snage. Tokom ove dijete, doručak je uvek isti.

  Sastoji se od jedne pomorandže, jednog parčeta prepečenog tosta ili dvopeka i šoljice čaja ili kafe bez šećera. Jedna pomorandža, jedno kuvano jaje, šolja jogurta, dva parčeta prepečenog tosta ili dvopeka. Dva paradajza, dva kuvana jajeta, pola glavice kupusa, dva parčeta prepečenog tosta ili dvopeka. Pljeskavica od gr junetine, jedan paradajz, jedna pomorandža, jedno parče prepečenog tosta ili dvopeka, šoljica čaja ili kafe bez šećera.

  Jedna pomorandža, jedno kuvano jaje, šolja jogurta, glavica zelene salate ili jedan krastavac. Pljeskavica od gr junetine, jedna pomorandža, jedno parče prepečenog tosta ili dvopeka, šoljica čaja ili kafe bez šećera.

  Pljeskavica od gr junetine, dva paradajza, jedno parče prepečenog tosta ili dvopeka. Dijeta od 15 dana se sprovodi ciklično: na svakih 5 dana, počinje se iz početka. Ukoliko vam je ovaj ciklični raspored previše naporan, posle 5 dana možete 2 dana da budete bez dijete i jedete normalno, ali umereno. Dva dana kasnije dijetu ponovite i tako tri puta po pet dana.

  Važno je da ukupno 15 dana budete na dijeti. Izgubljene kilograme nećete ponovo dobiti ako posle ovog režima, svakog ponedeljka držite jednodevnu dijetu prema sledećem uputstvu. Jedno kuvano jaje, jedan paradajz, jedno parče prepečenog tosta ili dvopeka. Da bi dijeta od 15 dana bila delotvorna, neophodno je da se pridržavate određenih pravila. Važno je napomenuti da, pošto  se za vreme upražnjavanja dijete od 15 dana unosi manje ugljenih hidrata i smanjuje se mišićna masa, potrebna je fizička aktivnost. To može biti fitnes, trčanje, biciklizam, plivanje ili jednostavno hodanje.

  Doza zdravlja: Sok od naranče za savršeni početak dana

  Ukoliko se pridržavate svih pravila, iskustva onih koji su držali ovu dijetu tvrde da posle pet dana možete da izgubite 2,5 — 5 kilograma. Iako ima primera da se za 15 dana može izgubiti i do 15 kilograma ukoliko se drži cela dijeta 15 dana, prosečan gubitak težine po završetku dijete je oko 7 kilograma.