Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Slim gel kapsule za mrsavljenje

Slim gel kapsule za mrsavljenje

Ono što je takođe bitno, naši korisnici su upoznati s tim da zasad proizvoda nema u prodaji - zaključio je Boričić. Spada u grupu inhibitora preuzimanja serotonina. Pri njegovom korišćenju mogu se javiti nusdejstva, naročito ukoliko korisnik ima poremaćaj metabolizma. Nekad čak može pojačati simptome depresije u prvim nedeljama korišćenja. Broj serijske proizvodnje je , a rok važenja je 3. Put ka tržištu je jednostavan, naročito ovde, jer se ovakve supstance ne deklarišu kao lekovi, nego kao dijetetski suplementi i dodaci ishrani.

Prema pravilnicima koji važe u Srbiji, suplementi se proveravaju samo na bakteriološku ispravnost i prisustvo teških metala. Vujisić kaže da su naše laboratorije dobre i da detektuju različite supstance, međutim, najgori su slučajevi kada hemičari ne znaju šta traže, a sumnjaju da je reč o prevari. Ali, ni mi ne možemo sve u svakom trenutku. Dakle, supstancu je najteže identifikovati, a kada se to jednom dogodi, institucije mogu da je uvedu u neki pravilnik, i da razviju metodu kojom se utvrđuje njeno prisustvo.

Konkretno, posle ovog našeg otkrića, logično je očekivati da se slični proizvodi testiraju i na prisustvo fluoksetina", kaže Vujisić. Dalje, on objašnjava kako su došli do otkrića da se u Slim Line kapsulama za mršavljenje nalazi baš fluoksetin, odnosno popularni prozak: "Prvo treba izolovati supstance koje su prisutne. Ovde je bila reč o želastoj supstanci, jer je reč o gel kapsulama, i nekom uljastom materijalu koji smo mi hemijski razdvajali. Iz uljastog dela smo odvojili vodeni, pa smo iz tog vodenog dela uspeli da nuklearno magnetnom rezonancijom dođemo do molekularne strukture sastojka.

Upoređivanjem sa literaturom i bazama podataka utvrdili smo da je reč o prozaku, jer je, na našu sreću, to veoma poznata supstanca. Onda smo došli do standardne supstance, uporedili podatke i to se složilo. Kad dođete do ovakvih podataka, prosto ne možete da ih prećutite, pa je prvo što smo uradili bilo da uputimo molbu Zavodu za javno zdravlje Beograd, da pitamo šta sad da radimo.

Oni su vrlo ekspeditivno odgovorili, preuzeli uzorke i analizom potvrdili naše nalaze. U Srbiju ga uvozi preduzeće Slim Line, zajedno sa još gomilom dijetetskih suplemenata, praškova, napitaka i kozmetičkih proizvoda. Prema podacima Agencije za privredne registre, sedište ove kompanije se nalazi u Beogradu, u Ulici Branka Krsmanovića, i registrovano je za trgovinu na malo posredstvom pošte ili interneta. U prevodu, Slim Line proizvodi se mogu nabaviti isključivo porudžbinom i isporukom na kućnu adresu.

Međutim, ako Slim Line samo trguje ovim kapsulama, pitanje je ko ih pravi, a odgovor je udaljen dva klika kompjuterskim mišem. Kina je obećana zemlja kada je onlajn trgovina u pitanju. Jednostavna pretraga najpoznatijih kineskih sajtova za trgovinu, kao što su Aliekspres i Alibaba, izbacuje stotine hiljada sredstava za mršavljenje. Cene se kreću u rasponu od jednog centa do tridesetak dolara po kutiji ili kilogramu! Iz njih se vidi da je minimalna moguća porudžbina najčešće Tu stižemo do višestruke pljačke. Prvo, neko kupi kutiju kapsula sumnjivog sadržaja, plati je, recimo dva dolara, a onda je u Srbiji preprodaje za više od dinara.

Drugo, ista supstanca, samo registrovana kao lek protiv depresije i drugih mentalnih poremećaja, koja je prošla komplikovane i rigorozne kontrole, u apotekama košta između i dinara. Najvažnije od svega jeste da istu tu supstancu, koju mahom žene naivno naručuju i basnoslovno plaćaju, nijedan apotekar ne sme da izda bez recepta ili, za one koji se leče u privatnim zdravstvenim ustanovama, bez izveštaja lekara.

Pritom, svaka kupovina antidepresiva se registruje, to jest apotekar beleži vrstu i datum izdavanja leka, ime pacijenta i lekara koji je lek prepisao. Da bi se sprečile moguće zloupotrebe, datum kupovine se upisuje i na poleđinu lekarskog izveštaja, kako bi prilikom sledeće kupovine apotekar imao uvid u to da je pacijent lek poslednji put kupio u razumnom roku najčešće 30 dana, jer se antidepresivi uglavnom pakuju u kutije od 30 tableta.

One koje su nastavile da ga koriste duže ili ga naručile ponovo nakon pauze, prijavljuju zastoj u gubljenju kilaže. Neke sumnjaju da je proizvođač promenio sastav kapsula, pa zato više nisu efikasne. Pravi uzrok je, međutim, sasvim druge prirode: kod većine onih koji ga uzimaju, fluoksetin u prvo vreme zaista uzrokuje gubitak apetita i blagi osećaj euforije, koji ove žene pogrešno tumače kao priliv energije.

Međutim, posle duže primene događa se suprotno: apetit raste, telesna masa se povećava ili težina stagnira. Generalno, kada je reč o antidepresivima i telesnoj težini, sve je lutrija. Od istog leka iz grupe SSRI selective serotonin reuptake inhibitors, jedna osoba zaista može da smrša, druga da se ugoji, a treća da ne doživi nikakvu promenu.

Fluoksetin, odnosno prozak, proizvod je sedamnaest godina dugog istraživanja američke farmaceutske kuće Eli Lili. Istraživanja na ovoj supstanci otpočela su , a Međutim, SAD nisu prva zemlja u kojoj se prozak pojavio na tržištu lekova, već je to Belgija koja je distribuciju ovog antidepresiva odobrila Tek godinu dana kasnije, prozak je postao dostupan Amerikancima. Pojava prozaka u istoriji farmacije predstavljala je revoluciju, jer je reč o prvom leku iz grupe SSRI antidepresiva. Pre njega, korišćeni su takozvani triciklični i tetraciklični antidepresivi koji su izazivali ceo spektar neželjenih dejstava ili onih potpuno suprotnih očekivanima.

Prozak, kao i drugi lekovi iz SSRI spektra, koristi se za lečenje teških depresivnih epizoda i niza poremećaja kao što su panični, opsesivno-kompulzivni, te bulimija i anoreksija kao poremećaji ishrane. To što su SSRI depresivi bezbedniji od ranijih generacija ovih lekova nipošto ne znači da su sasvim bezbedni. Naprotiv, ko god je imao priliku da makar otvori uputstvo za upotrebu nekog od SSRI antidepresiva, zna da je ono dugačko gotovo metar i po, a da je najduži deo onaj posvećen mogućim neželjenim dejstvima i posledicama po zdravlje. Žene koje su pile Slim Line da bi smršale, gotovo po pravilu prijavljuju suvoću usta, ali i to tumače kao pozitivan efekat koji ih, navodno, tera da uzimaju više tečnosti.

Reč je, međutim, o najčešćem, doduše prolaznom neželjenom dejstvu prozaka. S obzirom na to da među česte neželjene efekte spadaju mučnina, vrtoglavica i ošamućenost, nije nemoguće da su korisnice Slim Line kapsula iskusile i ove simptome, ali ih nisu povezale sa proizvodom. Dok tipična medicinska tableta fluoksetina sadrži 20 miligrama ove supstance, u Slim Line kapsulama ih ima dvostruko manje. Ljubodrag Vujisić sa Hemijskog fakulteta u Beogradu kaže da je utvrđena doza između devet i deset miligrama, a da na kutiji kao preporučena doza stoji jedna kapsula dnevno.

To, međutim, ne abolira nikoga jer je sasvim razumno pretpostaviti da su korisnici, uvereni da gutaju čisto biljni preparat, uzimali daleko više od preporučene doze. U prilog ovoj teoriji idu i svedočenja u kojima mahom žene tvrde da su za mesec dana izgubile čak i po deset kilograma. Opasnosti koje vrebaju od ovih lekova su brojne. Jedna od retkih, ali najtežih, jeste mogućnost da zdrava osoba zbog zloupotrebe ovih lekova postane anksiozna, a anksioznost je uvod u depresiju.

Takođe, nije isključena ni mogućnost pojave suicidnih misli. Ceeeeo zivot mi se svodi na muku oko kilograma, bila debela ili mrsava. Mene zanima u vezi itih pilula da li postoji link za online narucivanje, i ako postoji molim vas da mi posaljete u pp.

Hvala i poz svima. Kvariigra članica Poruke : 18 Pol . Da li neko ima problema sa preteranim znojenjem? Planiram da ih kupim a neke devojke su mi rekle da je voda bukvalno lila sa njih,da su morale da prekinu da piju zato što im je bilo neprijatno da non stop budu mokre. Francuskinjaa - Poruke : 2 Pol . Cula sam da su super, a i jeftinije su.

Ja sam pila slimline prosle godine i nisam mnogo smrsala, mozda 5kg od cele kutije, a od druge kutije mozda kilogram, dva. Danielsan, ja sam kupila kapsule u Beogradu u Branka Krsmanovica.

Početna Pravila foruma Prijavljivanje Registracija. Dobrodošla, Gost. Molim da se prijaviš ili da se registruješ. Da niste izgubili svoj aktivacioni mail? Nisi članica foruma? Registruj se sada.

Kvariigra, ja sam imala pojacano znojenje. To je valjda zato sto se metabolizam ubrzava 18 puta, pa ti dodje isto kao kad vezbas pa se znojis. Nisam bas bila mokra, ali da, malo sam se vise znojila. Snooki članica Poruke : 2. Ne znam sta da radim Pila sam ih prosle godine..

Jednu kutiju u junu i bile su mi super Posle sam krajem godine opet porucila i nisu mi uopšte pomogle Tada sam i citala iskustva mnogih na ovoj temi, i dosta se zalilo da tablete vise ne deluju kao pre i da su ih promenili Opet, sad citam da ste zadovoljne, ne znam da li opet da ih kupim.. Mada, stvarno nisu bas povoljne. Ja sam imala kg viska i od dve kutije sam smrsala 5 kg. Sada sam krenula u teretanu, regulisala ishranu, odnosno izbacila sam samo slatko i hleb i zaista se mnogo bolje osecam.