Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Sedmodnevni plan ishrane za mrsavljenje

Sedmodnevni plan ishrane za mrsavljenje

 • Fit Way
 • Kalorijski deficit znači da je energetska vrednost hrane koju konzumiraš manja od energije koju trošiš. Nivo variranja kalorijskog deficita osobe koja planski želi da smrša zavisi od njenih zacrtanih želja, ciljeva i plana ishrane za mršavljenje. U našem blog postu koji govori o tome kako da kreiraš odličan plan ishrane za mišićnu masu, potanko smo objasnili da se u ugljene hidrate ubrajaju skrob, vlakna i šećeri.

  U tom procesu delimično se smanjuje i nivo tvoje gladi, pri čemu konzumiraš znatno manje kalorija. Trik se krije u tome što telo prilikom smanjivanja unosa količine šećera i skroba želi da kompenzuje manjak priliva određenog energetskog makronutrijenta. Zbog toga ti savetujemo da odricanje od npr. Dakle, postepeno smanjivanje unosa kalorija obezbedićeš kroz uravnoteženu ishranu za mršavljenje. Uravnotežena ishrana za mršavljenje je putokaz koji vodi ka ostvarenju tvog sna, a to je da imaš vitko i privlačno telo. Da bi program ishrane za mršavljenje dao najbolje rezultate, neophodno je da se primene oprobane taktike koje provereno deluju.

  Najčešće korišćena tehnika za mršavljenje koja se odnosi na proces ishrane je manipulacija unosom makrosa, konkretno ugljenim hidratima UH. Izvor energije se obezbeđuje konzumiranjem rezervi makronutrijenata koje se povlače iz glikogenskih depoa organizma. Markov dnevni TDEE se dobija tako što se njegova težina pomnoži sa 2,20 pretvaranje u lbs, i sa Markovim procentom telesnih masti. Tako dobijamo Makov ukupan broj kalorija na dnevnom nivou koji je potreban za održavanje čiste mišićne mase.

  Nakon što upotrebom TDEE kalkulatora izračunamo da Markov nedeljni TDEE iznosi kCal kCal x 7, prelazimo na sledeći korak, a to je da izračunamo ukupan unos proteina, masti i ugljenih hidrata na dnevnom nivou. Znajući da gram proteina ima 4 kCal, gram ugljenih hidrata takođe 4 kCal, a gram masti 9 kCal, možemo da izračunamo ukupan dnevni unos makrosa za Marka koji iznosi.

  Ako Marko želi da zadrži istu kilažu, potrebno je da dnevno unosi g proteina, g ugljenih hidrata i 62 g masti. Iz ovoga Marko zaključuje da je potrebno da ukupan nedeljni unos kalorija smanji za , pri tome vodeći računa da se broj kalorija koji se smanjuje odnosi isključivo na ugljene hidrate.

  Budući da 1 gram ugljenih hidrata sadrži 4 kCal, Marko treba da dnevni unos ugljenih hidrata umanji za 35 g. Da rezimiramo — da bi smršao, postao zgodniji i došao do privlačnijeg tela, Markov dnevni plan ishrane za mršavljenje će obuhvatati. U cilju postizanja još boljih rezultata, bilo bi idealno da pored plana ishrane Marko ima i personalizovan plan treninga.

  Fit Way

  Iako je uobročenost termin koji se najčešće povezuje sa ishranom beba, istina je i da odraslim osobama unos namirnica u tačno određeno vreme može da donese višestruku korist.

  Korišćenjem OneFit jedinstvenog sistema od najviše 5 obroka dnevno dobijaš mogućnost da na precizan i lak način saznaš tačan broj grama, tj. Uspešan program ishrane za mršavljenje zahteva da se obroci i kalorije konzumiraju u određeno vreme. Mnogi svetski stručnjaci smatraju da ishrana za mršavljenje uz trening dugoročno daje najbolje rezultate. U skladu s tim, OneFit ti preporučuje da ugljene hidrate unosiš pre i posle treninga, odnosno obavljanja fizičke aktivnosti. Da rezimiramo — tvoj idealni režim ishrane za mršavljenje bi trebalo da obuhvata svaku od ove 3 moćne strategije.

  Čini ti se da je odgovarajući režim ishrane za mršavljenje previše komplikovan da se sam izboriš sa tim? Sve što je potrebno da uradiš je da uneseš parametre za svoj personalizovani plan ishrane. U narednom koraku, režim ishrane za mršavljenje prilagođen isključivo tvojim potrebama će ti stići na imejl adresu. U međuvremenu, pozivamo te da pročitaš i druge postove u našoj blog sekciji i da se dodatno informišeš o svemu što te zanima u vezi sa planovima ishrane i treninga.

  Po ceni od samo dinara naruči svoj lični plan ishrane i kreni ka ostvarenju svog cilja već danas. Ukoliko smatraš da imaš višak kilograma kojih želiš da se otarasiš, najbolje je da za svoj cilj izabereš mršavljenje. Naravno, mršavljenje se neće desiti preko noći, ali pridržavanjem saveta iz svog OneFit plana ishrane možeš da očekuješ pozitivne rezultate već posle nekoliko nedelja.

  Ako sebi deluješ previše mršavo i želiš da nabaciš mišićnu masu, za svoj cilj treba da izabereš gojenje. Posebno napominjemo da se ovde radi o zdravom gojenju, što znači da ćeš da se gojiš na taj način što ćeš povećavati čistu mišićnu masu, a ne procenat masti u telu. Ukoliko sebe najbolje možeš da opišeš kao osobu koja nema previše kilograma, ali imaš vidljive masne naslage na pojedinim delovima tela posebno na stomaku, onda je očigledno da tvoj problem nije višak kilograma, već višak procenta masti u telu.

  U tom slučaju, najbolje je da za svoj cilj odabereš održavanje, kako bi se nakon nekoliko nedelja prekomerni procenat telesnih masti transformisao u čistu mišićnu masu, što će te dovesti u stanje u kojem ćeš da imaš zategnutno i zgodno telo. Posebno napominjemo da se pod brojem treninga vežbanja ili fizičke aktivnosti misli na intenzivne kardio treninge. Zato ti savetujemo da ne biraš poslednja 3 nivoa aktivnosti ukoliko se to zaista ne podudara sa brojem i intenzitetom tvojih kardio treninga, kako se ne bi bespotrebno povećavao dnevni broj kalorija koji treba da uneseš.

  Prijavi se. Blog Ishrana Plan ishrane za mršavljenje. Sep 02, Ishrana. Sve ovo stavite u mikrovalnoj pećnicu na 30 sekundi. Posipajte s 30 grama ribanog nemasnog sira. Prelijte salsa umakom  i odozgo stavite još jednu tortilju. Stavite u mikrovalnu pećnicu na 45 sekundi. Dobar tek! WEB SHOP Vrhunski i kvalitetni danski Bodylab dodaci prehrani; proteinella, bodylab, bodylab whey , bodylab bcaa, bodylab kreatin, bodylab zero topping, kikiriki čokolada crunch, bodylab kazein, bodylab bodymin, bodylab omega 3, vitamini.

  Vitamini i minerali. Snaga i energija. Zamjenski obroci. Izdvojeni proizvodi. Bodylab Proteinske palačinke i vafle mix - Bijela