Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Recept za mrsavljenje sa kurkumom

Recept za mrsavljenje sa kurkumom

Gojaznost je poremećaj u kom se višak masti taloži u telu, i kao posledicu ima preveliku telesnu težinu. Gojaznost sama po sebi nosi druge pretnje, poput srčanih bolesti, visokog pritiska i šećerne bolesti. Samo u Americi, 12,7 miliona dece i adolescenata je gojazno, kao i jedna trećina odraslog stanovništva. Svaka osoba koja ima indeks telesne mase veći od Ako je indeks veći od 30, osoba je gojazna.

Kada je indeks viši od 40, osoba je jako gojazna. Gojaznost u detinjstvu se određuje na osnovu visine deteta. Deca postaju gojazna zbog mnogo faktora, uključujući jedenje brze hrane, i malu količinu fizičke aktivnosti.

Neki podaci ukazuju na to da ukoliko majka ne doji bebu, to dete može kasnije biti gojazno. Što se tiče odraslih, tu su uzroci malo jasniji- manjak vežbanja, loša ishrana i manjak sna, i naravno, konzumiranje masne hrane. Ako se ne leči na vreme, gojaznost izaziva ozbiljne zdravstvene probleme poput dijabetesa, raka, moždanog udara, i tako dalje. Osim ovih fatalnih, postoje i druge posledice- osteoartritis, viša stopa smrtnosti, dijabetes tipa 2, apneja u snu, depresija, anksioznost, i slične.

Kurkuma pomaže u radu metabolizma i sistema organa za varenje. Ona štiti telo od raznih posledica koje se neizbežno javljaju kada je osoba gojazna. Ubacite kurkumu u potreboj dozi u svoju ishranu i ubrzajte gubitak kilograma! Svi tekstovi i informacije na sajtu www. Kurkuma smanjuje masne naslage i ubrzava mršavljenje izazvano ishranom i režimom vežbanja Uklanja toksine iz jetre, glavnog organa za sagorevanje masti Poboljšava varenje Ima antiupalni efekat Smanjuje dijabetes tipa 2, koji je vezan za gojaznost Gojaznost smanjuje jačinu dejstva antioskidantskih enzima.

Kurkuma povećava nivo antioksidanata Kurkumin menja bele ćelije masti u braon masne ćelije dobre masne ćelije Kurkumin smanjuje nivo lošeg holesterola Kurkuma povećava nivo metabolizma razbijanje čestica hrane i pretvaranje u energiju Kurkuma za mršavljenje   Kurkuma i limun za mršavljenje Za mršavljenje se može koristiti i topla voda sa kurkumom i sokom od limuna. Kurkuma i limun za mršavljenje se pripremaju veoma jednostavno… Sastojci: 1 šoljica tople ne vruće vode ¼ kašičice kurkume Sok od pola limuna Možete da dodate i malo cimeta i meda U toplu vodu dodajte kurkumu, sok od limuna i cimet i med po želji pa sve dobro promešajte.

Kurkuma i jogurt Kurkuma i jogurt su sjajan način da započnete dan kada pokušavate da smršate. Rizom kurkume, spolja podseća na rizom đumbira, ali mu je boja narandžasta i intenzivna. I kao što je gingerol aktivni sastojak đumbira koji mu daje specifična svojstva, tako kurkuma za mršavljenje ima kurkumionoide.

Osim toga, ovaj rizom bogat je i vitaminima B i C, kalijumom, natrijumom, vlaknima, proteinima, ugljenim hidratima, omega 3 masnim kiselinama, linoleinskom kiselinom. Kurkuma za mršavljenje zaista deluje. Pre svega, kurkumin, najvažniji sastojak kurkumionida prisutnih u ovom začinu, sprečava gomilanje masti u adipoznom tkivu. Adipozno tkivo je masno tkivo ili ono što na gojaznom telu prepoznajemo kao salo. Adipozno tkivo je značajno i zbog toga jer proizvodi hormone, među kojima je i leptin — hormon sitosti. Znači li to da kurkuma za mšravljenje može da istopi i celulit?

Svakako da može da doprinese boljitku. I celulit je masno tkivo nakupljeno pod kožom. Međutim, sa njim je stvar malo kompleksnija i potrebno ga je razbiti. Postoji nekoliko načina razbijanja celulita. Da biste to uradili treba vam doba gel protiv celulita i jedna dobra anticelulit masaža i gnječenje ovog tkiva. Tada, nema ko ne može da se reši celulita. Katarina nam je ispričala svoje iskustvo sa celulitom i kako je ona prilično jednostavno uspela da smanji celulit i izbriše sve one grumuljice ispod kože.

Važno je da razlikujemo da postoji belo i braon adipozno tkivo. I dok ovo braon ima ulogu u termoregulaciji tela, belo adipozno trkivo je ono koje se gomila kada nam se gomila i višak kilograma.

Naše telo proizvodi toplotu sagorevanjem masti i glukoze i tome služi braon masno tkivo.