Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Prova za mrsavljenje

Prova za mrsavljenje

Možete jesti i manje od toga, a da vam metabolizam i dalje bude spor i da ne vidite rezultate mršavljenja koje očekujete. Pa kako onda ubrzati metabolizam? Jedite manje od kalorija, ali ne držite se striktno tog broja. Neki put unesite malo više, neki put malo manje. Do sad ste već shvatili kako stvari funkcionišu — stalno isti broj kalorija koje telo treba da sagori tokom dana i jednolična ishrana utiču na to da se ono navikne na tu brzinu u ulenji. Ovakvim malim promenama vi unosite dinamiku u celu tu priču.

Naravno, nije u pitanju samo kako jesti, već i šta jesti. Ukoliko želite da znate šta ubrzava metabolizam, onda morate da znate da su u te svrhe posebno dobre ove namirnice. Ljuta papričica. Da li vam se nekad učinilo da gorite kad jedete nešto ljuto? Za to je zasluža kapsaicin. Ukoliko se hranite pretežno proteinima, na dobrom ste putu da ubrzate metabolizam jer ovakav način ishrane, prema nekim istraživanjima, omogućava da sagorite kalorija više  tokom dana nego kada se hranite mastima ili ugljenim hidratima.

Proteini su napravljeni od amino-kiselina i teže se  razgrađuju, odnosno vašem telu treba više energije da ih razloži. Ukoliko se hranite ugljenim hidratima i mastima koji se lako razlože, vaš metabolizam se ulenji i postaje sporiji. Mlečni proizvodi. Ukoliko želite da ubrzate metabolizam, onda je jedan od načina koji morate probati u konzumiranju mleka i mlečnih proizvoda. Ovde značajnu ulogu igra kalcijum u kombinaciji sa drugim supstancama iz mleka.

On je taj koji  daje signal vašem telu da ubrza potrošnju kalorija. Istraživanja su pokazala da sam kalcijum ili onaj nađen u drugim namirnicama ne daju ovakve rezultate. Potrebna je ta mlečna kombinacija. Dakle, navalite na niskomasno mleko, sireve ili jogurt! Posebno je dobro za ubrzavanje metabolizma ukoliko pijete 2 čaše vode pre jela.

Prvo, stomak će vam biti puniji pa ćete manje jesti, a onda, voda čini da se vaš metabolizam ubrza. I zapamtite — voda, a ne alkohol ili sokovi. Sokovima i alkoholom dodajete još kalorija, a činjeica je i da konzumiranje alkoholnih pića pre jela otvara apetit i  da možemo da pojedemo i do kalorija više. Najbolja varijanta je da popijete hladnu vodu, jer onda telo koristi dodatnu energiju da tu istu vodu zagreje na temeperaturu tela. Čaj za ubrzavanje metabolizma. Pored vode i mleka, jedan od načina kako ubrzati metabolizam i smršati je u čajevima. Ovde se pre svega preporučuju zeleni čaj, oolong čaj, a za više informacija o tome pročitajte koji su 5 najboljih čajeva za mršavljenje.

Dobar metabolizam ne znači da brže mršavite. Ukoliko unosite više kalorija nego što vam treba, brzina vašeg metabolizma je nemoćna u borbi protiv taloženja masnih naslaga. Vi možete ubrzati metabolizam, ali ne beskonačno. Ukoliko tražite pravu dijetu za sebe, obično će vas na prvu loptu oduševiti one kratkoročne koje vam omogućavaju da za par dana izgubite i do 5 kilograma.

Međutim, ovakve dijete samo daju priveremen rezultat. Kilogrami se tako lako vraćaju. Suština dobrog i trajnog mršavljenja nije samo u ukidanju kalorija, slatkiša, testenina već ju tome da znate kako ubrzati metabolizam. Ukoliko to ne znate, vaše dijete su samo naporni i iscrpljujući pokušaji da izgubite kilograme koji ne daju rezultate.

Da li ste pokušale da smršate sa nekom dijetom, a nije vam uspelo? Probajte ponovo! Sada  znate šta može biti razlog vašeg neuspeha. Dobra probava i brz metabolizam nisu isto! Šta je metabolizam i od čega zavisi njegova brzina? Znate li šta je metabolizam? Mahom su to: pogrešne životne navike više unetih kalorija nego što je telo sposobno da potroši ili, da budemo iskreni — jedete previše! Smanjite temperaturu sobe u kojoj boravite i u kojoj spavate.

Studije su pokzale da na ovaj način vaše telo sagoreva više kalorija. Organizam tada povećava unutrašnju temeperaturu kako bi održao toplotu, a time anagažuje više energije i troši više kalorija, odnosno ubrzava metabolizam.

Laserska epilacija September 11, ·. Akcija na tretmane za mršavljenje, zatezanje i oblikovanje tela: Kavitacija Akcija Sliming Studio Popović do Tretmani za mrsavljenje akcija. Laserska epilacija September 4, ·. Laserska epilacija August 31, ·. Non ci credi? Richiedi subito la tua prova gratui Depilazione luce pulsata: come funziona davvero.

Laserska epilacija August 30, ·. Laserska epilacija July 11, ·. Laserska epilacija ima efekat samo kada se dlake nalaze u fazi aktivnog rasta dlake tj.

S obzirom da se naravno, sve dlake na telu nikad ne nalaze u istoj fazi rasta. Epilacija - tretman i efikasnost - Cena - Beograd. Čak i zdrave žitarice pune vlakana mogu povećati dnevni unos kalorija, a time i tjelesnu težinu. Što jesti umjesto žitarica? Žitarice jedite samo u kombinaciji s mlijekom. Ova kombinacija smanjiti će 'kalorijsku gustoću' obroka — tridesetak grama žitarica s mlijekom, naravno obranim, ima manje kalorija od iste količine žitarica bez mlijeka. Tako da ćete ovom kombinacijom bolje zatomiti glad, a u organizam unijeti manje kalorija. Zamka: Bijela riža Da biste bili siti, trebate pojesti veću količinu bijele nego smeđe riže.

Razlog tomu jest što bijela riža ne sadrži vlakna — komponentu hrane koja vam pomaže da se osjećate sitima. Bijela tjestenina također često nema vlakna te je bolje jesti onu od cjelovitih žitarica. Što jesti umjesto bijele riže? Smeđu rižu. U jednome danu možete pojesti i 50 do 60 kalorija manje, samo ako bijelu rižu ili tjesteninu zamijenite smeđom, a upravo to može biti značajna razlika prilikom mršavljenja, savjetuje Karen Miller-Kovach.

Zamka: Polumasni sir U početku programa mršavljenja, polaznici tečaja Weight Watchersa pokušali su u svakodnevni meni uvesti polumasni i nemasni sir. Što jesti umjesto polumasnog sira?