Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Proteinski sejk za mrsavljenje cena

Proteinski sejk za mrsavljenje cena

Dodajte zatim ella sir i sve dobro izgnječite, pa po ukusu sipajte malo vode ako želite da bude redje. Može se jesti i u vidu kaše, a možete dodati malo vode i napraviti šejk. Probajte obe varijante pa odaberite ukusniju. Takodje ovaj šejk možete konzumirati pre i posle treninga, a može biti i odlična večera.

Sada umesto kakao praha možete koristiti neku voćnu kašu po vašem izboru, a način pripreme je isti. Sve sastojke pomešajte u odgovarajućoj čaši ili činiji pa dobro izmešajte. Po ukusu dodajte vode za redji šejk, ili koristite u vidu kaše. Ovaj šejk je odličan izvor energije a možete ga konzumirati pre i posle treninga. Mnogi sportisti, odnosno oni koji redovno vežbaju žele da svoje telo dovedu do savršenstva.

Iako upotreba ovakvih šejkova može dovesti do gubitka kilograma, doktorka Tijana Mihajlov iz Savetovališta za hrono ishranu smatra da doručak ne treba zameniti nekim šejkom proteinski sejk za mrsavljenje cena industrijskim prerađevinama, zbog toga što u poslednje vreme industrija sve više dodaje šećere u ovakve proizvode. Prema njenom mišljenju, doručak treba da se sastoji od namirnica, bilo da su to proteini, ugljeni hidrati ili masti, uključujući i one životinjskog porekla, zato što se upravo iz jakog doručka stvara dobar holesterol koji je neophodan telu. U pljuvačci postoje enzimi, odnosno alfa-amilaze, koje počinju proces varenja hrane već u ustima što dalje daje stimulans da se u sluzokoži želuca i sluzokoži tankog creva luče enzimi i hormoni koji su posle neophodni za varenje hrane.

Kada su devojke u pitanju, često žele da imaju vitko i zategnuto telo, odnosno da imaju dobru definiciju. Mnogi muškarci takodje žele isto, razlozi su jasni.

Kada je mišićna masa u pitanju masnoće su poželjne, dok je kod definicije situacija nešto drugačija. Potrebno je izbaciti masti i dobro izbalansirati ishranu koja će ubrzati vaš metabolizam. Nutrijenti, odnosno minerali, vitamini, vlakna, kao i proteini, veoma su važni.

Iako želite da izgledate mršavije, morate jesti više puta na dan, ali svakako uz pravilno kombinovanje namirnica, kako ne bi došlo do kontra-efekta. Sve navedene sastojke ubacite u blender i blendirajte nekoliko minuta da se sve dobro sjedini, i napravi ujednačen napitak. Možete dodati manje ili više vode za gušći ili pak redji šejk. Smatramo da je ova mera prava, a vi ćete vremenom pronaći svoju. Šejk možete konzumirati pre treninga jer će vam dati potrebnu snagu. Voće najpre očistite a onda pomešajte u blenderu sa ostalim navedenim sastojcima, pa izblendirajte sve zajedno nekoliko minuta, tako da se napravi ujednačeni šejk bez grudvica.

Po ukusu dodajte djumbir, koji je odličana antioksidans i pomaže u očuvanju vašeg zdravlja. Možete dodati manji komadić ukoliko ne volite njegov ukus, jer će značajno doprineti šejku. Ovako pripremljen šejk preporučuje se nakon treninga. Ubacite sve navedene sastojke u blender i blendirajte dok smesa ne postane ujednačena i tečna. Šejk je jak ali veoma hranljiv, tako da ga možete konzumirati i pre i posle treninga. Po ukusu možete izbaciti kafu, a možete i smanjiti količinu, svakao odaberite najkvalitetniju.

Kao što znamo, naš najveći neprijatelj jesu upravo kilogrami, koji su i glavni razlog i pokretač ka zdravoj ishrani i vežbanju. Proteinske sejkove treba na prvom mestu da koristite za povecanje misicne mase. Ne morate nuzno da trcite u neku prodavnicu koja je specijalizovana za prodaju preparata za sportiste. Posotji mogucnost i da proteinski sejk napravite od prirodnih proizvoda. Kako god da okrenete, svaki covek je sposoban da se samostalo opredeli za jedan dobar sejk i da ga pre svgea sam napravi.