Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Proteini konoplje za mrsavljenje

Proteini konoplje za mrsavljenje

 • Konopljin protein u prahu, upotreba i iskustva
 • KoDren
 • Moja žena veoma cijeni ovu karakteristiku — samo radi toga me potiče me da koristim konopljin protein! Konopljin protein koji sam koristio kod testiranja imao je samo jedan sastojak: čisti prah proteina, bez ikakvih zaslađivača, umjetnih okusa ili bilo čega što nije bilo iz konoplje.

  Iskreno, bilo kakvi dodaci su ionako potpuno nepotrebni zahvaljujući cjelovitosti sastojaka u konoplji. Ako vas brinu umjetni zaslađivači u vašem proteinu posebno ako ste na low-carb prehrani, konopljin protein je sjajan izbor. Veoma rijetko se govori o zdravlju crijevnog trakta. Ali to je vrlo važna tema, jer čist crijevni trakt osigurava kvalitetnu apsorpciju nutrijenata iz hrane koju jedete. Što bolja apsorpcija, to bolje ukupno zdravlje organizma. Plus, što bolja apsorpcija nutritijenata, to tijelo efikasnije gubi masnoće i izgrađuje mišićnu masu.

  Visoki udio netopivih vlakana u proteinu iz konoplje zaista funkcionira kao odličan regulator čistog i funkcionalnog probavnog trakta. Ovo su glavne prednosti konopljinog proteina koje sam uočio tijekom probe od 2 mjeseca.

  Konopljin protein u prahu, upotreba i iskustva

  Koje su loše strane? Ima ih nekoliko, ali po mome iskustvu one su minorne u odnosu na prednosti koje sam iskusio. S obzirom da nema nikakvih dodataka, što vidite — to dobijete.

  To je protein iz biljke i ako ga uzimate samoga, ima biljni okus. Ako ste se naučili na prezaslađene proteinske prahove, ovo će vam biti poprilično iznenađenje. Meni osobno je ovaj biljni okus vrlo pozitivan jer sam uvijek sam osjećao laganu mučninu od preslatkih proteinskih napitaka.

  Prilično uživam u orašastom okusu konoplje i mogu ga piti bez problema samo s vodom.

  KoDren

  Probao sam i kombinaciju sa narančinim sokom, što je također bilo zadovoljavajućeg okusa. Konačni zaključak: nemojte očekivati okus raskošnog kolača od jagode, ali ako volite prirodne okuse — uživat ćete. Protein iz konoplje nije jeftin. Relativno je skup, jer se proizvodi oprezno i polako kako bi se sačuvali dragocjeni sastojci naročito esencijalne masne kiseline. Budući da je uvijek svjež i ne sadrži nikakve konzervanse, pokvarit će se brže od uobičajenih proteina. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

  Kao shto su sve vrste jabuka jestive tako si i sve vrste konoplja jestive. Razlika je u kolochini thc-a. Chim vishe to bolje. Kad već toliko toga znamo treba narodu napisati cenu konopljinog semena.

  Za zdravu ishranu potrebno je imati mnogo para. Covid uživo u svetu Oboleli ,, Umrli 2,, Izlečeni 96,, Foto-ilustracija: Profimedia, Alamy. Imamo sjajne vesti za vas! Potrebno je dnevno uneti u organizam za žene 25 grama vlakana, muškarci 38grama, a mi u najvećem broju slučajeva unesemo svega oko desetak grama vlakana. Proteinski prah konoplje je namenjen svima za konzumaciju a naročito: fizički aktivnim osobama i sportistima; makrobiotičarima,veganima i vegetarijancima; osobama setljivim na gluten, laktozu, orašaste plodove i slično; osobama na bolesničkoj dijeti ili bilo kojoj dijeti.

  Preporuka dnevnog unosa je do 2 kašičice. Konopljin prah se dobrora stapa u sokovima, biljnom mleku na primer, sojinom, bademovom ili rižinom, kao i u jogurtu, a takođe možete ga dodati u smutije, i dok pravite domaće energetsk epločice. Konoplja u prahu ima pomalo orašast, a nek kažu i kremast ukus, pa se stoga lako meša u šejkove i sokove. Takođe se može dodati u razne pudinge i druge poslastice.

  COM Budite zdravi ko dren! Zdravi recepti Novosti i akcije Wellness i Fitness. Loš holesterol-tihi ubica krvnih sudova : Sa Prof. Dr sci. Svetlanom Apostolović, specijalistom interne medicine - kardiologom, iz Klinik.

  Salo od kojeg mršavimo — da i to postoji! Ono koje je zdra. CeraVe: Svetski dermakozmetički brend konačno dola : Čuveni brend osnovan od strane dermatologa, čiji se proizvodi baziraju na ceramidima, naći će se od.