Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Prirodan nacin za mrsavljenje

Prirodan nacin za mrsavljenje

Ukoliko želite da skinete višak kilograma pazeći na dnevni unos kalorija, nutricionisti preporučuju da se za početak on smanji za kcal, a onda zavisno od rezultata ta cifra prilagođava. Ako redukujete kalorija dnevno, za nedelju dana možete izgubiti oko pola kilograma. Naravno, za brzo i efikasno mršavljenje bez gladovanja potrebno je pojačati potrošnju, za šta je najbolje uvođenje određenih fizičkih aktivnosti i ciljanih vežbi. Tako možete smanjiti unos za , a preostalih kalorija sagoreti treningom, šetnjom, trčanjem….

Napunite frižider i ostave isključivo zdravim i niskokaloričnim namirnicama. Kako bi bili sigurni da ćete se držati željenog dnevnog unosa kalorija, najbolje je napraviti detaljan plan ishrane za nekoliko dana unapred. Trudite se da što češće jedete kod kuće i sami pripremate obroke. Na taj način ćete biti sigurni u količinu unešenih kalorija i izbeći iskušenja u vidu dezerta ili pića koja vrebaju u restoranima. Ovakav način ishrane je i daleko isplatljiviji, pa će pored vašeg tela benefite imati i vaš budžet. Kako biste smršali efikasno i zdravo, sastavite spisak namirnica i držite se te liste svaki put kada idete u kupovinu.

Teže ćete doći u iskušenje da pojedete nešto nutritivno manje vredno sa puno kalorija ukoliko takvu namirnicu nemate u svojoj blizini. Da mršavljenje bez dijete i restrikcija ne bi bilo previše teško povremeno sebi dopustite omiljeni slatkiš ili parče pice.

Takođe, uvek koristite manje masne varijante poznatih jela. Vaši najbolji prijatelji tokom zdravog skidanja kilograma su pored svežeg povrća i voća i razne supe, čorbe, nemasni jogurt i meso. Zdravo mršavljenje bez dijete i gladovanja ne samo da je moguće, nego je i preporuka stručnjaka kao najbolji način trajnog skidanja kilograma. Ipak, zadržati stare navike a očekivati drugačiji ishod nije način da počnete da uživate u onome što vidite u ogledalu.

Usvajanje novih, pozitivnih navika i zdravog pogleda na ishranu kao i svakodnevna primena dovešće najpre do promene ustaljenih stavova i programa, a zatim i gubljenja viška kilograma. Pa iako je svaki organizam drugačiji i najpre bi trebalo da osluškujete potrebe svog tela, postoje brojne univerzalne metode koj provereno dovode do efikasnog mršavljenja bez dijete.

Implementirajte neke od ovih navika u svoj svakodnevni život i zagarantovano vam je gubljenje kilograma na prirodan način, brzo i efikasno, a rezultati će biti trajni i dugoročni. Izgladnjivanje nikada nije pravi put do zdravog i dugoročnog mršavljenja.

U početku se može činiti da se kilogrami tope brzo, ali najveći procenat koji će prvo nestati jeste voda i mišićna masa, a ne masne naslage. Najbolji i jedini pravi način za mršavljenje na prirodan način jeste da jedete redovno i zdravo. Pravilno raspoređenim obrocima imaćete osećaj da ceo dan jedete, mozak će dobijati informacije o sitosti i eto jednostavnog načina kako smršati bez dijete i gladovanja. Rasporedite namirnice u obroka da bi ste smršali Ne preskačite doručak, ali nemojte ni večeru.

Najbolje je da poslednji obrok bude pre 19h, ukoliko se to uklapa u vaš način života. Ako radite do kasno, trudite se da hranu ne unosite barem 2 sata pre spavanja. I još jedan koristan trik kako da jedete a ipak mršavite — jedite sporije. Dobro sažvaćite svaki zalogaj i uživajte u njemu. Osećaju sitosti je potrebno minuta da stigne do mozga. Prebrzim unošenjem hrane može se desiti da unesete i preveliki broj kalorija pre nego mozak uopšte registruje da ste jeli.

Kada jedete, ne radite ništa drugo. Nemojte razgovarati, gledati u telefon ili TV. Osvestite svaki zalogaj i budite prisutni u čitavom procesu.