Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Preparati za mrsavljenje u menopauzi

Preparati za mrsavljenje u menopauzi

Uzimanje sojinih fitoestrogena u količinama većim nego onima u hrani može da izazove probleme kod žena koje pate od nekih oboljenja ili uzimaju određene lekove. Zato se prvo konsultujte s lekarom. Osim valunga, noćnog znojenja i nesanice česti simptomi menopauze su i depresija i uznemirenost.

Valunge i znojenje ublažava cimicifuga, poznatija kao ženski koren, dok kod emotivne rastrojenosti pomaže kantarion.

U dogovoru s lekarom možete da uzimate suplemente koji se kupuju u apotekama. Najnovija istraživanja pokazuju da listovi crvene deteline sadrže fitoestrogene slične onima u soji. Međutim, klinička testiranja dejstva fitoestrogena u crvenoj detelini dala su kontradiktorne rezultate, pa je neophodno još istraživanja. Smatra se da bi ova biljka mogla da spreči pogoršanje stanja kardiovaskularnog sistema i kostiju, kojima su izložene mnoge žene posle menopauze.

U dogovoru sa lekarom uzimajte preparate na bazi izoflavona crvene deteline u dozama 40—86 mg dnevno. Matičnjak je idealan za žene koje su zabrinutije i osetljivije na stres.

Pošto opušta, može da pomogne i protiv poremećaja sna. Matičnjak umiruje i poboljšava raspoloženje kada imate osećaj da ste potonuli. Koristi se i za poboljšavanje umnih sposobnosti, a preliminarna istraživanja ukazuju da je odličan za pamćenje i koncentraciju. Potopite u ključalu vodu 1—2 kašičice svežih nadzemnih delova matičnjaka. Mnoge žene primećuju kontinuirano povećanje telesne težine, kao i otežano skidanje kilograma. Naglo gojenje u menopazi je dosta česta pojava.

U proseku, većina žena uveća težinu po pola kilograma godišnje, i to u periodu između Jedan od osn ovnih razloga jeste manje fizičkih aktivnosti u ovoj fazi života. To dovodi do redukcije mišićne mase i posledičnog usporavanja metabolizma. Tada vam više nije potrebno toliko energije hrane za održavanje telesne težine, kao što je ranije bio slučaj.

No, i pored realnog smanjenja potrebe za hranom, mnoge žene nastavljaju sa starim navikama u ishrani i goje se. Osim toga, neka istraživanja pokazuju da se u periodu neposredno pre ulaska u menopauzu perimenopauza žene naglo goje.

Tada se uvećava nivo hormona koji reguliše osećaj gladi grelin, što može usloviti pojačan apetit. Paralelno sa ovim izmenama, i nivo estrogena opada tokom menopauze. Zbog toga se višak masnog tkiva najčešće zadržava na stomaku i oko struka, umesto na kukovima, zadnjici, ili na butinama. Pa kako smršati u menopauzi? Dovoljne su male i jednostavne izmene životnih navika uz koje ćete ublažiti i sve ostale tegobe. Objektivno, ulazak u menopauzu jeste životni izazov za mnoge žene, ali uvećanje težine nije neizbežna pojava.

Tako da ne prihvatite sve to zdravo za gotovo! Debljanje u menopauzi jeste često, ali ne mora se dogoditi i Vama! Pored estetskih razloga, održavanje optimalne težine predstavlja najbolju zaštitu opšteg zdravlja. Poznato je da višak kilograma može izazvati ozbiljne posledice i povećava rizik od razvoja brojnih hroničnih oboljenja.

Višak kilograma i gojaznost mogu pogoršati pojedine simptome, kao što su bolovi u zglobovima, valunzi i noćno znojenje. Zato je važno da na vreme sprečite naglo debljanje u menopauzi jer ćete imati znatno manje tegobe. Naslage sala na stomaku i oko struka su zapravo mnogo opasnije po zdravlje nego kada se nalaze na kukovima i butinama. Ova vrsta masnog tkiva oblaže unutrašnje organe i vrši još jači negativan uticaj na metabolizam.

Ono povećava rizik od pojave ozbiljnih bolesti, nego što je slučaj sa potkožnim masnim tkivom.

Nekoliko hiljada naših čitalaca je probalo da drži razne dijete o kojima smo pisali na sajtu. Neki su preparati za mrsavljenje u menopauzi uspešni u tome a neki nisu. Svi znamo da uopšte nije lako odreći se hrane. Zato smo, posle više od 19 godina iskustva u svetu mršavljenja odlučili da svima zauvek pomognemo u borbi protiv kilograma! Ponudili smo potpuno novo rešenje i ono što je najbitnije svi se slažu sa činjenicom da su imali čak 4 puta brže i bolje rezulate koristeći ga. Kliknite ovde da saznate više o čemu se radi! Procenat zadovoljnih korisnika je impresivnih

Istraživanja su ukazala na direktnu vezu između obima struka i koliičine visceralnog masnog tkiva. Utvrđen je bezbedni standard za žene.