Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Pilule za mrsavljenje iskustva

Pilule za mrsavljenje iskustva

Doručak je najvažniji obrok u danu jer osigurava potrebnu energiju za ostatak dana, pa predvodnica dijete "Velikog doručka" Daniela Jakubović se bukvalno zalaže za realizaciju izreke "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večera kao siromah". U svojoj knjizi "Dijeta velikog doručka" Jakuboić tvrdi da će doručak od do kalorija pre 9 sati ujutro delovati kao saveznik metabolizma i drastično podstaći mršavljenje te uravnotežiti hormone i sagoreti masne naslage.

Ako se pridržavate li se svih pravila dijete, u 30 dana možete smršati i do 10 kilograma, a istovremeno jesti sladoled, pizu i namirnice koje druge dijete ne dopuštaju," kaže Jakubović. Kod strožije verzije dijeta Velikog doručka za doručak se unosi oko kalorija, a za ručak i večeru do kalorija, premda postoje i manje ograničavajuće verzije dijete.

Please click here if you are not redirected within a few seconds. Kategorije Apoteka Dodaci ishrani Preparati za mršavljenje. Velnea Young suvo ulje za telo i kosu 75ml. Frosch Baby deterdžent za veš. Velnea Professional regenerator za glatku kosu ml.

Čak i oni koji ne osećaju glad ujutro nakon dve nedelje će se prilagoditi i buditi gladni," ističe Jakubović. Kajgana po receptu Entonija Burdena: Najukusniji doručak na svetu!

Svaki dan započinje obilnim doručkom i odvajanjem barem pola sata za uživanje u njemu. Primer doručka kojeg autorka ističe sastoji se od omleta s 3 belanjka, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola mufina sa sirom, žitnih pahuljica s ml mleka, smutija od jagode i čokoladnog kolača. Iz dana u dan jedan se doručak treba sastojati od sedam porcija proteina među kojima su dve porcije mlečnih proizvoda, dve porcije ugljikohidrata, dve porcije masnoća i jedna porcija slatkog deserta. Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dve porcije povrća sa skrobom i jedna porcija voća.

Večera se sastoji od tri porcije proteina, dve porcije povrća sa skrobom i dve porcije voća. Na taj način se jako smanjuje kalorijski unos sa hranom što efikasno dovodi do iskorištavanja već postojećih masnih naslaga i mršavljenja. Aktivna tvar u ovim tabletama je formoline L a to je vlakno poliglukozamina.

Ovo vlakno je potpuno neprobavljivo a ima veliki kapacitet povezivanja sa masnim molekulama. L ne reagira sa ostalim hranjivim tvarima i šećerima iz hrane, a također ni sa alkoholom. Stoga ako pojedete neku jaču hranu poput odreska i popili ste ove tablete, a iza toga nešto crveno vina, mogli bi jače osjećati efekte alkohola zbog manjka masnože koja usporava apsorpciju alkohola.

Celuloza biljna, Vitamin C, vinska kiselina, silicij dioksid, magnezij stearat. Svaki dan uzmite po 2 tablete sa velikom čašom vode baš prije obroka, i to dva puta u jednom danu, ne više od toga. Poznate nuspojave su nadutost i zatvor, zbog toga se preporuča piti mnogo tekućine. Ukoliko jedete jako masnu hranu moguć je iako rijetko masni iscjedak iz rektuma. U nekim slučajevima, simptomi mogu uključivati: proljev, povraćanje, mučnina, osip kože, oticanje, svrbež, znojenje, trnci, drhtanje, vrtoglavica, glavobolja.

Kako se L veže za masnoće i onemogućava njihovu apsorpciju tijelo neće dobiti dovoljno vitamina topljivih u mastima. Zbot toga se preporuča barem jednom dnevno uzeti vitaminski preparat 4 sata nakon pijenja tablete. Isto vrijedi i za kontracepcijske pilule koje sadrže hormone i steroide kojima trebaju masnoće. NJih treba piti isto najmanje 4 sata prije ili poslije uzimanje tablete. Ukoliko ste koristili Formoline tablete za mršavljenje molimo vas da navedete svoja iskustva kako bi pomogli ostalim čitateljima da izaberu preparat za sebe.