Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Pesacenje za mrsavljenje

Pesacenje za mrsavljenje

 • Hodanje za mršavljenje
 • Odličan trik: Kako istopiti 20 posto više kalorija dok hodate. Slijedite li ove savjete, u kombinaciji sa zdravom prehranom, možete smršavjeti i do 5 kilograma u 3 tjedna, a hodati možete bilo gdje i bilo kada.

  Za maksimalni gubitak masnoga tkiva hodajte brzim tempom triput tjedno po 30 minuta. Tih 30 minuta možete prohodati odjednom ili ih možete prekidati s kratkim pauzama tijekom kojih ćete hodati sporije.

  Hodanje za mršavljenje

  Šetnja — ritam u kojem razgledavate izloge trgovina, odnosno intenzitet 4 na ljestvici od U jednom satu sagorjet ćete oko kalorija. Brzi hod - hodate brzinom od 5 ili 6 na ljestvici od 10, odnosno prohodate šest kilometara na sat.

  U sat vremena sagorjet ćete kalorija. Dok hodate ovom brzinom možete govoriti, ali nakon svakih nekoliko rečenica potrebno vam je da dođete do zraka. Što se dogodi u tijelu ako dnevno prohodate samo metara više? Snažan hod — brzina je oko 8 kilometara na sat, a sagorjet ćete oko kalorija u sat vremena. Hodajući ovim ritmom, mašući rukama za veći otklon zraka i hodajući većim koracima, trebali biste hodati brzinom od 7 ili 8 na ljestvici od Hodate li dovoljno brzo, znat ćete i po mogućnosti govora — u ovoj brzini jedva ćete moći govoriti, tek tri ili četiri riječi zaredom jer ćete se morati koncentrirati na disanje.

  Prilikom svakog nagaza noge treba aktivno kontrahirati muskulaturu nogu i stisnuti trbušni zid i treba se uhvatiti tempo koji će osobu dovesti do anaerobne zone u kojoj će osoba osjećati da ne može udahnuti dovoljno zraka. To se u početku može dogoditi već nakon nekoliko minuta, ali postupno će se produžiti jer se tijelo adaptira, kaže osobna trenerica Andrijana Perković. Zbog tijelo treba konstantno šokirati promjenom nagiba hodanja uzbrdo-nizbrdo ili promjenom intenziteta hodanja na primjer 2 minute brzog pa pola minute sporog hoda. Ako tijekom hodanja osjetite da vam noge trnu ili osjetite vrtoglavicu, pauzirajte minutu i istegnite se.

  Najlakša tjelovježba: Kako prehodati 1,5 kilometara bez izlaska iz doma? Nosite sa sobom bočicu vode jer je nužno svakih 10 do 15 minuta popiti koji gutljaj vode. Nemojte za hodanje izabrati dio dana kad je velika vrućina da ne biste dobili vrtoglavicu. Pripremite si unaprijed zdravi obrok da poslije ne dođe do prejedanja, savjetuje Andrijana. Vaše ime obavezno. Vaša e-pošta obavezno. Vaša poruka. Naslovna Kontakt. Hodanje za mršavljenje Podeli. Smršajte hodajući : šetnja umerenim tempom za minuta sagoreva uskladištene masti, gradi mišiće i ubrzava metabolizam.

  Šetnja sat vremena dnevno  takođe smanjuje rizik od srčanih bolesti, raka dojke, raka debelog creva, dijabetesa i moždanog udara. Težina je uglavnom određena bilansom kalorija — Koliko ste sagoreli naspram koliko kalorija unesete kroz hranu svakog dana. Kalorije i težina.

  Pola kilograma masti je približno jednaka kalorija. Da biste izgubiti pola kilograma nedeljno moraćete da potrošite   više kalorija nego što unesete u organizam te sedmice, bilo kroz povećanje aktivnosti ili smanjenje unosa hrane ili oboje. Gubljenje kg masti nedeljno je razuman cilj, tako da bi bilo dobro da koristite kombinaciju povećane aktivnosti i konzumiranja manje kalorija koji će iznositi kalorija za 7 dana.

  Vreme nije bitno koliko rastojanje koje pređete. Ako za 13 minuta pređete 1,5 km ili manje, sagorećete više kalorija po kilometru. Ali za većinu šetača početnika, najbolje je da se poveća rastojanje pre nego brzina.

  Jednostavno pravilo je kalorija za pola kilometra za osobu koja ima 90 kg. Možete sagoreti više kalorija po kilometru pri veoma niskim brzinama, jer u suštini sa svakim korakom se zaustavljate i zatim ponovo krećete i  inercija Vas ne nosi napred. Ti mišići sagorevaju dodatne kalorije sa svakim korakom. Trčanjem se sagori više kalorija po kilometru jer se vrši pokret gore-dole podizanjem telesne težine iznad zemlje, kao i kretanjem napred.